Jump to content

Ερώτηση για την άλγη σε ενυδρείο με ψεύτικα φυτά


Recommended Posts

Διάβασα προσεκτικά το άρθρο σας για την άλγη. Το ενυδρείο μου πιάνει συχνά καφέ άλγη. Έχω ψεύτικα φυτά μέσα και ανάβω τη λάμπα (11watt) 6 ώρες τη μέρα. Διάβασα στο άρθρο σας ότι πρέπει να ανάβω πιο πολλές ώρες το φως αλλά απ' ότι κατάλαβα αυτό ισχύει όταν κάποιος έχει αληθινά φυτά. Εγώ που έχω ψεύτικα τί να κάνω; Να αυξήσω ή να μειώσω τις ώρες φωτισμού; Επίσης καθαρίζω τη άλγη από τα τζάμια με τα ειδικά μαγνητικά καθαριστικά σφουγγάρια.Είναι σωστό ή λάθος; Από το χαλίκι όμως πώς καθαρίζεται;

Link to comment
Share on other sites

Εσύ που έχεις ψεύτικα φυτά καλά θα ήταν να βάλεις αληθινά κάποια εύκολα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. :)

Αν παρόλο αυτά δεν επιθυμείς να βάλεις αληθινά φυτά τότε αν αυξήσεις τον φωτισμό θα φύγει η καφέ άλγη και ίσος να εμφανιστή η πράσινη που είναι πιο δύσκολη από την καφέ. Στον κίνδυνο αυτό προσωπικά δεν θα άλλαζα τίποτα αν η καφέ άλγη είναι λίγη, καθαρίζεται πολύ εύκολα και αφού έχεις πλαστικά φυτά τα βγάζεις τα κάνεις ένα πλησηματακι και είσαι εντάξει. Το πρόβλημα είναι λίγο στο χαλίκι αν δεν είναι πολύ και αισθητικά δεν φαίνεται άσχημη μπορείς να την αφήσεις. Κακό δεν κάνει πάντως.

Αν και αυτό δεν το θέλεις τότε δοκίμασε να ανεβάσεις το φώς κατά μια ώρα και παρατήρησε της ενδεχόμενες αλλαγές, αν δεν αλλάξει τίποτα ξανά ανέβασε μετά από μια εβδομάδα τον φωτισμό κατά μια ώρα και ξανά παρατήρησε της αλλαγές.

Τώρα αν μειώσεις των φωτισμό στης 4 ώρες ίσος και να εξαφανιστεί η άλγη αλλά τότε τα καημένα ψάρια θα είναι περισσότερο στο σκοτάδι και εσύ δεν θα χαίρεσαι το ενυδρείο σου. :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα προσεκτικά το άρθρο σας για την άλγη. Το ενυδρείο μου πιάνει συχνά καφέ άλγη. Έχω ψεύτικα φυτά μέσα και ανάβω τη λάμπα (11watt) 6 ώρες τη μέρα. Διάβασα στο άρθρο σας ότι πρέπει να ανάβω πιο πολλές ώρες το φως αλλά απ' ότι κατάλαβα αυτό ισχύει όταν κάποιος έχει αληθινά φυτά. Εγώ που έχω ψεύτικα τί να κάνω; Να αυξήσω ή να μειώσω τις ώρες φωτισμού; Επίσης καθαρίζω την άλγη από τα τζάμια με τα ειδικά μαγνητικά καθαριστικά σφουγγάρια.Είναι σωστό ή λάθος; Από το χαλίκι όμως πώς καθαρίζεται;

Μαρία καλημέρα.

Όπως είπε και ο Χρήστος,το θέμα είναι να χαίρεσαι το ενυδρείο σου.Με τόσες λίγες ώρες αναμμένο το φως

σίγουρα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.Καλό θα ήταν να έκανες και μια σειρά από tests να δεις πως είναι οι παράμετροι του νερού.Αυτό σίγουρα δεν βλάπτει και ούτε είναι δύσκολο.Σίγουρα το να έβαζες μέσα μερικά αληθινά φυτά όπως π.χ Anubias θα ήταν ότι καλύτερο με ελάχιστο κόστος και σχεδόν καθόλου κόπο και

χρόνο.

Όσον αφορά την άλγη βυθού μια σκουπίτσα βυθού θα ήταν η καλύτερη λύση όχι μόνο για την άλγη αλλά και πολλά άλλα πράγματα.

Εύχομαι να σε βοηθήσαμε λίγο.Να περνάς καλά στον όμορφο Βόλο.

_________.pdf

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε τα ψεύτικα φυτά γιατί μακροπρόθεσμα ίσως σου χαλάσουν την χημεία του νερού, όσο για την καφέ άλγη μια είναι η λύση περισσότερο φως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...