Jump to content

μωρα Bumblebee Goby?


tags

Recommended Posts

Πριν από λίγο στην προσπάθεια μου να μετρήσω τα μωρά ancistrus sp3… ανακάλυψα νέου είδους μωρά? Κοιτώντας κάτω από ένα ξύλο είδα ένα από τα 4 (brachygobius xanthozona)να βγαίνει μέσα από μια πολύ μικρή σπηλιά μεσα στο ξυλο και στην είσοδο κολλημένες κάποιες μικρές ασημενιες ουρίτσες, στρέφοντας τον φακο προς τα εκεί είδα 3-4 μωρά να φεύγουν προς τα πανω, είναι στενόμακρα περιπου 4χιλ.διαφανή και ξεχωρίζει το ματι του πολύ καθαρα στο κεφαλι, κολυμπούσαν πολύ αδέξια λόγο και του ρευματος που προκαλεί το φιλτρο και δυστυχώς τα δυο από αυτά τα περιποιήθηκαν τα (νεον)

Τι κάνω τώρα γιατι για να τα μετακινήσω τα βλέπω δύσκολο εκεί που είναι, μάλλον να βαλω τα νεον στο 13λιτρα για λιγο μαζι με τον μονομαχο?

Link to comment
Share on other sites

Δεδομένου του μικρού τους μέγεθος θα σου πρότεινα να αφήσεις μόνο το ζευγάρι στο ενυδρείο έτσι ώστε να αυξήσεις την πιθανότητα επιβίωσης των μικρών.

Σε τί PH τα έχεις?Συμπληρώνεις καθόλου αλάτι?

Άν μπορείς ανέβασε φωτό!!!!!

Συγχαρητήρια!!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

γεια σου Jim

αλατι καθολου λογω των "shrimps" και "ancistrus"

PH 7.5

το ζευγαρι δεν τον γνωριζω παρα μονο αυτο που ειναι μεσα στην μικρη σπηλια μαζι με τα μωρα

νομιζω οτι κινδυνευουν μονο απο τα "νεον" τα οποια θα απομακρυνω, να τα βαλω στο 13λ με τον "μονομαχο"?

και απο φαι τι βαζω?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν και αργά θα ήθελα να δώσω λίγες ακόμα πληροφορίες για την γέννα αυτή.

Μετά από συζήτηση με τον Νινταλ είπαμε να δοκιμάσουμε να ταΐσουμε με Cyclops τα μωρά, λόγου μεγέθους.

Έτσι λοιπόν το βράδυ πήρα μια σύριγγα και έριξα κοντά στην φωλιά μια μικρή ποσότητα, το αποτέλεσμα ήταν να προσελκύσω τον έναν ancistrus ο οποίος κολλημένος στο ξύλο ρούφαγε ώσπου έφτασε και στο άνοιγμα της μικρής σπηλιάς και δυστυχώς έμεινε λίγο παραπάνω εκεί, μάλλον ρούφηξε τα μωρά. κρίμα αντί για καλό έγινε το κακό. :lol:

Από τα λίγα που παρατήρησα σε αυτήν την γέννα μια και την ανακάλυψα τυχαία είναι άτι το θηλυκό την εποχή που κυοφορεί αποχρωματίζετε τα χρώματα του γίνονται θολά και μένη συνέχεια μέσα στην σπηλιά, μαζί με τα μωρά διώχνοντας όποιων προσπαθεί να πλησίαση αν μπορεί βέβαια., βγαίνει μόνο για φαγητό. και τέλος όταν όλα τελειώσουν αφήνει την σπηλιά και τα χρώματα του επανέρχονται.

Αυτό που σκέφτομαι στην συνέχεια να κάνω είναι να πιάσω και να μεταφέρω τα 4 goby σε ένα 13λ ενυδρείο που έχω μόνα τους και να προσθέσω ένα ξύλο με μερικές τρύπες για σπηλιές και βλέπουμε.

φιλικά Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...