Jump to content

Γεννα Scalare Altum


koumparos

Recommended Posts

Exω στο ενυδρείο μου 2 altum τα οποία γεννάνε κάθε μήνα.Το ενυδρείο είναι ζούγκλα από φυτά.Τα αυγά σκάνε άλλα μετά από 2 μέρες τα χάνω.Θέλω να τα μετακινήσω σε μια γυάλα 120lt.Τι μπορώ να βάλω στην γύαλα για να γεννήσουν επάνω εκεί?Πρέπει να το ξαναγεμήσω φυτά???

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον κώνο που χρησιμοποιούν για τους δίσκους, όπως οποιοδήποτε πλαστικό όπως εδώ. Φυτά εγώ βάζω για να έχω καλύτερη βιολογία μετά για τα ψαράκια. Στα αλτουμ θα έβαζα (όχι απαραίτητα) και λίγα φυτά είναι πολύ πιο δειλά σε σχέση με τα κινά σκαλαρια και θέλουν μια γωνία για να αισθάνονται άνετα, ιδιαίτερα αν προέρχονται από ενυδρείο που έχει πλούσια βλάστηση.

Link to comment
Share on other sites

Xρήστο όταν λες οποιοδήποτε πλαστικό τι ενοείς?

Να βάλω στην γυάλα και κάποιο υπόστρωμα?? (χαλίκι,άμμο).

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ οτιδήποτε πλαστικό μπορείς να βρεις που να έχει φάρδος 5-10cm και ύψος ανάλογα με το ενυδρείο σου ώστε να το τοποθετήσεις σε γωνία μεταξύ 50-70 μοίρες περίπου. παράδειγμα ένα πλαστικό σωλήνα που χρησιμοποιούν για τα νερά, ή κομμάτι από το πλαστικό κοντάρι μιας σημαίας και οτιδήποτε μπορείς να φανταστής αρκεί να μπορείς να τον στηρίξεις με τον τρόπο που ανέφερα, αν ο σωλήνας πχ επιπλέει τότε γέμισε τον μέσα με πέτρες (ουδέτερες ως προς το νερό) για να μην έχει άνοση. Αυτά ως προς τα πλαστηκά.

Αν δεν γουστάρεις τα πλαστικά προσπάθησε να βρεις έναν εχεινοδορο μπεχερι και βαλτών όπως είναι με το γλαστρακη στο ενυδρείο και εκεί θα γεννήσουν αρκεί να έχει αρκετά μεγάλα φύλα.

Και τέλος μπορείς να βάλει μια πλάκα σχιστόλιθο 5-10cm φάρδος και ύψος ανάλογα με το ενυδρείο σου και να τον στηρίξεις στο τσάμι του ενυδρείου σου (στο λινκ που σου έστειλα μερικές φώτο πιο κάτω φαίνεται και ένας σχιστόλιθος).

Λίγη φαντασία χρειάζεται και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Προσωπικά πιστεύω όσο πιο άρτιες συνθήκες έχουμε τόσο καλύτερα αισθάνονται τα ψάρια και τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε.

Αν θέλεις λοιπόν βάζεις φυτά λίγο χαλίκι ή άμμο για εφέ και να βάλεις τα φυτά όπως είναι με τα γλαστράκια τους. Και αν έχεις κέφι βαλε μπόλικο χαλίκι και φύτεψε τα φυτά κανονικά, οι επιλογές είναι πολλές.

Αν βάλεις φυτά θα έχει πολλά θετικά αποτελέσματα, εκτός του ότι θα ρουφούν τα νιτρικά αργότερα τα ψαράκια σου θα τρώνε της μικρο αλγεις που θα δημιουργούνται πάνω στα φύλα τους, (είναι ένα ωραίο θέαμα δες εδώ), επίσης παρατήρησα η συμπεριφορά τους είναι πιο ήρεμη νιώθουν ασφάλεια δεν στρεσάρονται. Στην ηλικία αυτή το στρες στα μικρά ψάρια μπορεί να επιφέρει τον θάνατο, πχ αν τρομάξουν από κάτι και δεν υπάρχει ένα μέρος που να κρυφτούν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...