Jump to content

Τι γίνεται με τις ασθένειες εκτός νερού; Έχουν παρατηρηθεί μικρόβια σε ανθρώπους;


Recommended Posts

Παιδιά με συγχωρείται με το θέμα αλλά δεν ήξερα πως να το ρωτήσω και το κάνω εδώ !!!!

Έχει παρατηρηθεί εδώ και χρόνια ένα μικρόβιο πρωτοζώων που ονομάζεται ''τοξόπλασμα'' και είναι ο φόβος και ο τρόμος των εγκύων γυναικών.

Σας παρουσιάζω τις ιατρικές εξηγήσεις :

ΑΙΤΙΑ:

Οφείλεται σε ένα παράσιτο το σπορόζωο Toxoplasma gondi που ανήκει στα πρωτόζωα.

ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ:

Οι γάτες αποβάλουν τις ωοκύστεις με το τοξόπλασμα στα κόπρανά τους ,έτσι υπάρχει στο τρίχωμα και το στόμα της μολυσμένης γάτας και μολύνονται οι άνθρωποι. Το παράσιτο μεταδίδεται επίσης όταν καταναλωθεί ωμό ή μισοψημένο μολυσμένο κρέας.

Στις διάφορες δημοσιευμένες μελέτες οι πιθανότητα μόλυνσης της εγκύου διαφέρει και εξαρτάται από υγιεινοδιαιτητικές συνήθειες, τρόπο ζωής, κοινωνικοοικονομική κατάσταση, συγκατοίκηση με μολυσμένες γάτες κ.λ.π.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ:

Το πιθανότερο σύμπτωμα στην συγγενή τοξοπλάσμωση είναι η χοριοαμφιβληστροειδίτιδα. Το νεογνό σε μικρότερη πιθανότητα μπορεί να παρουσιάσει ηπατοσπληνομεγαλία, νευρολογικά προβλήματα με ενδοκρανιακές ασβεστώσεις, υδροκεφαλία, μικροκεφαλία καταρράκτη, μικροφθαλμία, οπτική ατροφία, άλλη ομάδα νεογνών μπορεί να παρουσιάσει υπολειπόμενη ανάπτυξη ίκτερο, αναιμία, λεμφαδενίτιδα, πυρετό ή υποθερμία, σπασμούς, εμέτους, διάρροια και πνευμονία.

Με όλα αυτά λοιπόν και επειδή η γυναίκα μου είναι δυο μηνών έγκυος θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει παρατηρηθεί κάτι ανάλογο στο hobbie μας το οποίο θα μπορούσε να μας προσβάλει χωρίς να το θέλουμε.

Δεν ξέρω για εσάς πως τα καταφέρνεται, πάντως εγώ με τις αλλαγές νερού είμαι λίγο ''άτακτος'' και λερώνω με νερά ενυδρείου έπιπλα, κουρτίνες, καναπέδες κτλ που βρίσκονται κοντά στο ενυδρείο. Επίσης με τα βρεγμένα χέρια μου πιάνω οτιδήποτε εκεί γύρω όπως και τα ρούχα μου

Καταλαβένεται λοιπόν οτι έχω αρχίσει να ανησυχώ με το άκουσμα του παραπάνω παράσιτου και πολύ παραπάνω η γυναίκα μου.....

Άν έχεται ακουσει οτιδήποτε ανάλογο παρακαλώ πληροφορηστε με!!!

Συγνώμη και πάλι με το ''θέμα'' μου αλλά δεν ήξερα που να το ανοίξω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...