Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ!!!


Recommended Posts

Όλα ξεκίνησαν απο την επιθυμία μου για ένα ψαρι σε γυάλα!!! Κάποτε αυτή ράγισε και σκέφτηκα άντι να αγοράσω άλλη να αξιοποιήσω ενα παλιό κομμάτι τζάμι που είχα και έτσι κατασκεύασα ένα μικρό ενυδρείο 40 lt. Έπειτα δεν ηταν πρακτικό να αλλαζω 40 lt νερό καθε τόσο και στη συνεχεια αγόρασα ενα φίλτρο, άντε και ένα θερμοστάτη άντε και ότι άλλο χρειάζεται και κόλησα σιγά-σιγά το μικρόβιο. Έχω μόνο ένα ευτυχισμένο Μονομάχο και σιγά-σιγά, κατασκεύασα ένα μεγαλύτερο 180 lt.

Αυτό το καιρό το τελειώνω και είμαι στη φάση της δοκιμής για στεγανότητα! Το ψαχνω περίπου δύο μήνες και μετά από έρευνα και διάβασμα έχω αποφασίσει το φίλτρο να είναι εξωτερικο (πιθανόν το serafil 1100 ώστε να έχω καλύτερο φιλτράρισμα και με το καιρό να μπορέσω ίσως-αν με παίρνει-να το φορτώσω λίγο περισσότερο), θερμοστάτη καπου στα 200W (ίσως μικρός αλλά δεδομένου ότι η διαφορά δωματίου-ενυδρείου θα πάιζει 4-8 βαθμούς C μόνο, προτιμώ να μην έχω απότομες αυξομειώσεις στη θερμοκρασία όταν μπαίνει σε λειτουργία), χαλίκι ψιλό, λείο και σκούρο. Ψάρια γλυκού νερού, φιλικά, εύκολα με απαιτουμενη θερμοκρασία όχι περισσοτερο των 25 ή 26 βαθμών και φυτά ανάλογα με τα ψάρια.

Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει από εμπειρία, θα εκτιμηθεί. Αναζητώ επίσης ένα καλό κατάστημα στη περιοχή του Αγ.Δημητρίου ή νοτια προάστια ώστε να με προμηθεύσει με τα απαραίτητα (φίλτρα, θερμοστάτες, φυτά, ψάρια, κτλ) καθως να γνωρίζει και ν' αγαπά το είδος.

Παιδιά ότι μπορειτε και sorry αν σας κούρασα!!! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα σου δεν κατάλαβα ποιο είναι .

οσο για καταστηματα θα βρεις εδω

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=102

και εδω

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=80

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην καλως ορισες στην παρέα μας.

Δυστυχώς ουτε και εγω καταλαβα ποιο ειναι το ερώτημα, μιας και απόσα εγραψες ηδη εχεις καποιο συγκεκριμενο σχεδιο στο μυαλό σου...

Link to comment
Share on other sites

Καλος ηρθες στην παρεα!!!

Απο οτι καταλαβα μαλλον οι ερωτησεις ειναι...

1. τι φυτα να βαλω(ευκολα)

2.τι ψαρια να βαλω (ηρεμα,με οχι πολλες απαιτησεις,και ομορφα!!)

3. Καταστηματα στην περιοχη σου(αξιοπιστα)

Εγω αυτο καταλαβα...ετσι ειναι φιλε μου???? :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

προτάσεις διαφορετικές για φυτεμένο με κοπαδάκια απο μικρά ψάρια πχ nannostomus,otociclus,epalzeorhynchos kalopterus, hemigrammus, tetra,cory κλπ

Αν δεν έχεις φυτά ή αφού τα τρώνε πρέπει συνέχεια να τα ανανεώνεις ανθεκτικά είναι τα καρχαριοειδή (ασημένιος και λευκός καρχαρίας) καθώς και τα τιγράκια και οι κλόουν. Ομως αυτά γίνονται μεγαλοσωμα (κοίτα τελικό μέγεθος). Αλλη επιλογή είναι κιχλίδες ...υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να κάνεις αρκεί να το αποφασίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...