Jump to content

Προβλημα με Anubias!!


Recommended Posts

Για σας παιδιά. Εχω ενα φυτεμενο ενυδειο (180λ, 2 λαμπες φθοριου aquaplant, 12 ωρες την ημερα φωτισμο, 2 φιλτα εξωτερικα Fluval 203 και Fluval 304)εδω και 2 χρονια με Egeria densa,Valisneria και Anubias. To λιπαινω εβδομαδια με υγρο λιπασμα sera, εχω τοποθετησει υποστρομα της sera και επισης του παρεχω Co2 με DIY συστημα. Την ημερα κλεινω τις αεραντλίες.Το προβλημα μου ειναι οτι ενω τα αλλα φυτα μου αναπτυζονται κανονικα οι Αnubias μου σαπιζουν στις ριζες τους. Αυτο το προβλημα ξεκινησε εδω και εναμιση μηνα (ειχα αγορασει 2 Αnubias οι οποιες μεσα σε 2 εβδομαδες σαπισανε!! Αγόρασα αλλες δυο τις οποιες τοποθετησα εδω και μια εβδομαδα αλλα παρακολουθω τις ριζες τους και βλεπω οτι αρχισανε και αυτες να σαπιζουν!! Παρακαλω βοηθηστε με γιατι θα τα χασω και αυτα τα φυτα.

Ph 7.0 -7.5

GH 20

KH 7 - 8

Fe 0.5 - 1.0

Εχω προβλημα σταθεροποιησης του ph γιαυτο αλλες φορες εχω ικανοποιητικο Co2 και αλλες φορες οχι.

επειδη ζω στη θεσσαλονικη και εχουμε πολυ σκληρο νερο η σκληροτητα τοαν κανω αλλαγες νερου πεφτει στο 15 αλλα μεσα σε δυο εβδομαδες επανερχεται στο 20 με 22.

τις αλλαγες τις κανω με 2/3 απιονισμενο και 1/3 βρυσης.

:lol::wacko:

Link to comment
Share on other sites

Οι ανούμπιες αναπτύσσονται πολύ καλύτερα όταν αντί να φυτεόνται στο υπόστρωμα, δένονται επάνω σε κάποιο ξύλο ή πέτρα. Αν παρ' όλα αυτά θες να τις φυτέψεις, φρόντισε η σαρκώδης ρίζα (είναι οριζόντια και συνδέει φύλλα με ρίζες) να είναι ολόκληρη έξω από το υπόστρωμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...