Jump to content

Αρχάριος για κοινωνικό ενυδρείο.


Recommended Posts

AVE ΑQUAZONE FORUM!!(Oποιος έχει όρεξη ας αφιερώσει λίγο χρόνο)

2 Νοεμβρίου έστησα το ενυδρείο μου(juwell rio 180 lt,εξωτερικό φίλτρο 1000lt/h,Τ5 juwell λάμπες 1 day και μία nature 10h την ημέρα) καί με μία αλλαγή νερού(30%)καί κανονική χρήση sera nitrivec έχω αυτές τις τιμές(26/11/08,Sera Tests):ΝΗ4=0,ΝΟ2=0,GH=11,KH=4-5,PH=7.5(Mε προοπτική στο 7).Κάτοικοι ενυδρείου:Βetta Splendens(αρσενικό),3 Serpae Tetra,3 γαρίδες Amano(μπήκαν στο ενυδρείο πριν 10 μέρες περίπου,αφού ειχαν μηδενιστει η αμμωνία και τα νιτρώδη),3 γαρίδες Crystal red(πριν μία εβδομάδα.Μάλον βιάστηκα να τις βάλω, λόγω συνθηκών καί επιθετικοτητάς των Τέτρα),1 Neritina Zebra Snail και 1 Ηorseface Loach(πρίν 6 μέρες).Το ενυδρείο είναι φυτέμενο(βαλισνέριες,java moss,κερατοφυλλο,ανούμπιες νάνα,καμπόμπα,Μικρόσορουμ πτερόπους κ.α)καί υπάρχει μικρή ανάπτυξη πράσινη άλγης(υπήρχε περισότερη πρίν την αλλαγή του νέρου).Ο μονομάχος καί τα τέτρα μπήκαν στο ενυδρείο 4 μέρες μέτα το στήσιμο.Γενικά ολα πάνε κάλα(υγεία,συμπεριφορά εκτός τών τέτρα που είναι νευρικά καί επιτίθονται στίς γαρίδες crystal, άμα τις βρούν σε ανοιχτό χώρο).Ως νέους κατοίκους σκέφτομαι να βάλω αργότερα:scalare(νεαρά που αργότερα θα

μεταφερθούν αλλού),Kribensis ή ram(ζευγάρια),κάποια Corydoras,Otocinclus,apple snail,Κuhli,ίσως κάποια

φιλήσυχα charachins ή τέτρα ενώ τα Serpae τέτρα θα τα δωρίσω αλλού, καί βλέπουμε!

ΕΚΛΗΣΗ:ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΡΙΟ!!!!!!!!!!!!! :)

Σχολιάστε: συνθήκες νερού,συμβατότητα ειδών(μάλον οι crystal red γαρίδες "δεν θα τη βγάλουν καθαρη". Νομίζω?),τί κάνω λάθος?,και ότι άλλο μου διαφεύγει.

Ζητώ συγνώμη γιά την φλυαρία καί ευχαριστώ γιά τη κατανόηση!!!!!!!!

Jimis :P

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄ αρχήν, καλωσήρθες στο φόρουμ...!

Κατά δεύτερον ο μονομάχος πρέπει να φύγει. Τα Betta Splendens ζουν από την φύση τους μόνα. Με τον καιρό θα αρχίσει να βγάζει την επιθετικότητα του προς τα άλλα ψάρια.

Καλή επιτυχία με το ενυδρείο σου!!! :):P:glare:

Link to comment
Share on other sites

Αν ο μονομάχος δεν έχει κυνηγήσει ακόμα τα τέτρα, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα, είναι και πολλά λίτρα. Αν όμως βάλεις σκαλάρια και ραμιρέζι, τότε ναι, βγάλτον γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα χεις πρόβλημα. Πάντως εξαρτάται πολύ από τον μονομάχο, τον χαρακτήρα του δηλαδή. Υπάρχουν μερικοί που είναι αρνάκια :)

Και αν βλέπεις τις γαριδούλες να ψοφάνε άδικα, δώς τες, δεν αξίζει να πάνε έτσι...

Έγινε επεξεργασία - Astra
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...