Jump to content

Τεχνολογιες φιλτρων νερου


evoluzione

Recommended Posts

Συμπαγής στερεοποιήμενος Άνθρακας

Τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά φίλτρα νερού που είναι διαθέσιμα, τα φίλτρα στερεοποιήμενου άνθρακα παρέχουν την όσο το δυνατόν πιο αποδοτική αφαίρεση των μολυσματικών παραγόντων. Οι μολυσματικοί παράγοντες με ένα φυσικό μέγεθος απορροφώνται ηλεκτροκινητικά καθώς το νερό περνά μέσα από το προ-φίλτρο. Στη συνέχεια, το νερό περνά μέσα από το φίλτρο στερεοποιημένου άνθρακα, όπου γίνεται άμεση μηχανική κατακράτηση των αιωρουμένων σωματιδίων, δεδομένου οτι οι πόροι ειναι μικρότεροι απο 0.5 εκατομμυριοστά του μέτρου (0.5 μικρά). Το φίλτρο στερεοποιήμενου άνθρακα έχει πολυ μεγάλη επιφάνεια για την αποτελεσματική χημική / φυσική επεξεργασίας του νερού.

Πολλοί διαφορετικοί μολυσματικοί παράγοντες που αφορούν στην αισθητική και στην υγεία μειώνονται από τα συμπαγή φίλτρα στερεοποιήμενου άνθρακα . Τα φίλτρα άνθρακα αντικαθίστανται και δεν απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια. Τα φίλτρα δεν αφαιρούν τα αναγκαία για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία και δεν προσθέτουν αλάτι ή άργυρο στο νερό.

Κοκκώδης Ενεργοποιημένος Άνθρακας (GAC)

Σε αυτόν τον τύπο φίλτρου, που χρησιμοποιείται κυρίως για την αισθητική επεξεργασία, το νερό ρέει μέσω ενός στρώματος από κόκκους ξυλάνθρακα που παγιδεύει τη συγκεκριμένη ύλη, απορροφά λίγο χλώριο, και μειώνει γεύσεις και οσμές. Το νερό μπορεί να διοχετευθεί γύρω από τους κόκκους του άνθρακα, αποφεύγοντας έτσι το φιλτράρισμα. Εάν οι κόκκοι δεν εμποτιστούν με νιτρικό άργυρο (το οποίο θεωρείται δηλητήριο), τα κοκκώδη στρώματα μπορούν να γίνουν πεδία αναπαραγωγής βακτηριδίων. Δεδομένου ότι το νερό μπορεί να διοχετευθεί γύρω από τους κόκκους άνθρακα, τα φίλτρα GAC δεν είναι αποτελεσματικά στη μείωση των μολυσματικών παραγόντων που αφορούν στην υγεία.

Αντίστροφη Όσμωση

Η αντίστροφη όσμωση είναι μια διαδικασία που αναγκάζει, μέσω της εφαρμογής πίεσης, το νερό να περάσει μέσω μιας ημιπορώδους μεμβράνης που απορρίπτει τα βαριά ιχνοστοιχεία μετάλλου, τα άλατα, και τα ανόργανα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των υγιεινών, φυσικών ιχνοστοιχείων μετάλλου που προκύπτουν. Το παραγόμενο νερό περνά μέσω μιας δεξαμενής. Η διαδικασία είναι αργή και σπαταλά 3-4 γαλόνια για κάθε ένα γαλόνι πόσιμου νερού που έχει παραχθεί. Η αντίστροφη όσμωση δεν μειώνει αποτελεσματικά τα VOC�s.

Απόσταξη

Το νερό θερμαίνεται μέχρι τη βράση και γίνεται ατμός, αφήνοντας πίσω τους ανόργανους μολυσματικούς παράγοντες. Η απόσταξη λειτουργεί αργά και χρησιμοποιεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια (κοστίζει στους καταναλωτές περίπου $240 το χρόνο). Η διαδικασία απόσταξης δεν είναι αποτελεσματική στη μείωση των VOC�s λόγω της πτητικής φύσης τους - αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να εξατμιστούν και στη συνέχεια να επανασυμπυκνωθούν σε υγρή μορφή. Η απόσταξη μειώνει τα βαριά ιχνοστοιχεία μετάλλου, αλλά μέσω της ίδιας διαδικασίας αφαιρεί επίσης και τα ευεργετικά ιχνοστοιχεία μετάλλου.

Κεραμικά Φίλτρα

Τα κεραμικά φίλτρα χρησιμοποιούν μια διαδικασία όπου το νερό διαπερνά μέσω των πόρων των κεραμικών μέσων φιλτραρίσματος, παρέχοντας έτσι μόνο μηχανικό φιλτράρισμα. Αυτός ο τύπος φίλτρου μπορεί να μειώσει τα σωματίδια εάν οι πόροι είναι ένα εκατομμυριοστό του μέτρου ή μικρότερα.

Μικτά Μέσα

Αυτός ο τύπος φίλτρου έχει κατασκευαστεί για συγκεκριμένη μείωση μολυσματικών παραγόντων. Για παράδειγμα, τα φίλτρα KDK μειώνουν επαρκώς το χλώριο και τα φίλτρα ATS μειώνουν επαρκώς το μόλυβδο. Αυτά τα φίλτρα παρουσιάζουν υψηλή απόδοση ενάντια στους συγκεκριμένους μολυσματικούς παράγοντες, αλλά όχι ενάντια σε άλλους μολυσματικούς παράγοντες.

Αποσκληρυντικά Νερού

Τα αποσκληρυντικά νερού (Ιοντική Ανταλλαγή) δεν είναι ούτε φίλτρα ούτε εξαγνιστές. Τα αποσκληρυντικά προσθέτουν νάτριο στο νερό σε αντάλλαγμα των ιόντων μαγνησίου ή ασβεστίου. Συνιστάται να αποφεύγονται τα αποσκληρυντικά νερού κατά την εγκατάσταση ενός φίλτρου νερού.

Υπεριώδης Επεξεργασία

Το νερό περνά μέσω ενός θαλάμου όπου εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία. Το πολύ λασπώδες νερό μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα αυτού του τύπου επεξεργασίας. Η υπεριώδης επεξεργασία είναι αποτελεσματική ενάντια σε πολλά μολυσματικά βακτηρίδια, αλλά μπορεί να μην είναι αποτελεσματική στη μείωση κρυπτοσποριδίων. Άλλοι μολυσματικοί παράγοντες που αφορούν στην υγεία δεν επηρεάζονται από την υπεριώδη επεξεργασία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...