Jump to content

''ΝΕΚΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ''


space

Recommended Posts

Ολοι μας ενδιαφερομαστε για τη διακοσμηση καθως και για την λειτουργια αυτης στο ενυδρειο μας.Προπαντως για ενα θαλασσινο ενυδρειο χρησιμοποιουμε live rock για βιολογια καθως και πολλες''νεκρες πετρες" επειδη το κοστος live rock ειναι μεγαλο.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορουμε να χρησιμοποιησουμε στο θαλασσινο πετρες ΛΑΒΑ μια που αυτο το υλικο ειναι πολυ καλο για βιολογια και ανεβαζει την σκληροτητα kai ph.Περιμενω τις πολυτιμες απαντησεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς θα αναφέρεσαι σε τεχνικές πέτρες λάβας και όχι για φυσικές.

Οι πρώτες είναι αρκετά πορώδεις και ελαφριές, ενώ οι φυσικές είναι συμπαγείς και υπερβολικά βαριές, που κάνουν τη χρήση τους ακατάλληλη έως και επικίνδυνη.

Οι τεχνικές όμως πέτρες, είναι πηλός που έχει τηχθεί, σε μεγάλες θερμοκρασίες και κατόπιν έχει στερεοποιηθεί. Τέτοια υλικά δεν συναντάμε σε ανοικτά φυσικά θαλασσινά συστήματα και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι επιδράσεις θα έχουν σε κάποιο κλειστό σύστημα.

Από όσο γνωρίζω, δεν έχω δει τέτοιου είδους αναφορές, για τη χρήση αυτών των υλικών.

Είσαι σίγουρος ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής από τον νεκρό φυσικό βράχο?

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα Νικο και σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου στο ερωτημα μου.Δεν ξερω αν ειναι πιο ακριβες απο τον φυσικο νεκρο βραχο απλως μου τον εδωσε ενας φιλος και επειδη ειδα οτι ηταν αρκετα πορωδεις και ελαφρεις για αυτο τον λογο θεωρησα οτι μπορει να ειναι ενα καλο υλικο για το ενυδρειο μας.

Επισης θελω να σε ρωτησω σχετικα με το υψος του αραγωνιτη ακουσα οτι ενυδρεια με μεγαλο υψος αραγωνιτη ειχαν προβλημα.Αναφερουν οτι το υψος πρεπει να ειναι 2 με 4 εκατ. και στο SUB βαζουν12 εκατ αραγωνιτη ,μαλλον εννοουν το refigium.Εμεις αναφερουμε οτικαλο ειναι να εχουμε πανω απο 08 εκατ.για τους γνωστους λογους DSB .Niko περιμενω την γνωμη σου,σε ευχαριστω και παλι. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Η άποψη που επικρατεί, είναι ότι ένα πλήρες λειτουργικό παχύ στρώμα άμμου, θα πρέπει να έχει ύψος μεταξύ 10-20 cm.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...