Jump to content

το ενυδριο μου για αφρικανες (110*50*70)


chris74

Recommended Posts

Δεν εχεις κανει σωστο aquascape για αφρικανες. Θελει πολλες πετρες και σπυλιες για να κρυβονται. Αυτα που εχεις μεσα περισσοτερο σε διακοσμητικα φερνουν παρα στον βιοτοπο της λιμνης malawi. To βαση δεν εχει? Θα βολευε να ηταν πιο ψηλα για να το χαζευεις με ευκολια. Μπες εδω και διαβασε http://www.malawicichlidhomepage.com/index_eng.html

Οι πετρες που εχεις ακουμπησει στο γυαλι ειναι επικυνδηνες να σπασουν το τζαμι.

Link to comment
Share on other sites

Σαν τοποθεσια του ενυδρειου εμενα προσωπικα μου αρεσει.Αλλα για την διακοσμηση δεν εχει καμια σχεση με malawi.Θελουν οσες πιο πολλες σπυλιες γινεται.Οπως ειπε και ο φιλος Στελλιος μπες εκει και δες.Απο εβδομαδα θα ανεβασω φωτο απο το νεο μου ενυδρειο με malawi να παρεις μια ιδεα (ελπιζω και εγω να το εχω κανει σωστα γιατι εχω ρηξει πολυ διαβασμα για να το στησω)

Link to comment
Share on other sites

ωραιο ενυδρειο !!!!αλλα...μου φαινεται περισσοτερο για "θαλασσινο"..!!ριξε μια ματια οπως ειπαν τα παιδια για φωτο απο αλλους χομπιστες..βαλε περισσοτερες πετρες για κρυψωνες και λιγοτερο φωτισμο.και εισαι οκ!!

Link to comment
Share on other sites

Χεχεχε δεν ειναι θαλασσινο, το δικο μου malawi ειναι η φωτο ειναι απο πριν πιασει τις αλγες και φαινεται μια προς το μπλε αποχρωση. Τωρα εχει πιασει πρασινη και καφε αλγη και δειχνει πιο φυσικο.

Link to comment
Share on other sites

στον chris74 πρεπει να πηγαινε το σχολιο, Στελιο

και εμενα το ενυδριο σου chris74 μου φανηκε στην αρχη σαν θαλασσινο με ολα τα διακοσμητικα που εχεις μεσα

παρολαυτα μου αρεσε η στοιβα με τις πετρες που εχεις

πρεπει να παρεις και αλλες πολλες και να το γεμισεις με πετρες

επισης τι λιμνη ειναι malawi, tanganika;

Έγινε επεξεργασία - orck
Link to comment
Share on other sites

Στελιο πανω χαρα σου να γινοταν το αφρικανο ενυδρειο σου reef ek θαυματος :lol: παρτο για κομπλιμεντο

Ειναι πανεμορφο το ενυδρειο που παραθεσες! Ενα τελιο παραδειγμα πως να διακοσμησει καποιος ενα ενυδρειο με αφρικανες :wacko::wacko:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε.Τελικά το σενάριο με τις αφρικάνες άλλαξε.Το ενυδρείο αυτή την στιγμή φιλοξενεί πέντε παπαγαλόψαρα,δύο γατόψαρα,δύο κλόουν και ένα γλείφτη.Συγκεκριμένα τα παπαγαλόψαρα ήταν η αιτία που άλλαξε το σενάριο για τις αφρικάνες.Γιατί μου τα χάρισε κάποιος που έφυγε στο εξωτερικό.Ηταν σε άθλια κατάσταση,σχεδόν ψώφια, λόγω απουσίας του ιδιοκτήτη και αμέλειας κάποιου γνωστού του να τα πάρει.Επειδή είμαι νέος και ψιλό άσχετος στο χόμπυ αυτό,θα ήθελα την βοήθεια σας ειδικά για τα παπαγαλόψαρα.Τα δύο από αυτά έχουν κάποια μαύρα στίγματα τα οποία δεν γνωρίζω αν είναι φυσιολογικά ή κάποια αρρώστεια.Δεν ξέρω αν φαίνονται καλά στην φωτογραφία.Οσο για το ενυδρείο είναι το πρώτο που φτιάχνω και έπεσε πολύ δουλειά γιατί το έφτιαξα όλο μόνος μου.Από το κόλλημα των τζαμιών μέχρι το έπιπλο και τον φωτισμό.Όσο για τις πέτρς,θα μπούν και άλλες.Αυτές μπήκαν δοκιμαστικά.Οι μετρήσεις που πήρα εχθές ήταν:NO3-0, NO2-OK, GH-7, KH-10 και PH-7,2.Θα χαρώ πολύ να μου στείλετε τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές σας.Κάθε βοήθεια δεκτή.

post-5971-1202646484_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν πιστεύω να ταιριάζουν τα ψάρια που έχεις μέσα. Αλλά καλύτερα να σου πουν και οι πιο έμπειροι την γνώμη τους.

Βασικά ξέχασα να σε ρωτήσω να μου πεις τι λάμπες έχεις μέσα. Αυτό που σε ρωτώ δεν έχει καμία σχέση με το setup του ενυδρείου σου απλά για έμενα ρωτώ.

Έγινε επεξεργασία - peorambo
Link to comment
Share on other sites

Διαβασε αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1677

κι αυτο σε παρακαλω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1677

Το οτι σου εδωσε τα παπαγαλοψαρα μαλλον δεν μπορεις να το θεωρησεις δωρο αλλα οτι σου φορτωσε τα προβληματα του.

Οι κλοουν που εχεις ζουν σε μαλακο νερο κι εσυ αν κρινω απο τη διακοσμηση που εχεις, οπου πολλα κομματια της ειναι ασβεστολιθικα θα εχεις ph σε λιγο, πολυ περισσοτερο απο το 7,2 που λες οτι εχεις. Στο λεω αυτο γιατι στην Αθηνα το νερο κατω απο 7,4 ειναι πολυ σπανιο. Αληθεια με τι τεστ νερου μετρας? Για τους clown δες εδω: http://www.istellas.gr/aquarium/my_fishes_...acracantha.html

Επισης οι clown γινονται 30εκ. Αρα δεν κανουν για το ενυδρειο σου.

Οι γλυφτες ειναι αλλα οντα.. τα ψαρια που λες λεγονται πλεκοστομοι. Θελουν κι αυτοι μαλακο νερο. Αρα κι αυτοι θα πρεπει να φυγουν.

Τα γατοψαρα ειναι καποιο ειδος συνοδοντη αν καταλαβαινω καλα απο τις φωτο. Υπαρχουν καποια ειδη που ζουν σε μαλακο και καποια αλλα που ζουν σε σκληρο νερο. Οποτε εδω αν δεν τον αναγωρισουμε δεν μπορω να σου πω πολλα.

Τα παπαγαλοψαρα ο Θεος κι η τυχη τους τι νερο θελουν, ειναι διασταυρωσεις απο πολλα ψαρια. Οι μαυριλες που βλεπεις και που ειδα κι εγω στη φωτο μπορει να ηταν και μπογια και να ξεβαψε με τον καιρο ή ποιος ξερει τι αλλο απο τις συνθηκες που εχουν περασει τα ερημα ως τωρα.

Το ενυδρειο σου αληθεια το εχεις στρωσει με καποιο τροπο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...