Jump to content

Πρωτοτυπία...


kotsos_007

Recommended Posts

Λοιπόν... Θα σας ζαλίσω λίγο αλλα θα σας πώ την μικρή μου ιστορία... Που λέτε είχα αγοράσει ένα χελωνάκι... Χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις... Αλλά άρχισα να μαθαίνω στην πορεία... Οπότε κατέληξα αρχικά να φτιάξω ένα ενυδρείο για την χελωνίτσα, με 20-25 πόντους νερό και ξηρά... Οπότε πήγα σε έναν τυπάκο που έκανε υάλινες κατασκευές, και παράγγειλα ένα ενυδρείο 55μ-30π-35υ... Αφότου ετοιμάστηκε η κατασκευή πήγα και προμηθεύτηκα ένα μικρό σχετικά φίλτρο, και ένα θερμοστάτη 50W... Αφότου τα έθεσα σε λειτουργεία είπα να το στολίσω...

Οικονομικά όμως υστερώ... Οπότε επισκέπτομαι το 1€ σόπ και αρχίζω να παίρνω πέτρες, ένα βάζο, ένα πιάτο, κοχύλια, μπλέ και διάφανες πετρούλες ένα πιστόλι σιλικόνης και το έργο αρχίζει!!!!!!!! Αγοράζω σιλικόνι και γεμίζω το επάνω μέρους του πιάτου με πετρούλες να μοιάζει σαν ψηφίδα. Έπειτα αφού στέγνωσε πέρνω το πιάτο το γυρνάω ανάποδα και κολάω στην μέση του πίσου μέρους του πιάτου το βάζο... Έπειτα αγόρασα ένα ακόμα βάζο στο οποίο προσπάθησα να αφαιρέσω όσο το δυνατόν ακριβέστερα τον πάτο του. Και έγινε!!! Έτσι γύρω γύρω εκεί που το σημείο ήταν άγριο κόλησα πετρούλες... Έτσι λοιπόν γέμισα τον πάτο του ενυδρείου με πέτρες και κοχύλια και έβαλα μέσα το βάζο και την πατέντα... Ιδού παρακάτω ελπιζω να καταφέρω να βάλω φώτο... Έτσι λοιπόν αφού έβαλα το χελωνάκι μέσα... πάλι δεν υσήχασα... Δοκίμασα να δώ την συμβίωση χελώνας με ψάρι αν και γνωρίζω πολύ καλά οτι δεν μπορούν να συμβιώσουν... Αλλα επειδή είναι μικρή η χελώνα είπα να δοκιμάσω... Έτσι λοιπόν, έβαλα ένα χρυσόψαρο μέσα... ΟΛΑ πήγαν καλά... Έτσι προχώρησα λίγο σε τροπικά βάζοντας 3 guppies και ένα πλεκόστομα... Και απο εκεί που δεν ήξερα αν μπορούν να συμβιώσουν όχι απλά συμβιώνουν αλλα περιμένω και γέννες... Είναι απο τις πρώτες μου εμπειρίες... Δεν γνωρίζω πολλά οπότε καλή μου τύχη... Το ενυδρείο σύνολο μου βγήκε στα 100€ που αν το αγόραζα έτοιμο νομίζω θα περνούσε τα 180-200 έτσι όπως είναι... Λοιπόν πώς σας φαίνεται? Πείτε εντυπώσεις ίσως και συμβουλές... Σκέφτομαι και λίγο μελλοντικά... Μου αρέσουν τα κλοουνόψαρα, οι κιχλίδες, τα παπαγαλόψαρα αλλα και τα τιγράκια... Θα ειδούμε και αναλόγως πράτουμε... Άς δούμε τώρα με τις γέννες και βλέπουμε... Ακούω απόψεις, γνώμες και συμβουλές...

post-9332-1225401974_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

για το μονο που μπορω να σου πω ενα μεγαλο μπραβο αγαπητε μου φιλε ειναι το μερακι σου.

δυστυχως ομως ολα τα υπολοιπα ειναι φτιαγμενα εντελως λαθος,και μαλιστα και επικινδυνα για την ακεραιοτητα των ζωντανων..!!

λαθος η συνθεση,ποτε δεν μπαινουν ψαρια μαζι με χελωνες,οχι μονο για τον γνωστο λογο που ηδη γνωριζεις.!!!!!???,αλλα ακομη και τωρα που ειναι μικρη η χελωνα σου,μολυνει απιστευτα γρηγορα το νερο με ουρα και αποβλητα,οπου και ειναι εντελως ακαταλληλο για ψαρια.

ακαταλληλος βεβαια ειναι και ο συνολικος ογκος του συγκεκριμενου πειραματος οσο ωαφορα και τουςε πλεκοστομους αφου ειναι νπολυ λιγα τα λιτρα που τους διαθετεις....

δεν γνωριζω πως και τι σκοπευεις να κανεις,αλλα θα προτιμουσα να κατασταλαξεις με το τι θελεις να ασχοληθεις σε θεμα κατοικιδιων και μην ταλαιπωρεις αδικως τα ζωα που ηδη λαμβανουν μερος σε αυτο το επιτρεψε μου τη λεξη''εκτρωμα''.

εντελως φιλικα αυτη ειναι δυστυχως η προσωπικη μου αποψη.

Link to comment
Share on other sites

οντως υπαρχει πολυ μερακι και εχεις διαθεσει πολυ χρονο και αγαπη :chair:

Κανεις ομως καποια λαθακια:

περα απ την συμβιωση ψαριων και χελωνας που δεν ειναι εφικτη..

αλλο ενα ειναι τα κοχυλια ,επετρεψε μου να εχω και αμφιβολιες για τα βοτσαλα και το ειδος της κολλας που χρησιμοποιησες ;..οπως επισης και για το μπλε βαζακι(δεν μου καθεται καλα ,και δεν εννοω αισθητικα).

και τελος , στην πορεια θα εχεις προβλημα και με τον θερμαντηρα σου (ριξε μια ματια στο οριο της σταθμης του νερου σχετικα με αυτο)

Καλη συνεχεια (που σιγουρα θα εχεις :chair: )

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου καλη η προθεση σου αλλα με 100€ επαιρνες καινουριο κομπλε με καπακι, καταλληλα ενυδρειακα φωτα και με αληθινα και καταλληλα διακοσμητικα (ξυλα φυτα πετρες)

Αρκει να ρωτουσες εδω :chair:

Δωσε πισω τα ψαρακια (για να επιζησουν) και αρχισε παλι σωστα αφου διαβασεις τα απαραιτητα "μυστικα" εδω: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18301

Link to comment
Share on other sites

Η χελωνα απο που παιρνει οξυγονο? να υποθεσω οτι σκαρφαλωνει πανο στο πιατο?

...βαρβαρα πραγματα!

Έγινε επεξεργασία - sarevock
Link to comment
Share on other sites

ναι... είναι αρκετά μεγάλο το πιάτο... Ολη την ημέρα εκεί την βγάζει αλλα έχει αποδειχτεί και δινός κολυμβητής... Σίγουρα κάνω λάθη, Υπάρχει συχνή ανανέωση του νερού καθώς ακριβώς όπως είπατε και η χελώνα αλλα και το χρυσόψαρο είναι απο τα βρώμικα ζωάκια... Απλά σιγά σιγά οργανώνομαι και μαθαίνω... Τα υλικά που έχω χρησιμοποιήσει εννοείται οτι είναι ελεγμένα και καθαρισμένα πρίν την χρήση τους... Τους κανόνες υγειηνής τους πραγματοποιώ στο μεγαλύτερο ποσοστό που μπορώ... Απλά ήθελα να δώ μία συμβίωση και ποικιλία... Ελπίζω να μην μου γυρίσει μπούμερανγκ η όλη προσπάθεια που έχω καταβάλει... Όσο για το έτοιμο το ενυδρείο... Γιατί μου το είπες... Δεν ήθελα να το ξέρω...!!! Το δικό μου είναι καλύτερο!!! Ευχαριστώ παιδιά και συγνώμη αν στεναχωρώ κανέναν με ορισμένες λάθος κινήσεις μου...

Link to comment
Share on other sites

... Απλά σιγά σιγά οργανώνομαι και μαθαίνω...

Αν αυτό που γράφεις το εννοείς τότε είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έχεις ένα τελείως διαφορετικό ενυδρείο από ότι μας παρουσίασες τώρα.

Θέλεις αρκετή δουλεία αλλά αυτή είναι και η γλύκα αυτού του χόμπι, ότι δεν παραμένουμε στάσιμη και συνέχεια εξελισσόμαστε.

Ρίξε μια ματιά εδώ στο φόρουμ, διάβασε μερικά άρθρα και παλιότερα ποστ και μην διστάζεις να ρωτάς. Αν τα κάνεις αυτά σύντομα θα καταλάβεις αρκετά και σε λίγο καιρό δεν θα σε αρέσει αυτό που έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Σκεφτείτε οτι σπουδάζω... Και ότι προσπάθεια και αν έκανα για αυτά ήταν υπέρπροσπάθεια... Προς το παρόν μου φαίνεται ονειρεμένο... Βέβαια σκέφτομαι να προχωρήσω λίγο με ενυδρεία λίγο πιο μελλοντικά, καθώς έχω εξαντλήσει όλα τα αποθέματα μου μέχρι στιγμής... Αλλά το όνειρο μου είναι λίμνη... Ακόμα και σε πολυκατοικία αν μένω σκέφτομαι αρκετά πιο μελλοντικά μια μικρή λίμνη στην άκρη του μπαλκονιού... Τόσο πολύ μου αρέσει η λίμνη... Τώρα για το ενυδρείο ότι έκανα το έκανα με μεράκι και με τα λίγα οικονομικά μου αποθέματα...

Link to comment
Share on other sites

Σκεφτείτε οτι σπουδάζω... Και ότι προσπάθεια και αν έκανα για αυτά ήταν υπέρπροσπάθεια... Προς το παρόν μου φαίνεται ονειρεμένο... Βέβαια σκέφτομαι να προχωρήσω λίγο με ενυδρεία λίγο πιο μελλοντικά, καθώς έχω εξαντλήσει όλα τα αποθέματα μου μέχρι στιγμής... Αλλά το όνειρο μου είναι λίμνη... Ακόμα και σε πολυκατοικία αν μένω σκέφτομαι αρκετά πιο μελλοντικά μια μικρή λίμνη στην άκρη του μπαλκονιού... Τόσο πολύ μου αρέσει η λίμνη... Τώρα για το ενυδρείο ότι έκανα το έκανα με μεράκι και με τα λίγα οικονομικά μου αποθέματα...

φιλε kotsos 007 απο τον τροπο που γραφεις καταλαβαινω ποσο πολυ σου αρεσουν τα ενυδρεια κ ευχομαι συντομα να καταφερεις αυτο που ονειρευεσαι.

θα σου πω μπραβο για το μερακι κ τον κοπο σου. πρεπει να σου πω ομως οτι σε πολλους δεν αρεσει αυτο που βλεπουν για πολλους λογους. αρεσει ομως σε σενα κ ειναι αποδεκτο.

οι πιο πολλοι απο μας καπως ετσι ξεκινησαν. πλαστικα αντικειμενα, κανενα κοχυλι κ οτι αλλο βρισκαμε ειδικα εμεις που ειμασταν πιο μικροι.

προσωπικα στο aquazone μπηκα σε ενα διαφορετικο τροπο σκεψης. να δοκιμασω να κανω κατι που και οι αλλοι θεωρουσαν ομορφο αλλα κ σωστο συγχρονως. το αποτελεσμα? ενα φυσικο κ ομορφο ενυδρειο, που αρεσε σε ολους κ κυριως σε μενα που ηταν δικο μου!

ασχετα απο τις διαστασεις του κ το πιο μικρο ενυδρειο μπορει να γινει ιδανικο εστω για ενα περιορισμενο αριθμο απο ζωντανους οργανισμους που θα φιλοξενησει! (οι γαριδουλες ειναι της μοδας!)

δες ενα μικρο θαυμα σε ενυδρειο ισως κ μικροτερο απο το δικο σου ενος μελους του aquazone:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=19792

κ υπαρχουν πολλα ακομα που δεν απαιτουν ουτε τα 100 ευρω που εδωσες.....

κ ειμαι σιγουρος πως οταν θα εισαι ετοιμος, ολο κ καποιο φυτο η καποια γαριδουλα θα βρεθει καποιος να σου χαρισει για ενα νεο κ επιτρεψε μου, πιο σωστο ξεκινημα.

συνεχισε το διαβασμα στο forum κ οτι χρειαστεις οποιαδηποτε στιγμη ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε!

δες κ εδω κ καλη συνεχεια:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18301

:chair:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ που άν και αντίθετοι με στηρίζετε έστω και σε αυτό το λίγο που έκανα... Παιδιά, πραγματικά πολλές φορές παίζει ρόλο η παρέα σου, ο κόσμος που ζείς για να συσχετιστείς με κάτι... Εγώ ασχολήθηκα απο το τίποτα απλά μόνος μου... Και γεγονότος το οτι σπουδάζω στην Σπάρτη, πιστεύω γίνετε κατανοητό το οτι δεν υπάρχει ούτε εξέλιξη ούτε βοήθεια ούτε καλή ενημέρωση ή μάλλον καθόλου ενημέρωση στα πέτ σόπ... Πραγματικά θα ευχόμουν να είχα κάτι καλύτερο, ή να το έκανα καλύτερο... Λίγο πιο καλές συνθήκες να υπήρχαν όσο για το μέρος όσο και να γνωριζα ένα ατομο που ασχολείται και θα μπορούσε να βοηθήσει θα πήγαιναν όλα καλύτερα, αλλα τώρα δεν έχω παρα σιγά σιγά να μαθαίνω....

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα, μιας και όπως όλοι εμείς, έχεις την πολυτέλεια του internet, να το εκμεταλλευτείς όσο μπορείς...

Ψάξε στο φόρουμ του ΑΖ και σε άλλες ποιοτικές ενυδρειοσελίδες, δες πολλά στησίματα σε ενυδρεία και το καλλιτεχνικό σου ένστικτο θα αναπτυχθεί πολύ γρήγορα! :chair:

Link to comment
Share on other sites

Βασικά άν βοηθηθώ κάπως θα καταφέρω να το βελτιώσω πιστεύω... Αλλα δεν έχω την πολυτέλεια του ιντερνετ είναι το θέμα... Δεν έχω σύνδεση... Μόνο σε ορισμένα σημεία πιάνω... Ουφ.....

Link to comment
Share on other sites

Εδω θα βρεις οση βοηθεια θελεις εχει καταπληκτικα παιδια το φορουμ και προθυμα να σε βοηθησουν (οπως κανουν αυτη τη περιοδο με μενα χεχε)

Τωρα αν πεσεις και σε κανενα στραβο , ε τι να κανουμε αυτα εχει η ζωη!

:chair:

Link to comment
Share on other sites

Με βάλατε σε σκέψεις να το αλλάξω λίγο... Να φυτέψω μέσα κ λίγα ακόμα που θα το κάνουν πιό κατάλληλο... Κέν ένιουαν χέλπ μί?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...