Jump to content

Πρόβλημα με νέο αγγελόψαρο!!


at1

Recommended Posts

Την καλησπέρα μου και παρακαλώ για τη βοήθειά σας!

Έχω στο ενυδρείο μου Rio 180 - κοινωνικό, τροπικό - ανάμεσα σε διάφορα άλλα ψάρια και δύο αγγελόψαρα (ασπροκίτρινα) τα οποία συζούν από πολύ μικρά απροβλημάτιστα και ειρηνικότατα εδώ και έξι μήνες περίπου. Σήμερα αγόρασα ένα αγγελόψαρο τρίχρωμο στο ίδιο μέγεθος περίπου με τα άλλα δύο και μόλις το έβαλα στο ενυδρείο τα άλλα δύο άρχισαν αμέσως να του επιτίθενται με αγριότητα και να του τσιμπούν τα πτερύγια της ουράς και τα δύο μπροστινά κάτω από τα μάτια. Σχεδόν αμέσως για να προστατέψω το νέο μέλος το περιόρισα με δίχτυ! Τι φταίει? Τα αγγελόψαρα θεωρούνται ειρηνικά ήξερα, πρώτη φορά τα είδα να επιτίθενται σε άλλο ψάρι! Κάποια λύση?

Link to comment
Share on other sites

και ομως φιλε μου.δεν ειναι καθολου ειρηνικα..!!

ανξκουν στην μεγαλη οικογενεια των κιχλιδων,και σαν κιχλιδες,ειναι στιγμες που γινονται φουλ επιθετικες,και πολλες φορες ιδιαιτερα μεταξυ τους οταν πολεμανε για την κυριαρχια και την αρχηγια μεταξυ τους....

πολυ προσοχη δε, αν εχεις μεσα στο ενυδρειο σου ψαρια οπως νεον η καρδιναλιοι.ειναι η φυσικη τροφη των αγγελοψαρων στη φυση,και οσο μεγαλωνουν(τα αγγελοψαρα),τοσο πιο επικινδυνα μπορουν να γινουνγια τετοιους συγκατοικους που προανεφερα.....

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Λίγο πολύ όλα αυτά τα είχα διαβάσει και είναι γνωστά! Όμως τα δύο που είχα από πολύ μικρά ήταν τόσο ειρηνικά και τόσο αγαπημένα και αχώριστα μεταξύ τους και υπέθεσα - μάλλον λανθασμένα - ότι θα μπορούσα να προσθέσω ένα ακόμα μέλος στο ίδιο μέγεθος με αυτά! Πιστεύεις θα συνηθίσουν ή θα πρέπει να επιστρέψω το καινούριο μέλος? Κινδυνεύει και να το σκοτώσουν ή να πεθάνει από στρες?

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου να ζεις με έναν οικείο στο ίδιο σπίτι και ξαφνικά ένας να σου φέρει ουρανοκατέβατο έναν ξένο, τη θα κάνεις; θα τον καλωσορίσεις η θα νομίζεις ότι είναι κλέφτης και θα τον διώξεις.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τα δυο σκαλαρια σου. Θεωρούν τον νέο σαν εισβολέα και δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να υπερασπίζονται την περιοχή τους. Και ο νέος από εκεί που περνούσε καλά με την παρεούλα του έρχεται ξαφνικά σε ένα νέο περιβάλλον και στρεσάρεται οπότε και δεν μπορεί να αντιδράσει στης επιθέσεις των άλλων.

Δώσε λίγο χρόνο στα ψάρια μερικές φορές και ανάλογα με τον χαρακτήρα των ψαριών τα πράγματα ομαλοποιούνται και άλλοτε πάλη όχι. Στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να αποχωριστής τον νέο.

Link to comment
Share on other sites

Όμως τα δύο που είχα από πολύ μικρά ήταν τόσο ειρηνικά και τόσο αγαπημένα και αχώριστα μεταξύ τους και υπέθεσα - μάλλον λανθασμένα - ότι θα μπορούσα να προσθέσω ένα ακόμα μέλος στο ίδιο μέγεθος με αυτά! Πιστεύεις θα συνηθίσουν ή θα πρέπει να επιστρέψω το καινούριο μέλος? Κινδυνεύει και να το σκοτώσουν ή να πεθάνει από στρες?

αγαπητε φιλε μου κατ'αρχας να σου ευχηθω το καλως ηρθεςσ την ομορφη μας παρεα.!!

ολα ειναι πιθανα,να συμβουνε.

συνηθως οταν θελουμνε να αχοληθουμε με σκαλαρακια,τα παιρνουμε μικρα(οπως πχ εσυ),με σκοπο να βγαλουμε ζευγαρι.

οταν λοιπον στην πορεια,προστεθουν νεα ζωα,τοτε εκ των πραγματων πρεπει οι ''παλιοι'' να ανασυνταχθουνε ξανα για να μην χασουνε την αρχηγια κλπ....

στην περιπτωση σου λοιπον εγω θα ελεγα,αρχικα νηα αλλαξεις καποια πραγματα μεσα στο ενυδρειο απο θεμα ακουασκειπινγκ,μηπως και τους μπερδεψεις και σταματησουν....

εαν δεν πιασει το κολπο και συνεχισουν,μπορει να χρειαστει να απομακρυνεις τον ...αμυνομενο.....

***ωπ...σκαλαροMASTER φιλε χρηστο....με προλαβες..χεχεχεχε

Έγινε επεξεργασία - klaz
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και τους δύο! Θα δώσω μερικές μέρες χρόνο στα ψάρια μήπως συνηθίσουν την καινούρια παρέα τους (εφόσον δεν απειληθεί η ζωή του) και εν συνεχεία βλέποντας και κάνοντας! Επιφυλάσσομαι για σύντομη παρουσίαση του ενυδρείου μου με φωτογραφίες και θα ανυπομονώ για σχόλια και συμβουλές!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...