Jump to content

Σας ευχαριστω


kostaszoidos

Recommended Posts

πριν μερικες μερες αναζητουσα πληροφοριες σχετικα με το ενυδρειο γεννηστρα απο ολους εσας και αρκετοι ηταν αυτοι που προσφερθηκαν να με βοηθησουν να καταφερω να στησω τη γεννηστρα τη δικη μου επιτελους και η αληθεια ειναι οτι με βοηθησατε αρκετα ολοι και γι αυτο σας ευχαριστω.τωρα ομως εχω ακομη μερικες αποριουλες κι οποιος μπορει ας με ενημερωσει σχετικα..ηδη λοιπον εχω μεταφερει το ζευγαρι μου στην γεννηστρα και τα πρωτα μυνηματα ειναι ενθαρυντικα..ερωτω λοιπον.αλλαγες νερου ποσο συχνες(90L ειναι το ενυδρειο)και φωτισμος ποσες ωρες να υπαρχει και ποιες ωρες ειναι προτιμοτερο:επισης συνηθως μετα απο ποσες μερες ξαναγεννα το ζευγαρι απο την ημερα που θα μετακομισει στην γεννηστρα:

Link to comment
Share on other sites

Οι αλλαγές νερού, ειδικά σε αυτή την περίπτωση και υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν. Άρα όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά, ακόμα και καθημερινά.

Στόχος είναι να διατηρείς το νερό όσο το δυνατόν πιο καθαρό (μια ένδειξη είναι τα ΝΟ3 κάτω από 5).

Βέβαια πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το νερό που ετοιμάζεις είναι ακριβώς στις ίδιες συνθήκες με το νερό του ενυδρείου. Επίσης θα πρέπει να βρεις τρόπο ώστε η διαδικασία της αλλαγής να προκαλεί όσο το δυνατόν μικρότερη αναστάτωση στα ψάρια.

Το ζευγάρι σου εάν είναι σε φόρμα μπορεί να ξεκινήσει και πάλι την όλη διαδικασία μέσα σε 3-4 μέρες από την τελευταία φορά (αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο). Μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας (0,5 C) είναι αρκετές φορές ένας καλός τρόπος να τους ξυπνήσεις το ένστικτο.

Καλή συνέχεια και περιμένουμε νέα :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...