Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και 5 μήνες διατηρώ έναι κοινωνικό ενυδρείο με 3 πλεκο, 6 καρδινάλιους 2 ενήλικα guppy και καμια 20αριά μικρά guppy(τα μεγαλύτερα από αυτά είναι 3 μηνών). Πριν 4 ημέρες ένα ενήλικο guppy έδειχνε να μην μπορεί να κολυμπήσει και συγκεκριμένα ήταν στο βυθό και δεν μπορούσε να αναδυθεί. Τα μπροστινά πτερύγια τα κουνούσε μια χαρά αλλά έδειχνε σαν παράλυτο από τη μέση και πίσω. Τις ελάχιστες φορές που κατάφερε να ανέβει προς την επιφάνεια πήγαινε σε γωνία άνω των 60 μοιρών,σχεδόν κατακόρυφα και ή ουρά του δεν κουνιότανε. Ακόμη φαινόταν αδυνατισμένο και σαν ασπρισμένη η περιοχή της κοιλάς του. Δυστυχώς μετά από δύο ημέρες απεβίωσε...Το ανησυχιτικό ειναι πως την ίδια συμπεριφορά άρχισε να έχει πριν λίγο και ένα εκ των μικρών guppy. Κάθεται πάνω στα βοτσαλάκια του βυθού κουνόντας πολύ γρήγορα τα μπροστινά πτερύγια και έχοντας γρήγορη αναπνοή ίσως από την προσπάθεια να κολυμπήσει. Κάποιες φορές ανεβαίνει στην επιφάνεια με γρήγορο ρυθμό αλλά δε μένει πάνω από ένα λεπτό και αρχίζει να πέφτει πάλι μέχρι κάτω. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι είναι ή αν μπορώ να ακολουθήσω κάποια φαρμακευτική αγωγή?

Link to comment
Share on other sites

ενυδρειακο αλατι τα βαζεις..?

αν ναι,καλυτερα ειναι να τους δινεις σε εβδομαδιαια βαση,αλλα να ξερεις οτι οι καρδιναλιοι και οι πλεκοστομοι θα εχουν σοβαρες αντιρρησεις...!!!

Link to comment
Share on other sites

μπα δεν βάζω ενυδρειακό αλάτι και όταν λες αντιρήσεις τι εννοείς?

Link to comment
Share on other sites

τα γκαπις ζουνε σε υφαλμυρο νερο,και καλο ειναι να τους χορηγουμε ενυδρειακο αλατι σε συχνη βαση.

δυστυχως ομως για τα υπολοιπα σου ψαρια,δεν τους αρεσει καθολου το αλατι,οποτε καλο θα ειναι ακομη και να τα ξεχωρισεις,η να επιλεξεις με ποια ψαρακια θα συνεχισεις...

**να επαναλαβω οτι το παραπανω αλατι ειναι ζωτικης σημασιας για τα γκαπακια σου,και τους κανει ιδιαιτερο καλο στα βραγχια.

καλη συνεχεια...

Link to comment
Share on other sites

...επειδη ομως αγαπητε μας φιλε,κανεις δεν μπορει να κανει σωστη προβλεψη για καμμια ανωμαλια-αρρωστεια,πολυ καλο θα ηταν αν ειχαμε καποια φωτο του αρρωστου ψωαριου για να μπορουμε να εχουμε σωστη κριση για την οποια θεραπεια τυχον θα πρεπει να γινει.

μην το αμελησεις,γιατι το αλατι που σου προτεινα ναι μεν βοηθαει πολυ,αλλα και παλι αναλογως το προβλημα μπορει να χρειαστει φαρμακευτικη αγωγη.

παντα λεμε οτι η καλυτερη θεραπεια ειναι η προληψη..(εδω κολλαει η παραπανω προταση μου για την χορηγηση αλατιου..!).

καλη συνεχεια και περιμενουμε τα νεα σου..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φοτό από το ψαράκι και θα τα πούμε εκ νέου.

Link to comment
Share on other sites

Αυτές τις φοτο κατάφερα να βγάλω. Αν και δεν είναι ότι καλύτερο δείχνουν το ψαράκι που είναι ακουμπισμένο στο βυθό. Να σημειώσω ότι εχθές ήταν άλλο ψαράκι με αυτά τα συμπτώματα το οποίο σήμερα δε βρίσκω...και σήμερα αυτό που φαίνετε στη φοτό, οπότε η ασθένεια είναι μεταδοτική. Τι να είναι? Απ ότι διάβασα μάλλον παράσιτα είναι,οπότε να βάλω εκτοζόν?

post-3822-1210705586_thumb.jpg

post-3822-1210705603_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι φωτογραφίες δεν βοήθησαν καθόλου .

Απο αυτα που μας γράφεις ομως υποθέτω οτι κάποια βακτιριακη μόλυνση έχεις .

Θα σου ελεγα να κάνεις το συδιασμο Furan 2 μαζι με Triple sulfa .

H ασθενεια θα ειναι ποιο ευκολο να καταπολεμηθεί αν βελτιωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα των ψαριών σου , που πιστεύω οτι αυτή ήταν η αιτία .

Το Εκτοζον που λες επικουρικά μπορείς να το χρησημοποιησης .

Link to comment
Share on other sites

Το ψαράκι τελικά απεβίωσε. 'Ηταν πρησμένη η κοιλιά του και η ουρά του σαν φαγωμένη στις άκρες.

Link to comment
Share on other sites

Το ψαράκι τελικά απεβίωσε. 'Ηταν πρησμένη η κοιλιά του και η ουρά του σαν φαγωμένη στις άκρες.

Τελικα ολα τα Γκαπυ οταν ψοφανε εχουν αυτη τη μορφη, οι κομενες ουρες ειναι σηψη, η τσιμπιματα απο αλλα ψαρια μαλλον. 4 γκαπυ εχασα μεχρι τωρα, τα οποια στο τελος ειχαν μαδημενες ουρες. το φοθσκομα εινε μαλλον σθμπτωμα σηψης τροφων, αν οχι θανατος δισκοιλιοτητας.

Απειρος ειμαι, αλλα αυτα ειναι οι εμποιρειες μου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...