Jump to content

σκαλα Vs κεραμικος δισκος


AGGE

Recommended Posts

χαιρεται... θα θελα να μου πειτε την γνωμη σας για την διαχυση του co2 ..ποια θεωρητε οτι ειναι η καλυτερη μεθοδος..?εχω ηδη την σκαλα της hagen αλλα δεν ειμαι τοσο ευχαριστημενος , (εχω αρκετα σαλιγκαρια τα οποια εμποδιζουν τις φυσαλλιδες ειναι μεγαλη και λιγο δυσκολο να την κρυψω κλπ.. )για αυτο σκεφτομαι τον κεραμικο δισκο , ειναι αποτελεσματικος η θα εχω απωλειες?..βασιζομαι στην εμπειρια σας...το ενυδρειο εχει υψος 26 εκ..

Link to comment
Share on other sites

Αν το ενυδρείο είναι 26 πόντοι ύψος, νομίζω ότι είναι λίγο κοντό και οι φυσαλίδες δεν θα διαλύονται μέχρι να φτάσουν στην επιφάνεια. Αυτό που τελικά θα προσπαθήσεις να επιτύχεις δεν είναι να διαλύονται οι φυσαλίδες αλλά να έρχονται σε επαφή με τα φύλλα και έτσι να προσλαμβάνεται από τα φυτά το CO2. Για να γίνει αυτό χρειάζεται πολύ καλή κυκλοφορία από το φίλτρο/αντλία που έχεις. Το ενοχλητικό ορισμένες φορές είναι ότι το ενυδρείο θα γεμίσει φυσαλίδες. Αν οι φυσαλίδες είναι πολλές δεν θα ξέρεις πλέον ποιες προέρχονται από τη φωτοσύνθεση και ποιες από το CO2. Παρόλα αυτά ο κεραμικός διαχυτήρας είναι πολύ διακριτικός, εύκολος στη συντήρηση και δεν πιάνει χώρο όπως η σκάλα που σε μικρά ενυδρεία δεν κρύβεται εύκολα. Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη διάχυση γίνεται μέσω του εξωτερικού φίλτρου ή με κάποιο μεγάλο εξωτερικό διαχυτήρα (π.χ. της aquamedic) που δεν ξέρω αν ενδείκνυται για το ενυδρείο σου.

Link to comment
Share on other sites

δομιζω για τα λιτρα σου εισαι μια χαρα με την σκαλα..

απλα κοιτα να την εχεις χαμηλα,και κοντα στην εξοδο του φιλτρου!! :wub:

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη η παραμενω στην σκαλα (δεν ψηνομαι και πολυ) η παω για εξωτερικο φιλτρο? καποια αλλη προταση - γνωμη?????

Link to comment
Share on other sites

πηγα σε ενα μαγαζι και μου ειπε οτι δεν θα εχω καποιο προβλημα με τον κεραμικο δισκο...το ενυδρειο εχει υψος 30 εκ αλλα το ωφελιμο ειναι περιπου 26- 27 εκ..πειτε και αλλες γνωμες?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ φίλε έχω σκάλα στα 40 λίτρα καθαρά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...