Jump to content

Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?


faroyp

Recommended Posts

Καταρχην καλημερα.Στο ενα απο τα ενυδρια μου που ειναι 30 λιτρα φιλοξενω

1 ζευγαρι μονομαχων.Δυστιχως ομως βλεπω οτι ο αρσενικος πρεπει να εχει προβλημα.Τα πτεριγια του μερικες μερες πριν ηταν παρα πολυ ομορφα.Σημερα ομως που τον ειδα, τα πτεριγια του ειναι σχισμενα κυριος το κατω.Για να σας δωσω να καταλαβετε ειναι σαν να τα χτενισαν με μια πολυ ψιλη χτενα.Το προβλημα ειναι κυριος στο κατω πτεριγιο.Το ενυδριο ειναι στολισμενο μονο με 1 κομματι βραχο προς το παρων και ο λογος ειναι διοτι τον βλεπω να κανει φωλια.Απο μετρησεις ειμαι πιστευω πολυ καλα,με px8.2 kai αμωνια0,004.Απο αλλα δυστιχως δεν εχω τεστ.Να αναφερω οτι κανω καθε εβδομαδα αλλαγες νερου περιπου το 35%.Αν χρειαζετε να αναφερω κατι αλλο πες τε μου σας παρακαλω για να μπορεσετε να βγαλετε τα συμπερασματα σας.Περιμενω τις απαντησεις σας ευχαριστω. ΥΓ.Δυστηχως δεν εχω την δυνατοτητα να ανεβασω φοτο

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου τους εχω μαζι γιατι προσπαθω να αποκτησω μονομαχακια.Αν δω ομως οτι δεν γινετε θα τα χωρισω τα ψαρακια

Τωρα για το px λες να φταιει αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Mαλλον στρεσαρετε με τον αλλο μονομαχο.Προσπαθησε να κατεβασεις το ph σου ειναι υψηλο για αυτον.Βαλε και μερικα φυτακια και αστον ΜΟΝΟ του.Βιταμινες,bloodworms και θα σου επανελθει στα ισια του παλι!!!

Link to comment
Share on other sites

Μην προσπαθεις να κανεις αναπαραγωγη ειναι πολυ νωρις και μπορει να μην τα καταφερεις

Κρατα τα ψαρακια σου χωρια και οταν οποκτησεις καποια πειρα το προσπαθεις

Οτι αλλο θες στην διαθεση σου

Link to comment
Share on other sites

Οπως σου εγραψαν και οι υπολοιποι, οι μονομαχοι θελουν ειδικη διαδικασια για να αναπαραχθουν.

Δεν νομιζω οτι εισαι ετοιμος απο θεμα γνωσεων για να κανεις κατι τετοιο...

Έγινε επεξεργασία - Zorba_The_Freak
Link to comment
Share on other sites

Παιδια εχετε δικιο αλλα με επιασε το μερακι και ειπα μηπως τα καταφερω.Σημερα λοιπον πηγα και αγορασα τα εξης 1)5 φυτα απο ονομασια θα σας πω αυριο 2)λυπασμα για τα φυτα σε μορφη υποστρωματος της σερα 3)ψιλη αμμο για να μπει απο πανω 4)ενα ξυλακι ενυδριου χωρις ακιδες αλλα με πολλες κρυψωνες.5)βιταμηνες 6)τροφη με bloodworms μονο.Τα φυτα τα πισω ειναι αρκετα ψιλα ωστε μερικα απο τα φυλα τους να επιπλεουν στην επιφανια του νερου.Εκανα και μια μερικη αλλαγη νερου με απιονισμενο ωστε να πεσει και το px(θα δωσω αυριο τιμες) και τωρα περιμενω να πεσει λιγο η θολουρα απο την αμμο ωστε να κανω μετρισεις και να βαλω στο ενυδριο τον αρσενικο να ηρεμισει μονο του.Ε μετα απο ολα αυτα ρε παιδια αν δεν του αρεσει παλι τι να πω....... εδω μεχρι και η γυναικα μου αρχισε τις ζηλιες. Παντως αν θελει και τιποτα αλλο πεστε το.

Link to comment
Share on other sites

Θα ξεστησεις το ενυδρειο και θα το στησεις απο την αρχη?

Αν ναι, θελει προσοχη με το φιλτρο που θα το βαλεις να διατηρηθει μεχρι να κανεις τις εργασιες σου, να μη χασεις τη βιολογια του.

Αν και δεν πρεπει να ειναι στρωμενο αφου δηλωσες αμμωνια στην αρχη.

Το pH ειναι ενας σοβαρος παραγοντας για την αναπαραγωγη και το 8,2 ειναι εκτος οριων και για την υγεια τους οχι μονο για αναπαραγωγη.

Μην αφησεις τη λαχταρα σου να κανει κακο στα ψαρια.

Η υπομονη ειναι το μεγαλυτερο προσον στο χομπυ μας.

Διαβασε καλα ολα τα σχετικα με τη διατηρηση των ψαριων, κανε τις συνθηκες ιδανικες και μετα ξεκινα αναπαραγωγες.

pH 8,2 και αμμωνια στο νερο ειναι προβληματα που επρεπε να σε κανουν να ανησυχεις για τη ζωη τους και οχι για τη φωλια τους.

Φιλικα Σπυρος.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια υπαρχει καποιο τεστ για px χωρις να παιδευομαι με χρωματα σαν αυτο της σερα?Μου εχει σπασει τα νευρα αυτο το θεμα σε μεγαλο βαθμο για αυτο αν θελετε προτεινετε μου κατι καλυτερο

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο και σου φτάνει αυτό το είδος τέστ για να αξιολογήσεις το πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι το νερό, αν δεν κάνεις υπερβολές πχ με κάποιο ζουμί ή διοξείδιο, οπου υπάρχει κίνδυνος να απομακρυνθείς πολύ από το ουδέτερο (7), πρόσεχε απλά να δείχνει πράσινο ή γαλάζιο και όχι μπλέ ή κίτρινο, δηλαδή γύρω από το 7, την σύγκριση θα την κάνεις αμέσως αφού κάνεις καλή ανάδευση και δεν θα το κοιτάς πάνω από μερικά δευτερόλεπτα αφού λέει στις οδηγίες να το διαβάσεις αμέσως, επίσης να κοιτάς οριζόντια στο σωληνάκι σε φυσικό έμμεσο φώς και πάνω σε άσπρο τοίχο, θα δεις οτι θα είναι ποιό σαφές το χρώμα.... Αν είχες δίσκους θα σου έλεγα να πάρεις ηλεκτρονικό πεχάμετρο αλλά για μονομάχο δεν χρειάζεται να τα σκάσεις τόσο για να είναι καλά!

Οπότε εσύ κάνε χρήση κάποιου φυσικού υλικού για μαλάκωμα-όξυνση του νερού και μόλις γίνει ανοικτό πράσινο είσαι καλά, όταν κιτρινίσει προσέχεις. :)

Link to comment
Share on other sites

....Αν είχες δίσκους θα σου έλεγα να πάρεις ηλεκτρονικό πεχάμετρο αλλά για μονομάχο δεν χρειάζεται να τα σκάσεις τόσο για να είναι καλά!

Υπαρχουν και σε καλες τιμες (οσα δυο υγρα τεστ περιπου)

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...ShippingPayment γυρω στα 32€ μαζι με μεταφορικα. :);)

Αξιοπιστο και υγρα καλιμπραρισματος οταν τελειωσουν εχει και εδω σε μαγαζια.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια και μια τελευταια ερωτηση.Στο ενυδριο οπως ειπα εχω βαλει υποσρομα αμμο πολυ ψιλη.Το προβλημα μου ειναι οτι μετα απο 3 μερες που το νερο ηταν θολο αρκετη αμμος εκατσε επανο στα φυλα απο τα φυτα μου και επανο στο κομματι ξυλο που εχω βαλει μεσα.Εκανα μια αλαγη νερου αλλα δεν ειδα αποτελεσματα μηπως μπορειτε να μου πειτε πως θα μπορεσω να διορθωσω το προβλημα?Οσο για το μηχανιμα αυτο θα το παραγκειλω μαζι με καποια αλλα πραγματα που χρειαζομαι, ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον

Link to comment
Share on other sites

Ξεσκονίζεις τα φυτά με το χέρι και την αφήνεις να κάτσει, το κάνεις όσες φορές θες μέχρι να κάτσει όλη κάτω, αν το φίλτρο είναι δυνατο και δεν την αφήνει να κάτσει, το κλείνεις για λίγο... :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...