Jump to content

Ερώτηση για Eliwell Ic915


stormtrooper

Recommended Posts

Σήμερα το πήρα και εντυπωσιάστικα από τις δυνατότητές του.

Παρ'όλα αυτά δεν το έχω συνδέσει ακόμα. Νομίζω πως κάπου μέσα στο site είχα δει ένα σχεδιάκι με τον τρόπο σύνδεσής του με τα ανεμηστιράκια και την αντίσταση.... Μπορεί να κάνω και λάθος! Αν υπάρχει όμως κάπου, θα εκτιμούσα να βάζατε ένα link ή να μου κάνατε μία καθοδήγηση.

Επίσης, όσοι το χρησιμοποιείται, τί ρυθμίσεις έχετε κανει;;;;;

Link to comment
Share on other sites

ΕΔΩ

και..

κανε και αναζητησουλα..... :buttrock::bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Ποσο το πηρες και απο που αν επιτρεπεται??? αν θες και με πμ> Ευχαριστω!!!

Link to comment
Share on other sites

ΕΔΩ

και..

κανε και αναζητησουλα..... :buttrock::bowdown:

Το site του Γιάννη το γνωρίζω. Απλά σε μία γενικότερη έρευνα είχα δει ένα σκαρίφιμα της τοποθέτησης. Τελικά βρήκα τον τρόπο σε άλλο ελληνικό site, στο οποίο κάποιος χρήστης έκανε πολύ καλή δουλειά. Δεν ξέρω όμως αν οι Μοντεράτορες επιτρέπουν να κάνω link από άλλο ελληνικό forum... Αν ναι το δημοσιοποιώ. Αν όχι, με ΠΜ όποιος ενδιαφέρεται.

Ποσο το πηρες και απο που αν επιτρεπεται??? αν θες και με πμ> Ευχαριστω!!!

€49,80

Δες ΕΔΩ

Είναι μία συσκευούλα πολύ μικρή, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς τί δυνατότητες έχει....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είμαι πανευτυχής!!!! :);):thumbup:

Σήμερα μου ήρθαν τα ανεμιστηράκια και μόλις τώρα τελείωσα την εγκατάσταση του Eliwell, βάση των συμβουλών του φίλου delta66 (link) και αρκετού αυτοσχεδιασμού. Λόγω του ότι τα ενυδρεία μου είναι της ferplast (Cayman) κι επειδή τα συγκεκριμένα ενυδρεία έχουν κάποιους αυτοματισμούς ενσωματωμένους (χρονοδιακόπτης για λάμπες και διακόπτη για την αντίσταση) καθώς και καπάκι με βίδες που ελέγχεται πλήρως, αξιοποίησα τον διακόπτη και τον χώρο στο καπάκι ώστε να βγάλω το αποτέλεσμα που ήθελα... Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω τελειώσει ακόμα με το θέμα "design", επειδή μου λείπανε κάποια εργαλεία και υλικά, αλλά το ζητούμενο επιτεύχθει. Τα ανεμιστηράκια λειτουργούν και ήδη η θερμοκρασία ξεκίνησε να πέφτει. Το μόνο που μένει είναι να πάρω αυτά που μου λείπανε και να έχω το τέλειο αποτέλεσμα!

Η αρχή έγινε. Λείαν συντόμως θα πάρω και το δεύτερο Eliwell για το μεγάλο ενυδρείο.

Αυτό που μένει να παρατηρήσω είναι την ποσότητα του νερού που θα χάνω και το κατά πόσο θα μπορέσω να αφήσω τα ενυδρεία μόνα τους για 10 μέρες που θα λείπω μέσα στον Αύγουστο.... Για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησα 2 ανεμιστήρες να φυσάνε την επιφάνεια του νερού, χωρίς έναν τρίτο να βγάζει τον αέρα. Φρόντισα βέβαια να υπάρχουν ανοίγματα στο καπάκι ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.

Άντε και στους επόμενους :(

ΥΓ: Thanx Σπύρο :bigemo_harabe_net-180:

Link to comment
Share on other sites

:)

Με γειες.

Βαλε καμια φωτο οταν τελειωσεις να δουμε και στο cayman το κολπο. ;)

Για την οσο γινεται λιγοτερη εξατμιση ακολουθα την τακτικη που εχω στο κλιματισμο του σπιτιου μου και την οποια την εφαρμοζω τωρα και στο ενυδρειο (στο σπιτι για λιγοτερη καταναλωση ενεργειας και λιγοτερους ρυπους, για το ενυδρειο για λιγοτερη εξατμιση).

Δηλαδη η ρυθμιση της θερμοκρασιας παει αναλογα την εξωτερικη θερμοκρασια.

Τις πρωτες μερες που το εγκατεστησα αρχες Ιουνιου δεν εκανε ζεστη ακομα.

Το ειχα ρυθμισει στους 27,2 με περιθωριο (dF2) 0,2C.

Δηλαδη μολις πηγαινε 27,4 αρχιζαν οι ανεμιστηρες και μολις πιαναν 27,2 παλι σταματαγαν.

Τωρα που εχει ζεστη (και εφοσον τα ψαρια μου αντεχουν αυτες τις θερμοκρασιες) το ρυθμισα πιο ψηλα (27,5 - 27,7)για να μη δουλευει συνεχεια η ψυξη και υπαρχει μεγαλη εξατμιση.

Στις μεγαλυτερες ζεστες εχω περιθωριο να το ρυθμισω και στους (28,3 - 28,5)

Να ακουλουθουμε δηλαδη και τις εποχες καπως.

Το χειμωνα το ειχα στους 25 μετα αρχισα να ανεβαζω μισο μισο βαθμο.

Νομιζω πως για τα ψαρια μου η θερμοκρασιες απο 25-28,5 κατα τη διαρκεια του ετους ειναι φυσιολογικες.

Στο τελος αυτου του ποστ μετα τις φωτο

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=146095

Γραφω "Προγραμματισμος του Eliwell", το εχω γραψει οσο πιο απλα μπορουσα.

Αν σε βοηθησει για τις τιμες κλπ, καλως .

ΥΓ δεν καταλαβα ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου και ποσα ανεμιστηρακια εβαλες (να φυσανε μεσα και εξω) και στα ποσα βολτ το τροφοδοτικο.

Αν κατεβαζουνε πολυ γρηγορα τη θερμοκρασια χαμηλωσε τα βολτ απο το τροφοδοτικο.

Θα κανει και πιο αθορυβα τη δουλεια του.

Θα γινεται και πιο ομαλα η επαναφορα της θερμοκρασιας.

Αν πχ κανει μιση ωρα να περασει το οριο προς τα πανω, φροντισε να κανει την μιση περιπου ωρα (δηλαδη ενα τεταρτο) να την κατεβασει.

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο είναι η γεννήστρα μου και είναι 75L. Έβαλα 2 ανεμιστηράκια 6cm της Sharkoon τα οποία δουλεύουν στα 12V (τουλάχιστον για την ώρα). Είναι πλήρως αθόρυβα. Σκέψου ότι οι φυσαλίδες της αεραντλίας (όχι η ίδια η αεραντλία) ακούγονται περισσότερο που σκάνε στην επιφάνεια. Κατά την διάρκεια της νύχτας έριξα 2 βαθμούς την θερμοκρασία (από 29,2 σε 27). Επιτέλους θα δω τα φυτάκια μου να ευδοκιμούν....

Για τον προγραμματισμό, χρησιμοποίησα το ποστ σου. Και χαζός να είσαι δεν μπορείς να κάνεις λάθος έτσι αναλυτικά που το έχεις γράψει :) Έχεις κάνει όμως ένα λάθος, το οποίο μέχρι να καταλάβω τί γίνετε με ταλαιπώρησε λίγο. Για τον προγραμματισμό της ανώτερης και της κατώτερης θερμοκρασίας (SP1, SP2) δεν πατάμε το set για 5 δευτερόλεπτα, αλλά στιγμιαία. Δηλαδή πατάμε το set για 5 δευτερόλεπτα για τον κυρίως προγραμματισμό του Eliwell, ενώ για να ορίσουμε ανώτερη και κατώτερη θερμοκρασία αρκεί ένα απλό πάτημα.

Δεν ξέρω αν μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιον μοντεράτορα για να γίνει η διόρθωση στην κατα τ'άλλα ΑΨΟΓΗ παρουσίαση σου. Επίσης προτείνω την μπει ως άρθρο-ανακοίνωση, ώστε να είναι ποιο έυκολα προσβάσιμο από όλους μας.

Έγινε επεξεργασία - stormtrooper
Link to comment
Share on other sites

...Κατά την διάρκεια της νύχτας έριξα 2 βαθμούς την θερμοκρασία (από 29,2 σε 27)......

....Έχεις κάνει όμως ένα λάθος, το οποίο μέχρι να καταλάβω τί γίνετε με ταλαιπώρησε λίγο. Για τον προγραμματισμό της ανώτερης και της κατώτερης θερμοκρασίας (SP1, SP2) δεν πατάμε το set για 5 δευτερόλεπτα, αλλά στιγμιαία. Δηλαδή πατάμε το set για 5 δευτερόλεπτα για τον κυρίως προγραμματισμό του Eliwell, ενώ για να ορίσουμε ανώτερη και κατώτερη θερμοκρασία αρκεί ένα απλό πάτημα......

Εχεις δικιο (καταραμενο copypaste) ;)

Θα ειδοποιησω. :)

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Το λοιπόν...

Σήμερα σχεδόν ολοκλήρωσα την όλη διαδικασία. Και λέω σχεδόν γιατί ξέχασα να πάρω τα φίλτρα σκόνης για το πάνω μέρος του καπακιού. Είναι μία έυκολη διαδικασία πάντως, η οποία από Δευτέρα θα ολοκληρωθεί.

Όπως προανέφερα, το ενυδρείο είναι Cayman το οποίο σημαίνει πως έχει κάποιους "αυτοματισμούς" ενσωματωμένους. Βασικό μου πρόβλημα ήταν να βγάλω όσο το δυνατόν λιγότερα καλώδια και φις πριζών καθότι το ενυδρείο βρίσκεται πάνω στο γραφείο μου, όπου υπάρχει και το PC και στα πόδια μου βρίσκονται ήδη 3 πολύμπριζα πενταπλά όπου το καθένα από αυτά έχει 2-3 ταυ, μόνο και μόνο για να μπορέσω να συνδέσω τους εξωτερικούς σκληρούς, τα USB Hubs, TV και πολλά άλλα gadget-άκια.

Για την ώρα το ενυδρείο μου καταλάμβανε 2 πρίζες:

Μία για το εξωτερικό φίλτρο και μία για το ενυδρείο όπου ελέγχονται τα φώτα (με χρονοδιακόπτη) και ο θερμοστάτης με απλό διακόπτη on/off.

Το καπάκι του Cayman είναι βιδωτό και πλήρως ελεγχόμενο. Δεν μπορώ να πω πως εχει πολλά "νεκρά" σημεία ώστε να μπορέσω να του χωρέσω όσα θέλω...

Αρχική μου σκέψη ήταν να βάλω το Eliwell στο "μεγάλο" χώρο που δημιουργεί πίσω δεξιά για την ταΐστρα. Αυτό όμως θα μου απαγόρευε να μπορώ να φύγω κάποιες μέρες από το σπίτι, αφού δεν θα μπορούσαν να ταϊστουν τα ψαράκια από κανέναν. Οπότε έκανα μία μοντιφιά και το "έχωσα" μέσα στον "πίνακα ελέγχου" του Cayman.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Καταρχήν να σας πω πως η όλη εργασία γινόταν όσο διαδραματιζόταν το ματς Ρωσιάς-Ολλανδίας, οπότε δεν έβγαλα πάρα πολλές φωτογραφίες καθότι είχα παίξει στοίχημα (και φυσικά έχασα) :) Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρχε πάγκος εργασίας οπότε σχεδόν όλη η δουλειά έγινε στο πάτωμα...

Η θέση που θα έπαιρναν τα ανεμιστηράκια ήταν προαποφασισμένη, δηλαδή ανάμεσα από τις 2 Τ8 (οι οποίες σύντομα θα γίνουν Τ5). Έβαλα 3 ανεμιστηράκια εκ των οποίων 2 φυσάνε προς την επιφάνεια του νερού και ένα (το μεσαίο) θα βοηθούσε στην εξάτμιση, βγάζοντας τον αέρα έξω.

Το καπάκι του Cayman χωρίζετε σε 2 μέρη (το πάνω και το κάτω), ενώ στο ενδιάμεσο κενό "ξεδιπλώνονται" τα ηλεκτρολογικά του. Οπότε έπρεπε με κάποιον τρόπο σε δύο καπάκια να ανοίξω τρεις ομόκεντρες τρύπες. Ο ανακλαστήρας βοήθησε λόγω του χρώματός του (λευκό) ώστε να σχεδιάσω τους 3 κύκλους μου διαμέτρου 6cm το καθένα, δηλαδή όσο και τα ανεμιστηράκια.

Aquarium020_1.jpg

Στη συνέχεια, εφόσον φυσικά έβγαλα το καπάκι από το ενυδρείο, ένωσα τα 2 μέρη+τον ανακλαστήρα και ξεκίνησα το τρύπημα...

Aquarium020_resize.jpg

Η αφαίρεση των "κυκλικών" κομματιών έγινε με λάμα σέγας για μέταλλα, εφόσον της εφάρμοσα μία λαβή. Και αυτή η φάση έγινε με τα καπάκια ενωμένα, αλλά έχοντας βγάλει τον ανακλαστήρα ο οποίος είναι ποιο ευαίσθητος και θα μπορούσε να σκιστεί...

Aquarium018_resize.jpg

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό (κάτω αριστερά το πόδι μου ;) )...

Aquarium021_resize.jpg

Στην πορεία προσαρμώστηκαν τα ανεμιστηράκια και με τρύπες στο κάτω καπάκι έβγαλα τα καλώδιά τους στο ενδιάμεσο τμήμα (κενό) τα οποία στην πορεία θα κατέληγαν στον "πίνακα ελέγχου" του ενυδρείου.

Από 'δω και πέρα, κι εφόσον έφυγε η "σκληρή δουλειά" έχουμε την ηλεκτρολογική σύνδεση την οποία και θα περιγράψω.

Καταρχήν ήθελα να μην έχω σε λειτουργεία το μεσαίο ανεμιστηράκι (που βγάζει τον αέρα προς τα έξω), συνεχώς, για να μην έχω μεγάλη εξάτμιση. Γι'αυτό το λόγο σκέφτηκα να προσαρμώσω ένα απλό διακοπτάκι από πορτατίφ στο πίσω μέρος του καπακιού, το οποίο όποτε θα θέλω θα το ανοίγω. Αυτή η διαδικασία δεν επηρεάζει την λειτουργεία των άλλων δύο ανεμιστήρων. Δεν ξέρω βέβαια αν κάτι τέτοιο πρακτικά θα λειτουργήσει, δηλαδή αν θα έχω την απαιτούμενη πτώση θερμοκρασίας, αλλά σκέφτηκα να το επιχειρήσω. Στο κάτω-κάτω θα έχω κέρδος ένα διακοπτάκι το οποίο θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω και για κάτι άλλο...

Στην πορεία σύνδεσα τον ένα πόλο του θερμοστάτη στη μία έξοδο του Eliwell (ώστε να λειτουργεί ως διακόπτης) και το ίδιο έκανα και με τα ανεμιστηράκια στην δεύτερη έξοδο, εφόσον φυσικά παρεμβαλόταν ο μετασχηματιστής αφού τα ανεμιστηράκια είναι 12V.

Όλα αυτά χώθηκαν στο κενό τμήμα μεταξύ των 2 καπακιών κάτω ακριβώς από τον "πίνακα ελέγχου" του ενυδρείου. Και ο λόγος που τα έχωσα εκεί είναι λόγω αυτού που ανέφερα πιο πάνω, δηλαδή στο ίδιο σημείο θα έβαζα και το Eliwell. Σε αυτό το σημείο να πω, πως το Eliwell τροφοδοτείται από τον κεντρικό διακόπτη του ενυδρείου που ελέγχει και την αντίσταση. Σε περίπτωση βλάβης του ενός εκ των δύο, το άλλο θα μπορεί να λειτουργεί κανονικότατα. Επίσης να πω πως ο αισθητήρας θερμοκρασίας του Eliwell καταλήγει από το καπάκι του ενυδρείου στο νερό μέσω των ειδικών εγκοπών που έχει το Cayman (ακολουθόντας το καλώδιο του θερμοστάτη).

Για να μπει το Eliwell στον χώρο αυτό, έπρεπε να γίνουν και κάποιες άλλες μοντιφιές και τρύπες. Όντας περιοροσμένος ο χώρος σε εκείνο το σημείο αναγκάστηκα να μετακινήσω τον κεντρικό διακόπτη κάποια λίγα χιλιοστά πιο πάνω, ενώ ανοίχτηκε τρύπα στο πάνω καπάκι του ενυδρείου και μορφωποιήθηκε το καπάκι του "πίνακα ελέγχου" όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω.

Όλες οι συνδέσεις των καλωδίων έγιναν με κλέμες καθότι δεν ήθελα να "σταθεροποιήσω" την κατασκευή κάνοντας κολλήσεις, ενώ τα, πολλά πλέον, καλώδια σταθεροποιήθηκαν πάνω στα πλαστικά με σταγόνες ζεστής σιλικόνης, ώστε σε περίπτωση που θέλω να κάνω αλλαγές να βγαίνουν εύκολα.

Το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω:

Το καπάκι από κάτω...

Aquarium022_resize.jpg

Το καπάκι από πάνω...

Aquarium023_resize.jpg

Ο διακόπτης που απομονώνει τον κεντρικό ανεμιστήρα αποβολής του αέρα...

Aquarium024_resize.jpg

Ο "πίνακας ελέγχου" με το Eliwell προσαρμωσμένο...

Aquarium025_resize.jpg

Η αξιολόγηση του αποτελέσματος, κατ'εμέ, είναι πως η δουλειά παίρνει περίπου 6 στα 10. Ο λόγος είναι κυριώς η έλλειψη χώρου εργασίας και τα καντίλια που έριχνα στην Ολλανδία. Η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά νομίζω πως μέχρι ενός σημείου είναι κατατοπιστική.

Έχω άλλα δύο Cayman, οπότε σίγουρα εκέι θα γίνει καλύτερη δουλειά, κυρίως λόγω εμπειρίας. Εκτός βέβαια αν μέχρι τότε έχω πάρει σπίτι....

Υπέρευχαριστώ τον φίλο delta66 που χωρίς την πολύτιμη συμβολή του δικού του ποστ δεν νομίζω πως θα τα κατάφερνα...

(το post του delta66)

Έγινε επεξεργασία - stormtrooper
Link to comment
Share on other sites

Απο θορυβο πως πας? :)

Οταν παρεις τα φιλτρα θα πρεπει να το λυσεις και να το ξαναδεσεις :bigemo_harabe_net-180:;)

Αν δεν βγαινει ο αερας οταν εχεις κλειστο το μεσαιο θα εχεις προβλημα μαλλον με τους υδρατμους που θα μενουν μεσα και θα κατακλυζουν τα ηλεκτρικα σου.

Να το τσεκαρεις συνεχεια. :D

Κατα τα αλλα μια χαρα.

Το eliwell το καταφερες ευκολα με τα γεφυρωματα?

Εκει που εχει μπει δεν εχει υγρασιες κλπ ε?

γιατι πανε 220 πανω του.

Τα καλωδια που φευγουν απο τον eliwell και δινουν ρευμα στο τροφοδοτικο και στο θερμαντηρα που πανε?

Μας κρατησες μυστικα :rasp::thumbup:

και το ειχα πει πριν ξεκινησει το τουρνουα.

Η Ρωσια θα ειναι η εκπληξη.

Ελα που δεν παιζω στοιχημα ομως :(

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Απο θορυβο πως πας? :thumbup:

Οταν παρεις τα φιλτρα θα πρεπει να το λυσεις και να το ξαναδεσεις :angry2::(

Το Cayman έχει αρκετά χοντρό πλαστικό (4mm). Αυτό σημαίνει 2 πράγματα:

1) Δεν συντονίζουν τα ανεμηιστηράκια για να κάνει θόρυβο

2) Σου δίνουν τη δυνατόττητα να βιδώσεις πάνω σε αυτό το πλαστικό χωρίς να χρησιμοποιήσεις παξιμάδι. Τι εννοώ... Οι βίδες που χρησιμοποίησα για τα ανεμιστηράκια έχουν δίαμετρο 4,2mm. Εγώ άνοιξα πάνω στο πλαστικό, με το τρυπάνι, τρύπες 4mm και κατευθείαν βίδωσα πάνω σε αυτό χρησιμοποιώντας τις παρακάτω βίδες.

IMG_0763_resize.jpg

Να σκεφτείς ότι για τα ανεμιστηράκια χρησιμοποίησα 2 από τις 4 βίδες και πάλι δεν έχω καθόλου θόρυβο. Το ίδιο θα κάνω και με τα φίλτρα, μόνο που εκεί θα χρησιμοποιήσω 4 βίδες για αισθητικούς λόγους.

Αν δεν βγαινει ο αερας οταν εχεις κλειστο το μεσαιο θα εχεις προβλημα μαλλον με τους υδρατμους που θα μενουν μεσα και θα κατακλυζουν τα ηλεκτρικα σου.

Να το τσεκαρεις συνεχεια. :thumbup:

μμμμ... Μάλλον έχεις δίκιο... Θα το τσεκάρω ;)

Εκει που εχει μπει δεν εχει υγρασιες κλπ ε?

γιατι πανε 220 πανω του.

Όπως γράφω και πιο πάνω, όλη η συνδεσμολογία έχει γίνει μέσα στον "πίνακα ελέγχου" του Cayman, όπου είναι ειδικά διαμορφωμένος χώρος, χωρίς υγρασίες. Κανένα πρόβλημα λοιπόν :)

Το eliwell το καταφερες ευκολα με τα γεφυρωματα?

Τα καλωδια που φευγουν απο τον eliwell και δινουν ρευμα στο τροφοδοτικο και στο θερμαντηρα που πανε?

Μας κρατησες μυστικα :angry2::bigemo_harabe_net-180:

Όλα θέλετε να τα μαθαίνεται πια :)

Έκανα διαφορετική συνδεσμολογία από σένα.

post-6647-1214127379_thumb.jpg

Είναι λίγο πολύπλοκη αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να μην αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω και άλλο πολύμπριζο. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποίησα μόλις άλλη μία πρίζα για τον μετασχηματιστή.

και το ειχα πει πριν ξεκινησει το τουρνουα.

Η Ρωσια θα ειναι η εκπληξη.

Ελα που δεν παιζω στοιχημα ομως :D

Η έκπληξη είναι πως δεν είδα καμιά φοβερή ρωσσίδα στις κερκίδες :rasp:

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα πήρα και το 2ο Eliwell για το 300άρι ενυδρείο. Περιμένω μόνο την παραγγελία από e-shop (ανεμιστηράκια, φίλτρα σκόνης) και θα κάνω μία λεπτομερέστατη παρουσίαση του, πιθανόν με περισσότερα tricks από το 1ο.

Για αρχή απλά θα πω πως σκέφτομαι να βάλω 5 ανεμιστηράκια (4 εισόδου αέρα και 1 εξόδου) ενώ ταυτόχρονα σκέφτομαι να αλλάξω τους ανακλαστήρες και να χρησιμοποιήσω πλεξι-γκλας καθρέπτη. Ο χώρος στο καπάκι του μεγάλου ενυδρείου πιθανόν να είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερος οπότε δεν ξέρω τί μπορεί να κατεβάσει η κούτρα μου όταν το δω ανοιχτό... :)

Έγινε επεξεργασία - stormtrooper
Link to comment
Share on other sites

Εχε το νου σου με τις βιδες αυτες, αν ειναι πανω απο νερο σκουριαζουν αφου δεν ειναι ανοξειδωτες.

Αν πεσει σκουρια στο νερο δεν ξερω τα αποτελεσματα αλλα δεν μου ακουγεται καλο.

Αν δεις και πιανει σκουρια βαλε ανοξειδωτες ή πλαστικες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...