Jump to content

Ανεξηγητος θανατος Guppy


antreasb

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους.Εχω ενα μικρο προβληματακι και θελω την βοηθεια σας γιατι δεν ξερω τι να κανω.Εδω και 1 μηνα αποφασισα να βαλω στο ενυδρειο μου Guppy.Πηγα στο pet-shop που πηγαινω παντα ρωτησα αν τα ψαρια που εχω ταιριαζουν με τα Guppy και αφου απομακρυνα τα ακαταλληλα για αυτα ψαρια προμηθευτικα τα ψαρακια που ηθελα.Υστερα ομως απο 1 βδομαδα εχασα τα 4 απο τα 5 που πηρα.Μεσα σε αυτα ηταν ολα τα θηλυκα και τα υπολοιπα τα αρσενικα.Αφου εκανα ολες τις απαραιτητες μετρισεις και ολα ηταν φυσιολογικα ξαναπηγα στο pet-shop και πηρα αλλα 4 Guppy 3 θυληκα 1 αρσενικο.Τωρα υστερα απο μια βδομαδα εχασα 2 θυληκα μεσα σε δυο μερες και ενα θυληκο Balloon Molly.Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει και χανω ψαρια.Εχω διαβασει εδω οτι τα Guppy ειναι τα πιο ευκολα ψαρια για αρχαριους.Δεν θεωρω τον εαυτο μου πεπειραμενο αλλα εχω ενυδρειο και ασχολουμαι τα τελευταια 10 χρονια και αυτη την φορα δεν ξερω τι να κανω.Αν καποιος εχει καποια ιδεα παρακαλω να βοηθεισει.Ξεχασα να αναφερω οτι ολα τα ψαρια πο εχασα ηταν εγκυος και καποια ηταν στις μερες τους.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Λυπάμαι πολύ για τα ψαράκια σου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να τα έχασες. Καταρχάς (επειδή ξέρω ότι θα στο ζητήσουν οι υπόλοιποι) μπορείς να δώσεις τις μετρήσεις σου; Μετά θα μπορούν οι πιό έμπειροι από μένα να σου πουν αν φταίνε οι συνθήκες σου.

Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι μπορεί τα ψαράκια να τα πήρες αμέσως μόλις έφτασαν στο μαγαζί και να μην πρόλαβαν να 'στρώσουν'. Απ' ότι ξέρω κάνουν μεγάλο ταξίδι μέχρι να φτάσουν στα ενυδρεία μας και πολλά δεν αντέχουν την εξάντληση. Αυτό το έχω παρατηρήσει στα γκάπυ πολύ περισσότερο απ' ότι σε άλλα μεγαλύτερα ψάρια.(αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος). Αυτό που διάβασες, ότι είναι απ' τα πιό ανθεκτικά ψαράκια ισχύει, αλλά απ' ότι έχω παρατηρήσει είναι αρκετά ευαίσθητα στο ταξίδι συγκεκριμένα.(και πάλι αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) Δεν ξέρω βέβαια αν ρώτησες πριν τα πάρεις, αλλά αν όχι, ίσως να είναι απ' αυτό οι απώλειες.

Επίσης να είσαι σίγουρος για το μαγαζί απ' το οποίο αγοράζεις ψαράκια και πιό συγκεκριμένα για τις συνθήκες στις οποίες ζουν. Υπάρχουν λίγοι σωστοί επαγγελματίες στο χώρο.

Τέλος έχω παρατηρήσει ότι τα γκάπυ είναι πολύ ευαίσθητα στην υπερβολική ποσότητα τροφής.(μιλάω συγκεκριμένα για τα γκάπυ και για περιπτώσεις που τα ταϊζουμε με αυτό τον τρόπο για αρκετό χρονικό διάστημα-πάνω από μήνα). Αυτή η περίπτωση δε μπορεί να ισχύει για εσένα γιατί απ' ότι κατάλαβα τα είχες μόλις μια εβδομάδα τα ψαράκια. Απλά το αναφέρω για να το θυμάσαι στις επόμενες απόπειρες που θα κάνεις με γκάπυ.

Αυτά μπορούσα να σου πω εγώ. Αν δε μπορεί να είναι κάποια απ' τις παραπάνω περιπτώσεις η δική σου, βάλε μετρήσεις.

:D;)

Έγινε επεξεργασία - miltosbitoulis2
Link to comment
Share on other sites

Mιλτο σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου.Η αλη8εια ειναι οτι τα ψαρια ηταν σχετικα καινουργια στο μαγαζι.Ειχαν ερθει μια βδομαδα πριν τα παρω εγω.Δεν νομιζω ομως να φταιει αυτο σε μενα γιατι σημερα εχασα και το Guppy που ειχα περιπου ενα μηνα.Πραγματικα ειμαι σε αδιεξοδο.Σημερα ομως κα8ως κοιτουσα τα ψαρακια μου παρατηρησα οτι η μια Molly απο τις 2 που εχω και που ειναι εγκυος εχει χτυπηθει στο κατω μερος της κοιλιας.Αυτο ειμαι 90% σιγουρος οτι οφειλετε στον αρσενικο γιατι εχθες την κυνηγουσε αρκετα και την ακουμπουσε ακριβως σε αυτο το σημειο.Ο συγκεκριμενος ειναι πολυ επιθετικος αφου οταν το αγορασα τον εβαλα μαζι με εναν αλλο αρσενικο που πηρα μαζι και τον κυνηγουσε συνεχεια ωσπου τελικα τον σκοτωσε.Φοβαμαι μηπως ευθυνεται αυτος για τις απωλειες που εχω.Αυτο που θα ηθελα να αναφερω ειναι οτι ολες οι επιθεσεις γινονται βραδυ αφου σβησουν τα φωτα και το πρωι εγω μαζευω τα θυματα.Αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω παρακαλω να βοηθεισει.

Link to comment
Share on other sites

Τα guppy μαζι με τι αλλα ψαρια τα εχεις;

Link to comment
Share on other sites

Ελπιζω να γραφω σωστα τα ονοματα

Harlequin Rasbora

Hemigrammus bleheri

Leopard Catfish

Clown Loach

Tanichthys albonubes

Υπαρχει αλλο ενα ειδος που δεν ξερω το ονομα του.Αν βοη8αει ειναι ακριβως σαν μελανουρι μονο που ειναι σχετικα μικρο σε μεγεθος

Link to comment
Share on other sites

Την ερωτηση την εκανα μηπως ειχες καποιο επιθετικο ψαρι,αλλα απο αυτα που αναφερεις δεν

υπαρχει κανενα επιθετικο που να ειναι η αιτια θανατου των γκαπις.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το ειχα κοιταξει κι εγω πριν παρω τα Guppy γιατι ηξερα οτι τους τρωνε τις ουρες.Αλλα ποτε δεν εισαι σιγουρος με αυτα που λενε στα pet-shop.Ακομα δεν εχω βρει μαγαζι που να το εμπιστευομαι.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτη τη φωτογραφια φενονται τα περισσοτερα απο τα ειδη που εχω.Αν γνωριζεις την ονομασια του ψαριου που μοιαζει με μελανουρι θα σου ειμαι υποχρεος.Αν θυμαμαι καλα εχει στο ονομα του την λεξη balloon

post-5747-1198847664_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σημερα ομως κα8ως κοιτουσα τα ψαρακια μου παρατηρησα οτι η μια Molly απο τις 2 που εχω και που ειναι εγκυος εχει χτυπηθει στο κατω μερος της κοιλιας.Αυτο ειμαι 90% σιγουρος οτι οφειλετε στον αρσενικο γιατι εχθες την κυνηγουσε αρκετα και την ακουμπουσε ακριβως σε αυτο το σημειο.Ο συγκεκριμενος ειναι πολυ επιθετικος αφου οταν το αγορασα τον εβαλα μαζι με εναν αλλο αρσενικο που πηρα μαζι και τον κυνηγουσε συνεχεια ωσπου τελικα τον σκοτωσε.Φοβαμαι μηπως ευθυνεται αυτος για τις απωλειες που εχω.Αυτο που θα ηθελα να αναφερω ειναι οτι ολες οι επιθεσεις γινονται βραδυ αφου σβησουν τα φωτα και το πρωι εγω μαζευω τα θυματα.Αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω παρακαλω να βοηθεισει.

Απ' ότι κατάλαβα, αρσενικό εννοείς μόλυ, έτσι; Κι εγώ την ίδια άποψη έχω. Τα μόλυ γίνονται αρκετά μεγάλα οπότε αν είναι μεγαλόσωμος μπορεί άνετα να σου κάνει αυτός τη ζημιά. Και αφού δεν έχεις απώλειες στα tetra άρα δε φταίνε οι συνθήκες σου. Επίσης τα tetra είναι πολύ πιό γρήγορα απ' τα γκάπυ οπότε και να ήθελε δε θα μπορούσε να τα χτυπήσει.

Γνώμη μου είναι να τον απομονώσεις. Αν σου τον παίρνει το πετ σοπ, δώσ' τον. Αλλιώς βρες κάποιο τρόπο να τον έχεις μόνο του. Έτσι θα δεις αν ευθύνεται αυτός. Είναι κρίμα να χάνεις ψάρια εξαιτίας ενός ψαριού. :D

Όσον αφορά το άλλο ψάρι που λες, δε ξέρω ποιό είδος είναι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...