Jump to content

Στρώσιμο ενυδρείου 19lt


Recommended Posts

Γειά σας και πάλι!Έχω ένα 20λιτρο ενυδρειάκι που το στρώνω αυτές τις μέρες.Το πήρα την Πέμπτη.Βάζω καθημερινά βακτήρια και το φίλτρο(elite) που έχει μέσα περιέχει υαλοβάμβακα,πράσινο σφουγγαράκι και siporax της sera.Σε πόσο περίπου καιρό θα έχει στρωθεί για να φιλοξενήσω τον μονομάχο μου? (το ενυδρείο είναι αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?&a...howtopic=18920)

Link to comment
Share on other sites

Τα βακτήρια δεν επαρκούν για να στρωθεί ένα φιλτρο, χρειάζεται πόντα και μία πηγή τροφής για τα βακτήρια (κυρίως αμμωνία)

Ρίχνε λίγη τροφή κάθε μέρα μέχρι να φτάσεις την ποσότητα που θα ταίζεις και τον μονομάχο, όταν η αμμωνία φτάνει 0 σε μερικές ώρες, είναι έτοιμο. Το ψάρι αυτό βέβαια, και λίγη αμμωνία να τσιμπήσει στη αρχή, δεν θα καταλάβει κάτι, αυτό το λέω επειδή το siporax έχει μεγάλη ταχύτητα αποίκησης από βακτήρια και αν προσέξεις στην αρχή με το τάισμα, θα στρωθεί πολύ γρήγορα.

Τέλος, πόσο siporax χωράει στο φιλτράκι? Αν θες να βάλεις περισσότερο, μπορείς να το σπάσεις στα 4 πιέζοντάς το με τα δάκτυλα, έτσι θα παρατηρήσεις οτι θα τρώει και τα νιτρικά.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά εγώ εννοούσα σε πόσο καιρό θα στρωθεί όχι μόνο το φίλτρο,αλλά όλο το ενυδρείο.Επειδή όπως είπα και παραπάνω δεν έχω πάρει το ψάρι ακόμη (άρα και την τροφη) δεν έχω τροφή για να ρίχνω μέσα.Αμμωνία το νερό αυτή την στιγμή έχει 0,5

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...