Jump to content

Θολά νερά ακόμα?


Recommended Posts

Καλησπέρα κι από μένα και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας!

Καινούργιος στο forum και σχετικά καινούργιος στο hobby....

Έχω ένα Cayman 60 Professional με Αφρικανικές κιχλίδες μέσα. Μιλάμε για 6-7 Κιχλίδες, 1 γλύφτη golden nugget, ένα μικρό απλό και έναν κλόουν (και τα 3 τελευταία είναι εκπαιδευμένα κατάλληλα για σκληρά νερά! :busted_cop: )

Το πρόβλημα ήταν το εξής: Πάντα στο νέρο αιωρούνταν διάφορα σωματίδια, λόγω του ότι συνεχώς τα ψάρια έπαιζαν κυνηγητό και σίγουρα λόγω του ότι πλεόν είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος. Θέλοντας να ενισχύσω το φιλτράρισμα πήρα ένα εξωτερικό φίλτρο 2224 ΕΗΕΙΜ και κατήργησα το εσωτερικό τελείως. (Bluewave 05). Τα υλικά φιλτραρίσματος είναι μακαρόνι Siporax ( +4 Bio chem stars για περισσότερες αποικίες :busted_cop: ) και το Substrat Pro καθώς και τα σφουγγάρια που έχει μέσα το φίλτρο. (Τα υλικά ήταν μέσα στο προηγούμενο φίλτρο οπότε από βακτήρια άλλο τίποτα...).

Δουλεύει εδώ και 5 μέρες το φίλτρο μετά από μια πολύ καλή αλλαγή του νερού και όμως το νερό είναι ακόμα θολό...Υπάρχει καμμιά πρόταση - λύση στο πρόβλημά μου?

Έχω χρησιμοποιήσει τα κλύτερα (υποτίθεται) υλικά, έχω ρίξει τα πάντα: βακτήρια, τροφή βακτηρίων, αντιχλώριο και όλα τα σχετικά από τη μέρα της αλλαγής (ph/kh plus) και σήμερα λίγες σταγόνες Accu Clear και παρόλα αυτά ακόμα θολό!

Συγνώμη για το μεγάλο μου thread αλλά έπρεπε να δώσω όλα τα δεδομένα...

Ευχαριστώ πολύ!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και σε σένα και :busted_cop: στο φόρουμ.

1ον θα σου πρότεινα να βάλεις στο φίλτρο ένα στρώμα από τον κατά κόσμο 'υαλοβάμβακα' -(ενυδρειακό φυσικά)

2ον κάνε μετρήσεις και άν είσαι οκ από αμμωνία περίμενε κανά δυό μέρες ακόμα

3ον το Gold Nugget είναι ίσως ένα από τα ποιό ευαίσθητα pleco στην υψηλή σκληρότητα και PH και θα σου συνηστούσα να το βγάλεις.Πόσο καιρό το έχεις?

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο το έχω εδώ και 6 μήνες και από μετρήσεις είμαι σχεδόν πάντα εντάξει, καθώς κάνω τεστ κάθε μήνα περίπου για όλα.

Γνωρίζω ότι το pleco είναι ευαίσθητο και ότι θέλει μαλακά νερά, αλλά είναι μια χαρά εδώ και 5 μήνες και άνω! :busted_cop:

Η τελευταία μέτρηση έδειξε ότι από αμμωνία έχω ελάχιστη, αλλά είχα λίγο ανεβασμένα νιτρικά, όπου είχα βάλει βάλει μέσα στο προηγούμενο φίλτρο το Nitra-Zorb.

Αύριο θα κάνω ξανά μετρήσεις για να δω τί γίνεται...

Επίσης το 2224 έχει μέσα ένα στρώμα υαλοβάμβακα πάνω πάνω...Εννοείς να βάλω κι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχεις υαλοβάμβακα μπορείς να δεις μήπως έχει μπουκώσει και να τον αντικαταστήσεις.

Επίσης οι αλλαγές νερού πάντα βοηθούν να φύγει η θολούρα. Τα διάφορα ζουμιά (πρόσθετα) που ρίχνουμε κατά καιρούς, σε συνδυασμό με το σκληρό νερό δημιουργούν θολούρα.

Το φίλτρο σου γυρνάει 700λιτρα/ώρα. Το δουλεύεις με αυτή τη ροή ή την έχεις μειώσει; Τι σκληρότητα και PH έχεις;

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι δε θα έχει μπουκώσει από τώρα ο υαλοβάμβακας, καθώς δουλεύει μόνο 6 μέρες το φίλτρο αλλά θα το τσεκάρω σίγουρα.

Ετοιμάζομαι για καλή αλλαγή σε 1-2 μέρες μήπως και βελτιωθούν τα πράγματα...

Τη ροή δεν την έχω μειώσει καθόλου, λες να φταίει αυτό? :busted_cop:

Οι τελευταίες μετρήσεις ήταν αρκετά καλές σε σκληρότητα και ph αλλά δε θυμάμαι τώρα τις τιμές. Αύριο θα έχω τις καινούργιες, οπότε θα σας ενημερώσω.

Ευχαριστώ guys!

Link to comment
Share on other sites

Αν την ροή την αντέχουν τα ψάρια σου εντάξει. Έχω το ίδιο φίλτρο και σε ενυδρείο μήκους ενός μέτρου την έχω μειώσει στα 3/4. Μην ξεχνάς ότι οι κιχλίδες σκάβουν και σηκώνουν "πράμα", αλλά λογικά το φίλτρο σου πρέπει να τα τραβάει. Θα πρότεινα μια καλή αλλαγή νερού και μια καλή σκούπα βυθού.

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρών δε φαίνεται η ροή να ενοχλεί τα ψάρια, αν όμως παρατηρήσω κάτι τέτοιο σίγουρα θα τη μειώσω. (Πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο?)

Αυτές οι Κιχλίδες όλο σκάβουν, είναι γεγονός αυτό. Σκούπα βυθού πάντα χρησιμοποιώ, της Tetra σε κάθε αλλαγή νερού. Άλλωστε ζωή να χουν, από "κακάκια" άλλο τίποτα :busted_cop: , χωρίς να ταΐζονται τόσο πολύ.

Θα κάνω μια γερή αλλαγή (το μισό νερό) και θα καθαρίσω καλά το βυθό και πάλι (αν και το έκανα πριν μια βδομάδα) ελπίζοντας να βελτιωθούν τα πράγματα. Μπορεί να είναι πολλά τα ψάρια, αλλά με τέτοιο φίλτρο δε πίστευα ότι θα είχα πρόβλημα...

Anyway, ευχαριστώ για όλα παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

Χθες το βράδυ, έκανα μια γερή αλλαγή στο νερό αφού μετά από τις μετρήσεις το NO3 χτύπησε κόκκινο. Πιο κόκκινο δε γινόταν!

Οι άλλες ενδείξεις ήταν φυσιολογικές. Αμμωνία δεν έιχα σχεδόν καθόλου. Παρ'όλα αυτά η ομίχλη παραμένει ακόμα με τη γνωστή μορφή των αιωρούμενων σωματιδίων... Είπα να μειώσω λίγο τη ροή για μερικές ώρες, αλλά δεν είδα πάλι φως στην υπόθεση... Επίσης καθάρισα το βυθό με τη σκούπα της Tetra και ωφείλω να πω ότι το χαλίκι ήταν αρκετά καθαρό.

Επίσης για να ρίξω το ΝΟ3 να πω έβαλα ένα διχτάκι Nitra-Zorb μαζί με το substrat pro στο φίλτρο.

Έτσι για την ιστορία, μήπως και βοηθηθεί κάποιος θα πω ότι χρησιμοποιώ τα εξήξς συντηρητικά (μήπως και επηρεάζουν)

Stress Coat - Αντιχλώριο

Bio - Digest αμπούλες βακτηρίων

Bio - Trace αμπούλες τροφής για βακτήρια

Ph/kH PLus Tetra - σκληρηντικό νερού (1 κουταλιά x 2-3 φορές τη βδομάδα)

Accu Clear για να ξεθολώνει το νερό (1 φορά τη βδομάδα, λίγες σταγόνες)

Μήπως να αλλάξω υλικά στο φίλτρο? Το siporax το έχω 6 μήνες περίπου και το substrat pro 3-4 μήνες και τα ξεπλένω σε κάθε αλλαγή, όπως και το σφουγγάρι και τον υαλοβάμβακα. Με το νερό του ενυδρείου εννοείται....

Περιμένω τη γνώμη σας, μήπως και καταφέρω τελικά να δω κρυστάλλινα τα νερά του ενυδρείου μου....

Ευχαριστώ!

Έγινε επεξεργασία - Acanthor
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...