Jump to content

ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ


Recommended Posts

Ψάχνοντας την αιτία που φίλος έχασε κάποια ψάρια (έγινε μπλέξιμο με ψάρια που πέθαναν από παράσιτα μέσα σε 24 ώρες από την αγορά τους, ενώ κάποια άλλα για άγνωστο λόγο) και μην βρίσκοντας τι άλλο να ψάξουμε, πήρα εχθές ένα test της JBL για φωσφορικά. Μέτρησα τρεις φορές 10mg/l !!!!. Πανικόβλητος του έδωσα ένα phosguard της seachem για το φίλτρο του και θα δούμε πώς θα πάει.

Είναι πιθανό να έχασε τα ψάρια από αυτό; Το ενυδρείο είναι 110λτ με 12 guppy, 4 gurami chuna, 2 molly και 6 corydoras (2 panda, 4 leopard). Έχουν πεθάνει 2 molly από παράσιτα, ένα chuna, 4 guppy και 4-5 cory χωρίς εμφανή λόγο.

ph 7,2-7,4, kh 6 gh 8, 24C, ΝΗ3/ΝΗ4 και ΝΟ2 0, νιτρικά 2,5, φωτισμός μόνο 18W για 11 ώρες, τάισμα (εδώ παίζεται...), 7 ρίζες βανισλέρια, 2 ανούμπιες. Άλγη ελάχιστη.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βάλει μερικές κουταλιές από seachem ph7, το οποίο όπως λέει έχει φωσφορικά, προσπαθώντας να κατεβάσουμε το ph από το 7,8 της βρύσης.

Όποιες απόψεις και συμβουλές δεκτές. Το τελευταίο guppy το έχασε προχθές αμέσως μετά το τάισμα. Να αναφέρω ότι από εχθές έχουμε βελτιώσει και την κυκλοφορία του νερού στο ενυδρείο, όπου μέχρι τώρα - κακώς - και τα δύο φίλτρα είχαν την εξαγωγή προς τα πάνω για λόγους οξυγόνωσης. Την αεραντλία την έχει σταματήσει γιατί το οξυγόνο με αυτήν ήταν στα 10mg/l και ανέβαζε το ph (προφανώς διώχνει το CO2)....

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει ο φίλος σου να ψάξει να βρει αλλού την αιτία το ανεβασμένο PO4 δεν επιδρά αρνητικά στα ψάρια παρά μόνο στα φυτά.

Το ενυδρείο είναι ένας μικρός ατελής βιότοπος και μερικές φορές συμβαίνουν γεγονότα που δεν μπορούμε εκ πρώτης όψεως να τα ερμηνεύσουμε και αρκετές φορές παραμένουν ανερμήνευτα. Θέλει ψάξιμο για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου και μάλιστα η μαζική.

Η αιτία που έχει αυξημένα φωσφορικά την αναφέρεις και μόνος σου δεν χρειάζεται να κάνουμε σχόλια από το να συστήσω να μην ξανά χρησιμοποιήσει τέτοια σκευάσματα και να είναι φειδωλός στο τάισμα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ!

Από τη μία με ανακουφίζεις με τα φωσφορικά, από την άλλη δυστυχώς δεν ξέρουμε τι έχει

συμβεί. Κάνουμε αλλαγή 20% κάθε τρεις ημέρες ώστε εάν είναι κάτι στο νερό να

απομακρυνθεί... Πάντως ο αριθμός και κυρίως ο ρυθμός των θανάτων έχει μειωθεί σημαντικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...