Jump to content

Απώλεια Labido Yellow


aigagros

Recommended Posts

Μετά από εννιά μήνες λειτουργίας είχα έναν θάνατο του εν λόγω ψαριού. Από την αρχή που το είχα αγοράσει ήταν το πιο δειλό απ' όλα, ειδικά ένα μεγαλόσωμο της ίδιου είδους το κυνηγούσε συνέχεια, οπότε έβγαινε λίγες φορές στην "πλατεία". Όσο μεγάλωνε άρχισε να μαυρίζει, πρώτα στο κεφάλι και φαινόταν σαν αξύριστο και μετά ελάχιστα προς το υπόλοιπο σώμα. Σήμερα στην αλλαγή νερού το είδα ψόφιο κάτω από ένα μίκρό φυτό (έχω και δυο τρεις ρίζες φυτών μέσα, έτσι για να σπάει λίγο η πέτρα :thumbup: αλλά σιγά σιγά λιγοστεύουν κι αυτά από προφανείς λόγους...). Στο σώμα του προς την ουρά είχε μερικά κόκκινα εξανθήματα, αμυδρά και επιφανειακά. Τα υπόλοιπα ψάρια φαίνονται φυσιολογικά. Ο πληθυσμός αποτελείται από ένα pseudotrofeus saulosi, δύο blue και τώρα τρια labido, καθώς και ένα synodontus. Οι πέτρες που έχω μέσα έχουν πρασινίσει. Αλλαγές νερού κάνω κάθε βδομάδα το 20-30%. Κατά την αλλαγή προσθέτω και ανάλογο αλάτι. Κάθε μήνα ρίχνω και μια αμπούλα trace. Έχω το φίλτρο της μάνας του και ένα Eheim 2215.

Τιμές ενυδρείου: PH= 7,5

GH= 13

KH= 5

NH4= 0

NO2= 0

NO3= 25

Θερμοκρασία = 26 C.

Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω που θα μπορούσε να βοηθήσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Με μια πρωτη ματια οι σκληροτητες του νερου σου ειναι παρα πολυ χαμηλα για τετοιου τυπου ενυδρειο. Το ph θα επρεπε να ηταν στο 8-8,3. Επειτα εχεις αρκετα νιτρικα. Αυτες ειναι αιτιες για να εξασθενισει ο οργανισμος ενος ψαριου σε βαθος χρονου. Επισης το ψαρι αυτο πρεπει να δεχοταν πολυ πιεση απο ολα τα αλλα αφου λες οτι δεν εβγαινε πολυ εξω, με αποτελεσμα να γινει πιο ευαλωτο, να νοσησει και να πεθανει.

Το ενυδρειο σου τι διαστασεις εχει?

Έγινε επεξεργασία - Stelios_Rjk
Link to comment
Share on other sites

Είναι γωνιακό με ακτίνα 70 cm, 110 cm μέτωπο και 7 cm ύψος, 190 λίτρα. εκτός από το αλάτι πώς αλλιώς μπορώ να ανεβάσω PH-GH αλλά με φυσιολογικό τρόπο;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παιδιά, ψοφάει και δεύτερο ψάρι, αυτή τη φορά ένα Pseydo blue. Η ουρά και τα πτερύγια είναι ελαφρώς φθαρμένα και παρουσιάζει μάλλον έντονη αιμάτωση στο σώμα του και ειδικά στην ουρά και τα πτερύγια.

Δεν ξέρω εάν εόιναι σύμπτωση, αλλά ψοφάει εκεί που ψόφησε και το πρώτο ψάρι, στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Οι τιμές του νερού είναι όπως και οι προηγούμενες με τα νιτρικά ελαφρά κατεβασμένα.

Μήπως είναι καποιο παράσιτο ή μύκητας;

Παραθέτω και μία φωτό, εάν μπορεί να καταλάβει κανείς κάτι από αυτό.

post-7230-1231500317_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

από την φωτογραφία δεν φαίνεται καθαρά δες λίγο παρακάτω μήπως και καταλάβεις από φώτο

http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpict...amp;GalleryId=2

Link to comment
Share on other sites

Δεν είδα κάτι που να ταιριάζει.

Το σκούντηξα λίγο καικολύμπησε αλλά έκανε μια βόλτα, πήγε πιο κει και ξανακάθησε. παρατήρησα ότι ο εγκέφαλός του είναι πρησμένος. Εάν παρατηρήσεις πάντως στη φωτό τα άκρα των πτερυγίων διαγράφονται κόκκινα.

Έγινε επεξεργασία - aigagros
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, τελικά το έσωσα το ψαράκι! Είχε φτάσει σε σημείο να είναι ακίνητο, ακουμπισμένο ανάποδα σε μία πέτρα και με σπασμωδική αναπνοή. Άρχισα σε όλο το ενυδρείο θεραπεία με Tetracycline Powder και το ψάρι εδώ και δύο μέρες κινείται φυσιολογικά. Η θεραπεία τελιώνει σε τρεις μέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες. Ελπίζω να συνεχίσουν να πηγαίνουν όλα καλά!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

πρεπει να ανεβασεις την κh σκληροτητα για να σου ανεβει το ph.5 ειναι πολυ μικρη .με σοδα φαγητου σταδιακα να τη φτασεις στο 15.στο ψαρακι εμενα για σαπισμα πτερυγιων μου φανηκε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...