Jump to content

Απορία περί φίλτρου και βιολογικού υλικού


Recommended Posts

Αρχάριος και γεμάτος απορίες

Οι περισσότεροι μιλάνε για τα φίλτρα και προιόντα της jewel και προφανώς μάλλον είναι και τα καλύτερα.Δυστυχώς στο καινούριο μου ενυδρείο ( Vitakraft 54 lit ) υπάρχει ένα άλλο φίλτρο ( Vita Tech 300l/24h) για το οποίο δεν είδα κάποια πληροφορία....Δεν έχει τα διάφορα στρώματα των φίλτρων της jewel.Η απορία μου είναι αν το βιολογικό υλικό πρέπει να το βάλω,εφόσον στο φίλτρο δεν υπάρχει το στώμα σφουγγαριού που περιγράφεται στα προιόντα της jewel.Μήπως θα έπρεπε πριν ξεκινήσω,να αγοράσω φίλτρο της Jewel?Boηθείστε....please...............

Link to comment
Share on other sites

Η juwel έχει όντος καλά εσωτερικά φίλτρα αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ένα άλλο φίλτρο με καλό βιολογικό υλικό και κυκλοφορία δεν θα κάνει δουλειά.

Περιέγραψε το φίλτρο σου, ιδανικά ανέβασε κάποιες φωτογραφίες και πες μας τι υλικά έχει μέσα και με ποιά σειρά.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αγόρασα τα σφουγγαράκια της Juwel, που πωλούνται παντού, τα έκοψα όσο ήθελα και τα χρησιμοποίησα στο δικό μου εσωτερικό φίλτρο. Μπορώ να σου πω ότι είναι όλα μια χαρούλα.....

Βιολογικό βάζεις αρκεί να χεις χώρο μέσα, δεν θα κοιτάξουν τα βακτήρια σε πάνω από τί μάρκα σφουγγαράκι ζούνε :):P:glare::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για τις συυμβουλές....

δηλαδή να προσθέσω το βιολογικό υλικό στο δικό μου φίλτρο?πρέπει να το προσθέσω πάνω στο σφουγγαράκι η απλα το ρίχνω μεσα στο νερό του ενυδρείου ?συγγνώμη για τις απορίεςμου...είπαμε...πρωτάρης είμαι..... :)

Link to comment
Share on other sites

Το βιολογικό υλικό θα το βάλλεις μέσα στο φίλτρο, μαζί με τα σφουγγαράκια. Αν μπορείς να οργανώσεις το εσωτερικό του φίλτρου σου ώστε να παιρνάει το νερό πρώτα από τα σφουγγαράκια και μέτά από το βιολογικό υλικό θα είναι ακόμη καλύτερα.

Όπως είπε και η astra, σημασία δεν έχει η μάρκα, αλλά να υπάρχουν τα σωστά υλικά με τη σωστή σειρά και μια ικανή αντλία!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...