Jump to content

Αναγνώριση και βοήθεια


artirules

Recommended Posts

Μετά από 5 εβδομάδες στρώσιμο ήρθε η ώρα για τους πρώτους κατοίκους του ενυδρείου μου και αυτοί είναι 3 άτομα σαν τον κύριο/κυρία της φωτογραφίας. Τους αγόρασα το Σάββατο και ήδη φαίνεται ότι έχουν προσαρμοστεί και αισθάνονται άνετα στο ενυδρείο.

Το ενυδρείο έχει αρκετές κρυψώνες τις οποίες φαίνεται ότι έχουν ήδη μοιραστεί, πέτρες, ξύλα, φυτά, και μέχρι χθές το βράδυ είχε και αρκετή άλγη την οποία όμως ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ σχεδόν από παντού!!!!!!!!!!!! :) Σε σημείο που τώρα έχω αρχίσει να ανυσηχώ για τη διατροφή τους! ;)

Θα ήθελα να ζητήσω την αναγνώριση του είδους (έχω κάνει κάποια προσπάθεια και έχω 2-3 πιθανές απαντήσεις αλλά θα ήθελα μια πιο έμπειρη και σίγουρη γνώμη) καθώς και τις συμβουλές σας για να τους φροντίσω όσο το δυνατόν καλύτερα (διατροφή - συνθήκες - συνήθειες). Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να καταλάβω το φύλο τους.

Ευχαριστώ!

post-5793-1213036062_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - artirules
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Άν και με καθυστέρηση, τα ψάρια σου είναι....

Pterygoplichthys Joselimaianus

Είναι ένα είδος που μεγαλώνει αρκετά 30-40+ εκατοστά και φυσικά δέν φτάνουν τα λίτρα του ενυδρείου σου.

Από τροφή μπορείς να τους δώσεις τις περισσότερες τροφές για πλέκο της αγοράς.... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ!

Σχετικά με τα λίτρα θα το έχω υπόψιν και θα προσπαθήσω να βελτιώσω την κατάσταση αλλά αυτό δεν γίνεται άμεσα γιατί τώρα ξεκίνησα με το 180-άρι (3 μήνες). Προς το παρόν έχουν προσαρμοστεί και ελπίζω ότι έχω περιθώριο μέχρι να μεγαλώσουν λίγο. Τώρα είναι στα 6-7 cm.

Το θέμα της τροφής το έχω ρυθμίσει κάπως. Τρώνε άλγη και τροφή σε δισκία για συμπλήρωμα (σπιρουλίνα κτλ.) αλλά θέλω να προσθέσω λίγη ποικιλία σιγά-σιγά (αγγουράκι κτλ).

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ώρες-ώρες ο μικρότερος τρώει ξύλο από τους άλλους δύο οι οποίοι δείχνουν να έχουν μοιραστεί το χώρο του ενυδρείου (ο ένας έχει "πάρει" τα ξύλα, ο άλλος τις πέτρες) και τον κυνηγάνε από παντού. Άλλες φορές πάλι, μπορεί να κάθονται και οι τρεις μαζί χωρίς πρόβλημα... Περιμένω να δω πως θα ισορροπήσει η κατάσταση.

Όποια πρόταση - παρατήρηση δεκτή!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...