Jump to content

για τους φιλους μποσταναδες......


Recommended Posts

για διαβαστε,για διαβαστε στο παρακατω λινκακι...... :bowdown:

How-to-Mineralize-Soil-Substrates...!!!!!!!!

:buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Κώστα αυτό για να το διαβάσω θέλω μια μέρα για να το καταλάβω άλλη μια :bowdown:

Δεν ξέρεις ότι γνώσεις μου στα αγγλικά είναι πολααααααα επίπεδα πάνω και τα κοινά αγγλικά με κουράζουν. :buttrock:

Δεν μας λες την περίληψη του όλου κατεβατού. :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας λες την περίληψη του όλου κατεβατού. :rasp:

αν και με προλαβες στο τσακ για να φυγω για τη δουλεια.. :bowdown: ..θα πω στα γρηγορα οτι ειναι ενας απλουστατος τροπος να φτιαξει ο χομπιστας ενα ενεργο και πολυ καλο υποστρωμα για πολυ-πολυ καιρο,και μαλιστα με πολυ καλα και φυσικα υλικα.Στην ουσια χρησιμοποιει καποιο ειδος φυλλοχωμα χωρις ομως επεξεργασια,με λιπασματα κλπ του εμποριου για να μην εχουμε ξεσπασματα αλγης,φωσφορικα,η και δηλητηρια για τα ψαρακια μας...μιλαμε παντα για αγνο υλικο..

* κατι που θα ηθελα να προσθεσω ειναι,οτι εγω προσωπικα παντα ημουν κατα των ετοιμων παρασκευασματων για τον βασικο λογο οτι εχουν συντομη ζωη(για μερικους μηνες),και μετα απλα γινονται ενα με το χαλικι μας.....

ο παρακατω τροπος δημιουργιας (φυσικης λασπης πλουσιας σε ιχνοστοιχεια)κατω απο το χαλικι μας,μπορει να μας δωσει για πολυ χρονο,ολα τα συστατικα που χρειαζονται τα φυτα μας στο ριζικο τους συστημα....πολυ προσοχη βεβαια μετα στη συντηρηση του ενυδρειου μας ,στο να μην βγει στην στηλη του νερου αυτο το μειγμα,γιατι τοτε θα γεμισουμε με αλγη..!!!

*** χρηστο, το ζουμι δεν ζητησες....?? :buttrock::buttrock::rasp:

Link to comment
Share on other sites

Ναι με κάλυψες πλήρες… πάντα είχα σε πρώτη θέση το φυσικό φυλοχωμα. Μια φορά το χρησιμοποίησα αλλά από τότε ποτέ άλλο. Είναι ιδανικό για την ανάπτυξη των φυτών αλλά ευειδή προσωπικά βαριέμαι να βλέπω όλο το ίδιο ενυδρείο κάνω συχνά μεταφυτέψεις οπότε κατάλαβες τη συμβαίνει με το φυλοχωμα.

Το θεωρώ ιδανικό ακόμη και καλλίτερο από την άμμο για κάποια είδη φυτών. Βασικά όλες η κρυπτοκορινες αναπτύσσονται στην φύση σε λασπώδες βυθό και γενικά φυτά με αργή ανάπτυξη που δεν τα μεταφυτεύουμε τρις και λίγο είναι ιδανικό γιατί απλά είναι φυσικό.

Προσωπικά θα έβαζα φυλοχωμα με λεπτό χαλίκι σε ένα ενυδρείο με φυτά αργής ανάπτυξης που τα μεταφυτεύουμε μια δυο φορές το χρόνο.

Για ενυδρείο με φυτά γρήγορης ανάπτυξης που χρειάζεται κάθε εβδομάδα να επεμβαίνουμε τότε θα έβαζα άμμο.

Link to comment
Share on other sites

Για το προβλημα με τις συχνες μεταφυτευσεις αναφερει οτι μαζι με το φυλλοχωμα βαζει πηλο που ειναι πηγη σιδηρου με σκοπο να δεσει (γινει ενα)

με το φυλλοχωμα,οποτε στη μεταφυτευση των φυτων ο πηλος βοηθαει στη πιο γρηγορη κατακαθιση της θολουρας , προσθετει τριμμα δολομιτη για να μη γινει οξινο το φυλλοχωμα και τελος βαζει υγρο Κ2Ο .

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Klaz πολύ χρήσιμο το link :buttrock:

Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε μια παρόμοια συζήτηση με τον γνωστό μποστανολόγο Viciuscircle, επειδή θεωρώ ότι το να ξανανακαλύπτεις τον τροχό είναι χάσιμο χρόνου, το άρθρο είναι πολύ κατατοπιστικό για τον εμπλουτισμό του υποστρώματος.

Με την ευκαιρία Χρήστο, μετά από κάποιες πρόσφατες αλλαγές, ξαναστήνοντας ένα Ασιατικό, χρησιμοποίησα στην μία πλευρά άμμο που είχα στα χρυσόψαρα (πλήρως λιπασμένη από τις εκκρίσεις τους + παστίλιες). Συνήθως οι κρυπτοκορίνες όταν τις μεταφύτευα έκαναν καιρό να συνέλθουν, ειδικά η Wendtii Brown. Με το που τις έβαλα στην "εμπλουτισμένη" άμμο πέταξαν αμέσως νέα φυντάνια, χωρίς να παρουσιάσουν ένα στάδιο προσαρμογής όπως γινόταν πιο παλιά.

Επόμενη δοκιμή Λάσπη... :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Φυλοχωμα δεν χρησιμοποιώ στο ενυδρείο μου μπορεί να είναι πιο έντονη η ανάπτυξη των φυτών αλλά και η άμμο με καλύπτει 100% εξάλλου δεν θέλω γρήγορη ανάπτυξη για να μειώσω την ανάγκη κλαδέματος στο ενυδρείο.

Φυλοχωμα όμως χρησιμοποιώ 100% στα φυτώρια που έχω γιατί εκεί δεν με ενδιαφέρει η θολούρα που προκαλεί το χώμα και θέλω γρήγορη ανάπτυξη, πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιώ καστανόχωμα μαζεμένο κοντά από την ρίζα μιας καστανιάς .

Link to comment
Share on other sites

φιλε klaz πρεπει να ειναι αυτο που εψαχνα για να ενημερωθω περι του θεματος.ευχαριστω.θα προσπαθησω να μου το μεταγλωτησει καποιος που ξερει αγγλικα γιατι εγω δεν σκαμπαζω γρι...

Link to comment
Share on other sites

Φοβερό άρθρο. Αν και νέος γενικώς στα ενυδρεία, 2μιση πράγματα με έχουν "τραβήξει" περισσότερο:

1) Τα πλεκόστομα (ΟΛΑ)

2) Τα φυτεμένα ενυδρεία

μισό) Τα πιράνχας

Για όσους δυσκολεύονται με τα αγγλικά μπείτε ΕΔΩ. Θα σας βγάλει σε σελίδα του Systran όπου κάνετε copy-paste το link της σελίδας και σας την μεταφράζει. Γενικώς μην περιμένετε να καταλάβεται ακριβώς ότι λέει, αλλά στη μία ιδέα θα την πάρετε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...