Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΛΓΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ


eltzor

Recommended Posts

Χρόνια Πολλά!!

Έχω ενα μεγάλο πρόβλημα, έχω πολύ άλγη μέσα, ειδικά πράσινη άλγη και τριχωειδή άλγη στα φυτά. Αυτό το πρόβλημα δημιουργήθηκε εφόσον δεν έχει γίνει καθαρισμό του νερού για 2 βδομάδες λόγω ενος προσωπικού προβλήματος που δεν είχα δυνατότητα για να το καθαρίσω το ενυδρείο.

Στο ενυδρείο έχω εξωτερικό φίλτρο, CO2 για τα φυτά και καλός ή κακός εχω κλείσει την αεραντλία. Εκτός του οτι πρέπει να αλλάξω το μεγαλύτερο μέρος του νερού, θα πρέπει να βάλω φάρμακο για την άλγη (το οποίο ηδη έχω προμηθευτεί). Ποιες άλλες ενέργειες προτείνεται για να εξαφανήσω την άλγη όσο πιο γρήγορα γίνεται?? (ειδικά την τριχωειδή άλγη).

Μετρήσεις δεν θέλω να κάνω γιατι όλες οι μετρήσεις είναι σίγουρο οτι είναι παρα πολύ χάλια.

Θα πρέπει να αλλάξω και το νερό στο φίλτρο?? εδώ και 2 μήνες δεν πειράζω το νερό του φιλτρου μόνο αλλάζω την τύρφη ανα 20 μέρες και αλλάζω το ασπρο υαλοβάμβακα καθε βδομάδα.

Κάποιο άλλο ΤIP??? :D

και Καλή χρονία σε όλους!!!

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη λύση για τις άλγες σου είναι, απ' ότι ξέρω, οι συχνές αλλαγές νερού. Οι άλγες θα φύγουν απο μόνες τους με τις αλλαγές νερού. Θα σου πρότεινα να μη βάλεις κάποιο χημικό για ένα όχι τόσο σημαντικό θέμα και πιστεύω πως το ίδιο θα σου πουν και οι πιό έμπειροι. Αν υπάρχουν κάποιες καφέ ή πράσινες άλγες στο τζάμι του ενυδρείου, μπορείς να τις καθαρίσεις με ένα σφουγγαράκι. Η αεραντλία δε νομίζω να συστήνεται όταν έχουμε φυτά στο ενυδρείο.Το οξυγόνο που αποβάλλουν τα φυτά αρκεί ακόμα και το βράδυ και επίσης προσπάθησε να έχεις όσο λιγότερη ανατάραξη μπορείς για τα φυτά σου, αν γίνεται.(για να μη τα ενοχλείς). Οπότε καλά έκανες και έβγαλες την αεραντλία.

Περίμενε όμως και τους επόμενους να σου πουν και τη δική τους άποψη. :D

Έγινε επεξεργασία - miltosbitoulis2
Link to comment
Share on other sites

θα πρέπει να βάλω φάρμακο για την άλγη (το οποίο ηδη έχω προμηθευτεί). Ποιες άλλες ενέργειες προτείνεται για να εξαφανήσω την άλγη όσο πιο γρήγορα γίνεται?? (ειδικά την τριχωειδή άλγη).

οχι φιλε μου.μην ριξεις τετοια ζουμια,γιατι απλα σκεπαζουν και δεν λυνουν το προβλημα της αλγης...

κοβεις λιπασματα,κανεις μικρες και συχνες αλλαγες νερου,και αφαιρεις μηχανικα οσο μπορεις....

μετα απο λιγες μερες το προβλημα θα λυθει...και μην ξεχνας οτι η αλγη ΠΑΝΤΑ υπαρχει στο ενυδρειο μας και με την παραμικρη ανωμαλια εμφανιζεται....

καλες γιορτες... :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...