Jump to content

Kαλησπέρα σας!


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους ενυδρειόφιλους! Αποφάσισα, επιτέλους να πάρω και εγώ ένα σχετικά μεγάλο ενυδρείο...120 λίτρα είναι...μην γελάτε εσείς οι έμπειροι εγώ τώρα ξεκινάω και όλα μου φαίνονται βουνό! :excl:

Έψαχνα για κάποια βοήθεια στο internet και μου φαίνεται θα την βρω εδώ... :D

Στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με μονομάχους(ένα ψάρι που απλά λατρεύω απίστευτα!Πανέξυπνα και πανέμορφα!!!) αλλά καμιά δεξαμενή μου δεν ξεπερνούσε τα 30 λιτράκια. Τώρα είμαι στην αναμονή της βάσης του ενυδρείου μου και πιστευω εντός εβδομάδας να είναι έτοιμη γιατί βαρέθηκα να βλέπω την δεξαμενή στην κούτα να κάθεται στον καναπέ!

Link to comment
Share on other sites

Kαλώς μας ήρθες φίλη Τσιπούρα! :D

Θα δείς οτι τα 120 λίτρα προσφέρουν μεγάλη γκάμα επιλογών για στήσιμο και ψάρια, για έναν σχετικά αρχάριο χομπίστα πιστεύω είναι τα ιδανικά λίτρα για να μάθεις χωρίς να κινδυνεύεις να πνιγείς. :excl:

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Kαλώς μας ήρθες και καλη συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα αλλά ήρθε η βάση της "γυάλας" και διάβασα κάποια πράγματα στο site και έχω απορίες :buttrock: ...

Πήρα θερμαντήρα τον JAGER της ΕΗΕΙΜ των 100W είναι καλός για τα 120 λίτρα? Συζήτησα και για φίλτρα με τον κύριο πετ-σοπά και μου πρότεινε εξωτερικό της παραπάνω εταιρείας...εγώ είχα βάλει στο μάτι το εσωτερικό της sera(το μάυρο ορθογώνιο κουτί) και μου είπε ότι δε κάνει δουλειά. Κάνει να βάλω εξωτερικό ή είναι λίγα τα λίτρα μου? ...και μια τελευταία ερωτησούλα για να δω αν εχω καταλάβει καλά τα όσα διάβασα...(Θα κάνω βιοτοπικό ενυδρείο καταρχήν), για να διαλέξω το χαλίκι τα φυτά και τη διακόσμηση πρέπει πρώτα να ξέρω τι ψάρια θα βάλω σε κάνα μήνα που θα έχει στρώσει(για τον λόγο της προσομοίωσης του περιβάλλοντος:bowdown:? :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ οτι ο θερμαντήρας είναι ικανοποιητικός. Διάβασε όμως και στο κουτί του όπου σίγουρα θα γράφει τις προδιαγραφές. Γενικά τα φίλτρα της EHEIM για μένα προσωπικά είναι μία πολύ καλή και αξιόπιστη επιλογή. Το εξωτερικό δεν έχει να κάνει με τα λίτρα του ενυδρείου σου, απλά πρέπει το ενυδρείο που πήρες να το υποστηρίζει (δηλ. να έχει υποδοχές για τις γραμμές του φίλτρου). Ποιό μοντέλο σου πρότεινε? Οσον αφορά τα φυτά, τη διακόσμηση και τα ψάρια, είναι τρία πράγματα στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Ανάλογα με τα ψάρια και τις ανάγκες τους, θα είναι και τα φυτά που θα βάλεις, οι λάμπες, ο βυθός κ.λ.π. Η διακόσμηση είναι κάτι σχετικό, πάντως καλό είναι να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ψαριών και όχι στην δική σου αντίληψη της αισθητικής.

Link to comment
Share on other sites

Για φίλτρο μου έχει γράψει σε ένα χαρτάκι(μου έφτιαξε μια λίστα για να μην χαθώ) το eheim 2213+biomech. Όσον αφορα τις υποδοχές...εννοείς αν το καπάκι του ενυδρείου έχει ανοίγματα για να περνάνε τα σωληνάκια από το φίλτρο που θα βρίσκεται εκτός προς τη δεξαμενή? ...και κάτι αλλο για τον θερμαντήρα...πρέπει να του βάλω κάτι τριγύρω για να μην καούν τα ψάρια?

Link to comment
Share on other sites

Το φίλτρο είναι καλό και θεωρώ πως καλύπτει τις ανάγκες του ενυδρείου σου. Για το θερμοστάτη οχι, φυσικά και δεν καίγονται τα ψαρια!!! Μην ανησυχεις...

Link to comment
Share on other sites

Α, ξέχασα, ναι για το ενυδρείο και τα ανοιγματα, ναι αυτό εννοώ, αλλά για να σου το προτείνει ο πετ σοπας, λογικά θα έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Link to comment
Share on other sites

Χίλια ευχαριστώ Γουίλι!!! Τώρα πρέπει να κάτσω να σκεφτώ τι ψάρια θέλω να αποκτήσω... :bowdown:

Στεναχωρήθηκα που δε χωράνε δίσκοι. Άντε πάλι διάβασμα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...