vagosg 0 #1 April 30, 2008 2 μηνες με τουλαχιστον εβδομαδιαιες αλλαγες νερου και το κΗ κολλημενο 16-18 ενω το ph 7,7. Δεν μπορω να καταλαβω τι γινετε. Μηπως καποιο απο τα προιοντα που χρησιμοποιω ? Βαζω αλατι reef salt, strontium, iodium, calcium, magnesium, traces. Νερο βρυσης αλλα και μερικες φορες ετοιμο θαλασσινο. Και το kH test αλλαξα και παλι τα ιδια. Share this post Link to post Share on other sites
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 12 #2 May 1, 2008 2 μηνες με τουλαχιστον εβδομαδιαιες αλλαγες νερου και το κΗ κολλημενο 16-18 ενω το ph 7,7. Δεν μπορω να καταλαβω τι γινετε. Μηπως καποιο απο τα προιοντα που χρησιμοποιω ? Βαζω αλατι reef salt, strontium, iodium, calcium, magnesium, traces. Νερο βρυσης αλλα και μερικες φορες ετοιμο θαλασσινο. Και το kH test αλλαξα και παλι τα ιδια. Μέτρησες το νερό της βρύσης τι ΚΗ έχει? Ποιές είναι οι τιμές του ασβεστίου και μαγνησίου?? Είσαι σίγουρος ότι το σύστημά σου έχει ανάγκη όλα αυτά τα πρόσθετα, που ρίχνεις??? Share this post Link to post Share on other sites
Manogr 3 #3 May 2, 2008 Δεν εχει αναγκη και του το εχω πει 100 φορες..αλλα αυτος εκει... τρελος χημικος εχει γινει :excl: Ξαναλεω Βαγγελη... ΔΕΝ χρειαζεσαι strontium, iodium, traces.. καθολου (αυτο δεν εχει σχεση με την αλκαλικοτητα, απλα το αναφερω) Share this post Link to post Share on other sites
vagosg 0 #4 May 5, 2008 Της βρυσης 11 kH και το ετοιμο seawater 12 kH Share this post Link to post Share on other sites
jumaru82 2 #5 May 6, 2008 Εχω παρατηρησει στο δικο μου οτι το ΚΗ αλλαζει και με το αλατι που χρησιμοποιω!!Π.Χ με το παλιο αλατι χωρις τιποτα ειχα 11-12 ενο με το τωρινο Tropic marine εχω 8-9!Ελπιζω να βοηθησα! Share this post Link to post Share on other sites
Mitrizakis Nikos 1 #6 May 6, 2008 Το κάθε αλάτι ανάλογα με τη σύσταση του διαφοροποιεί τιςτιμές στο ενυδρείο μας. Ετσι αναλογα με το αλάτι που χρησιμοποιούμε μετράμε και ρίχνουμε το ανάλογο πρόσθετο... αν χρειαζεται. Με τι test πήρες τις τιμες αυτές? Share this post Link to post Share on other sites
vagosg 0 #7 May 7, 2008 με tests salifert. ισως αλλαξω το αλατι απο reef salt σε marine salt Share this post Link to post Share on other sites
vagosg 0 #8 May 7, 2008 jumaru 82 βοηθησες πολυ..θα το δοκιμασω Share this post Link to post Share on other sites
vagosg 0 #10 May 9, 2008 ειχα παρει της ιδιας μαρκας αλλο ενα τεστ...αλλα τα ιδια. Φανταζομαι εννοεις αλλη μαρκα...αν και μου εχουν πει οτι αυτη που χρησιμοποιω ειναι top. Share this post Link to post Share on other sites
salTasos 10 #11 May 9, 2008 υπάρχουν προβληματικές παρτίδες στην αγορά . δοκίμασε άλλη μάρκα Share this post Link to post Share on other sites
vagosg 0 #12 May 12, 2008 Αυτη τη φορα εβαλα marine salt αντι reef salt. Μετρησα κΗ με salifert και εδειξε επιτελους 14 απο >16. Άρα το reef salt ισως οδηγει σε υψηλο κΗ. Επισης μετρησα για πρωτη φορα με tropic marin και εδειξε ακομα 2 βαθμους πιο κατω δηλ. 12 κΗ Share this post Link to post Share on other sites
salTasos 10 #13 May 12, 2008 παρακολουθα τις τιμές σου σε kh, ca, mg αλλά μη ρίχνεις πρόσθετα αν δεν υπάρχει λόγος , καλό είναι να έχεις μια εικόνα για το ρυθμό που τα <απορροφά > το ενυδρείο σου ώστε να αποφύγεις τις υπερβολές Share this post Link to post Share on other sites
vagosg 0 #14 May 13, 2008 τα tests εδειξαν 13 κΗ...ισως το marine salt να εχει οντως χαμηλοτερο κΗ απο το reef salt. Share this post Link to post Share on other sites
vagosg 0 #15 May 22, 2008 Ειπα να δοκιμασω ενα προιον που ριχνει κΗ-ανεβαζει Ca, το alca-buffer tropic marin...το εχει δοκιμασει κανεις? ειναι αποτελεσματικο στο να ριχνει το κΗ? Share this post Link to post Share on other sites