Jump to content

Πρόβλημα με Ph- Black Piranha


carlito

Recommended Posts

Γειά χαρά σε όλους! Καινούργιος στην παρέα...

Από χθές σουλατσάρει ενας Diamond Rhom (Serrasalmus Rhombeus) στο ενυδρείο μου ( 400 lt ) γύρω στα 23 cm με κάποιες, προς το παρόν, δυσκολίες προσαρμογής (παίρνει τα "πλάγια" λίγο) ...Όταν προσαρμοστεί πλήρως θα σας ποστάρουμε και μια photo!

Ασχολούμαι με τα πιράνχας περίπου ένα χρόνο και κάτι και έχω επίσης σε ένα 125 lt ένα Serrasalmus sanchezi 12 cm.

Στο 400άρι μέχρι πρίν 2 μήνες είχα ένα κοπάδι από 11 redbellied τα οποία δυστυχώς τα χάσαμε από αρρώστια.. :lol: ( Έχουμε και κάποιες photos παρακάτω τιμής ένεκεν..)

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον έμπειρο εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τον Rhomb στο 400άρι επειδή το pH είναι στο 5.0 μετά από προσπάθειες με buffer να σταθεροποιηθεί στο 7.0. Γενικά γνωρίζω οτι τα πιράνχας είναι ανθεκτικά ψάρια αλλά μετά από αυτό που έπαθα με τα rebellied έχει καεί η γούνα μου!

Περιμένω νέα σας

post-6619-1201699999_thumb.jpg

post-6619-1201700018_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - carlito
Link to comment
Share on other sites

γεια σου φιλε μου! κ εγω κολημενος με τα πιρανχας ειμαι!! κ δυστυχως εχω χασει κ εγω πριν μερικους μηνες 5 red b. περιπου 25 cm επισης απο αρρωστια... εχουμε αρκετα κοινα! τα ph σου πως γινεται να ειναι τοσο χαμηλο? οι τιμες του ph βρυσης ποσο ειναι??? για αρχη? κ αν επιτρεπεται απο που το πηρες?? κ οταν μπορεσεις στειλε φωτο.

Link to comment
Share on other sites

Το νερό της βρύσης αν θυμάμαι καλά είναι πάνω απο 7,5 γιαυτό και ήθελα να το κατεβάσω στο 7, αλλά κάτι συμβαίνει που δεν έχω καταλάβει ακόμα και πέφτει επίμονα στο 5, το οποίο μπορεί να είναι επικίνδυνο, απλά δεν ξέρω πόσο χρόνο έχω να διορθώσω το pH, πριν συμβεί κάτι στο ψάρι.

Το black το πήρα από το Water In

Link to comment
Share on other sites

κ φανταζομαι πολυ ακριβα!! σιγουρα επρεπε πρωτα να διασφαλισεις τις καταλληλες συνθηκες νερου κ μετα να το παρεις. οπως κ να χει πρεπει να κανεις οπωσδηποτε μετρησεις αμωνιας , ΝΟ2 , ΝΟ3 γιατι θα εχεις προβλημα σιγουρα δεν ειναι φυσιολογικο κ κανε μερικες αλλαγες νερου μεχρι να εχουμε μια πιο εμπειρη γνωμη..

Link to comment
Share on other sites

Αρκετά ακριβά, αλλά το ψάρι το αξίζει. Όσο αφορά στη βιασύνη μου, έχεις δίκιο αλλά ξέρεις πόσο σπάνιο είναι να βρείς τέτοιο είδος στην Ελλάδα, και φοβήθηκα ότι θα χάσω την ευκαιρία. Θα κάνω αλλαγές νερού όταν το ψάρι προσαρμοστεί πλήρως, γιατί τώρα αντιδρά απλά ανοιγοντας το καπάκι του ενυδρείου.

Thanks anyway

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας.Απο τι αρωστια τα χασατε και πια τα συμπτωματα ?

Link to comment
Share on other sites

εγω ηθελα να κανω μια αλλαγη set up στο ενυδρειο. προσπαθησα να βγαλω τα ψαρια αλλα εφαγαν τις αποχες. η διαδικασια ειχε ξεκινησει κ θεωρησα οτι επρεπε να την τελειωσω. ετσι εκανα το εξης κορυφαιο... αλλαξα το χαλικι στο ενυδρειο ενω τα ψαρια ηταν μεσα. αυτο ειχες ως αποτελεσμα πρωφανως να καταστρεψω τις αποικιες βακτιριδιων κ να ανεβει το ΝΟ2. εκτος απαυτο πιστευω οτι στα ψαρια κολησαν παρασιτα. μια βδομαδα μετα τα ψαρια αρχισαν να μην δεχονται τροφη κ να εμφανιζουν τρυπουλες στο κεφαλι!!!! εξωτερικα τιποτα αλλο. μετα απο 1 μηνα χωρις τροφη κ κατα την διαρκεια θεραπειας με παρασιτοκτονο τα ψαρια επαθαν ασφυξια ενα βραδυ κ ψοφησαν ολα μαζι σπαρταρωντας μπροστα στα ματια μου (red b. 25 cm!!!!!). το νερο ηταν θολο αλλα δεν ειχε αμωνια. οτι καταλαβατε καταλαβα.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα λόγω κακής ποιότητας νερού (υπερβολική αμμωνία) που προερχόταν από υπερβολική τροφή, άσπρισαν τα μάτια τους (σαν πάχνη γύρω και πάνω στο μάτι) και είχαν συμπτώματα ανορεξίας, δυσκινησίας κλπ. Τους έκανα θεραπεία με ισχυρά αντιβιοτικά (furan 2) αλλά στο μεσοδιάστημα αναγκάστηκα να λείψω σε επαγγελματικό ταξίδι και όταν γύρισα ήταν όλα νεκρά.

Για τον παραπάνω λόγο ποτέ υπερβολική τροφή και ειδικά κόκκινα κρέατα σε μεγάλη ποσότητα !!!

Link to comment
Share on other sites

εγω για να κραταω το νερο καθαρο ταιζω μερα παρα μερα... 1)γαριδα 2)καλαμαρι 3) αθερινα ψιλη (χωρις λιπος ψαρι δηλαδη) 4)φιλετο γλωσσας(κορυφαιο) κ φιλετο περκας. 5)σπανια φιλετο κοτοπουλο. ποτε κοκκινα κρεατα!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...