Jump to content

ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΜΕ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ


oas284

Recommended Posts

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΟ 120LT ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΜΕ 5 ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ΑΠΟ ΜΑΛΑΟΥΙ ΕΝΑ ΓΑΤΟΨΑΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΛΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ..

ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ VALLISNERIA GIGA,VALLISNERIA NANA, HYGROPHILA CORYMBOSA, BACOPA CAROLINIANA.

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΑ ΞΑΝΑΦΥΤΕΥΟ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΜΟ.,

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες. Οι δικές μου αφρικάνες πάντως μέχρι τώρα δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με τα φυτά, σκάβουν συνήθως κάτω από τις πέτρες (έχω πάρει τα μέτρα μου για τυχόν απρόοπτα) αλλά δεν πείραξαν μέχρι τώρα τα φυτά. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

SAS PARA8ETO KAI ALLES DYO PHOTO APO TO ENYDRIO TO OPOIO ALLAZEI KA8E BDOMADA LOGO TIS ARXITEKTONAS AFRIKANAS MALAOUI MELANOXROMHS

enydrio%202.JPG

enydrio1.JPG

Link to comment
Share on other sites

Κακαβια με λαχανικα.

Πειτε του ρε παιδια δυο σωστα πραγματα εχω βαρεθει να τα γραφω πια..

Έγινε επεξεργασία - Stelios_Rjk
Link to comment
Share on other sites

Κακαβια με λαχανικα.

Πειτε του ρε παιδια δυο σωστα πραγματα εχω βαρεθει να τα γραφω πια..

:D:excl::excl::excl::D Σόρι για το γέλιο ήταν αυθόρμητο...

Link to comment
Share on other sites

Αντε παμε παλι..

Τα καφετι ψαρακια που εχεις ειναι Neolamprologus brichardi, ειναι απο τη λιμνη τανγκανικα, ειναι σαρκοφαγα και πολυ επιθετικα.

Αν διακρινω καλα εχεις μεσα και ps. acei τα οποια ειναι απο τη λιμνη malawi, ειναι φυτοφαγα και γινονται μεγαλα, γυρω στους 15 ποντους οποτε δεν κανουν για το ενυδρειο σου. Επισης βγαζουν κι αυτα καποια επιθετικοτητα.

Αν δεν κανω λαθος ειδα και labs (labidochromis caeruleus). Αυτα ειναι της λιμνη malawi και φυτοφαγα. Απο τα πιο ηρεμα της λιμνης.

Γλυφτες που λες πρεπει να ειναι καποιο ειδος πλεκοστομου.

Λοιπον τι γινεται τωρα. Φυτεμενο και αφρικανικο δεν υφισταται. Ο βιοτοπος τους δεν περιλαμβανει φυτα. Περιλαμβανει πετρες και αλγη. Τα φυτα τραβανε ουσιες και μαλακωνουν το νερο σου πραγμα που δεν ειναι καλο για τα ψαρια σου. Σε αφρικανικο βαζεις το πολυ καμια βαλισνερια και καμια ανουμπια. Αλλα δεν το πιζεις στο φυτο. Βαζεις σε λιγα σημεια ισα να σπαει το τοπιο.

Υστερα, τα ψαρια σου ειναι υπερβολικα πολλα για τα λιτρα σου. Ειναι ασυμβατα μεταξυ τους λογο επιθετικοτητα που αρχικα αν τα αφησεις ετσι τα την εκδηλωσουν τα brichardi και στη συνεχεια τα υπολοιπα. Επισης ειναι ασυμβατα απο διατροφικες συνηθειες. Παραπανω σου γραφω ποια ειναι φυτοφαγα και ποια σαρκοφαγα. Ταϊζοντας λοιπον τροφες φυτικες και ζωικες τα φυτοφαγα πιθανοτατα θα σου παρουσιασουν malawi bloat και αργα ή γρηγορα θα συγχωρεσουν.

Αν και προσφατα καποιοι λανσαρουν τη μοδα να βαζεις σε αφρικανικο ενυδρειο ψαρια απο τη λιμνη malawi και απο τη λιμνη τανγκανικα, θεωρω οτι ειναι μεγαλο λαθος, πρωτα για λογους διατροφικων αναγκων αλλα και λογο του οτι προερχονται απο διαφορετικα οικοσυστηματα.

Οι πλεκο (και οχι γλυφτες) δεν εχουν σχεση με αφρικη, θελουν μαλακο νερο και λογικα θα τρωνε ξυλο απο τις αφρικανες. Το γατοψαρο που λες αν ειναι καποιο ειδος απο συνοδοντι της λιμνης ταγκανικα κατι παει κι ερχεται γιατι το φυσικο του περιβαλλον ταιριαζει με τις αφρικανες, αν κι αυτος προερχεται απο περιβαλλον με μαλακο νερο θα πρεπει να το βγαλεις οπως και του πλεκο.

Στο διαταυτα.. Ελπιζω να καταλαβες καποια πραγματα. Δεν σε κακολογω για το ενυδρειο σου γιατι λογικα δεν ευθυνεσαι εσυ για την κατασταση. Καλο θα ηταν ομως να κανεις κατι για αυτο.

Στα 120 λιτρα που εχεις αν το ενυδρειο εχει μηκος ενα μετρο, πραγμα που ειναι ιδιαιτερα απαραιτητο για αφρικανικο ενυδρειο μπορεις να βαλεις εως 4 labs (labidochromis caeruleus) 1 αρσενικο με 3 θηλυκα ή να κρατησεις ενα ζευγαρι brichardi. Ισως σου φαινονται λιγα τα ψαρια αλλα πιστεψε δεν ειναι, θα δεις φυσιλογικες συμπεριφορες και θα εχεις σιγουρα γεννες και μικρα να κανεις μια απο τις δυο παραπανω συνθεσεις που σου προτεινω.

Οτι χρειαστεις ρωτα.

Καλη συνεχεια!

Link to comment
Share on other sites

kala mporei na ta les esy mallon ksereis pola. ego oyte kala ta onomata ton psarion den ksero.

alla h syn8esh ayth krataei kana xrono kai ola einai mia xara. 8elei kai ligo risko kai fysika tyxh.

pantos me polles krypsones olla ginontai. pantos 8a to gyriso se 8allasino na dokimaso kai ekei

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου το θαλασσινο θελει πολυ διαβασμα. Ειχα ριξει μια ματια να παρω μια ιδεα αλλα εχει πολυ φαϊ. Τελειωποιησε το αφρικανικο σου και προχωρα παρακατω. Κανε και καμια παρεμβαση για το καλο των ψαριων σου.

Το χομπυ αυτο θελει το διαβασματακι του.

Link to comment
Share on other sites

exo tis afrikanes kanena xrono kai pisteyo oti den prepei na pelagoneis me to 8alassino. ka8e arxh kai dyskolh kai me to kairo olla erxontai se mia armonia. me mia kalh yposthriksh olla 8a ginoyn tzami......

elpizo apo septembrio na anebaso photo me 8alassino....

Link to comment
Share on other sites

**αν γινεται σε παρακαλω γραφε με ελληνικα....

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ!

Link to comment
Share on other sites

Εχεις μεσα τα brichardi ενα χρονο,και δεν αντιμετωπησες κανενα προβλημα; :D

Link to comment
Share on other sites

......και πως και δεν εχουν καθολου αλγη οι πετρες σου; :D

Link to comment
Share on other sites

ΠΡΙΝ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΑΚΟΣΤΟΜΟ ΓΥΡΟ ΣΤΑ 25CM ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΡΙΝ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΒΑΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ... ΕΙΔΕ ΤΙΣ ΑΝΟΥΜΠΙΕΣ ΑΝΑΠΟΔΑ

ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΛΙΓΗ ΑΛΓΗ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ... ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...