Jump to content

Crystal Water


Recommended Posts

καλημερα.πηγα στο petshop και μου ειπε οτι τα τεστ δεν χρειαζονται αφου δεν εχω βαλει ψαρια.μου εδωσε το crystal water της τετρα.αυριο μου ειπε να βαλω τα 2 πρωτα ψαρακια χωρις αλλαγη νερου.τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

ωχ ρε φίλε έμπλεξες με το pet shop. Αν δεν βάλλεις ψάρια σίγουρα δεν θα χρειαστείς ποτέ τεστ. Το crystal water λέει η tetra στο site της ότι είναι για να δεσμεύσει σωματίδια που αιωρούνται, για να καθαρίσει το νερό αν είναι θολό κλπ κλπ.. Δεν λέει πουθενά ότι είναι έτοιμα βακτήρια. Κάτι που θα δικαιολογούσε αυτό που σου είπε, δηλάδή να βάλλεις 2 ψάρια την επόμενη μέρα.

Μάλλον ο τύπος θεωρεί ότι πρέπει να στήσεις το ενυδρείο με την παλιότερη μέθοδο....βάζουμε 2 ανθεκτικά ψάρια μέσα, ώστε να στρώσει το ενυδρείο και αν ζήσουν έζησαν.. Άσχετα με το ποιος εγκρίνει και ποιος όχι αυτή τη μέθοδο το crystal water σου το πάσαρε χωρίς λόγο. Το πρόβλημα των 2 ψαριών αυτών δεν θα είναι η θολούρα αλλά το άστρωτο ενυδρείο.

Γνώμη μου να αλλάξεις pet shop.

Πάρε nitrivec της sera, ή safe start της tetra που είναι έτοιμα βακτήρια και ακολούθησε τις οδηγίες. Για ό,τι απορίες εμείς είμαστε εδώ.

Υ.Γ. ρίξε μια ματιά εδώ, είναι τι λέει η tetra για το crystal water, διάβασέ το ώστε να είσαι ενημερωμένος αν πας στο ίδιο pet shop να του την μπεις λίγο, γιατί όλοι νομίζουν ότι μπορούν να βγάλουν λεφτά από αυτούς που μαθαίνουν τώρα...http://www.tetra.de/tetra/go/7B4FA824079E3BE3B2540904EC663F1D/?seite=6&group_id=306&group_2_id=12&lang_id=2

Link to comment
Share on other sites

Διαβασε πρωτα για το στρωσιμο του φιλτρου και μετα κανε οτιδηποτε.

Link to comment
Share on other sites

αυτος μου ειπε οτι εχει στρωσει το νερο απο βακτηρια απλα εχει μεινει η θολουρα.

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου να αλλάξεις pet shop.

Ας μην προβαίνουμε σε ακρότητες! Όλοι οι πετσοπάδες δεν είναι και χομπίστες οπότε δεν μπορεί να είναι και γνώστες! Τώρα γιατί μιλάνε ενώ δεν ξέρουν είναι άλλο θέμα.

Δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις πετσοπάδικο! Χρησιμοποίησέ το ως μαγαζί για τα ψώνια σου και φρόντισε να μαθαίνεις από χομπίστες που δεν έχουν κάποιο οικονομικό όφελος :huh:

Τα τεστάκια τα χρειάζεσαι για να δεις αν είναι στρωμένο το ενυδρείο. Άπαξ και στρώσει το ενυδρείο και μάθεις να κάνεις όλες τις διαδικασίες συντήρησης και καθαρισμού, τότε ίσως να μην χρειάζεσαι τα τεστ. Τώρα όμως τα θες. Οπότε πήγαινε στο πετσοπάδικό σου, πάρε υγρά τεστ για ΝΗ3/ΝΗ4, ΝΟ2, ΝΟ3, μέτρα να δεις τις τιμές σου και αν τα ΝΗ3/ΝΗ4 και ΝΟ2 είναι μηδενικά, ενώ τα ΝΟ3 είναι από 5 και πάνω (μέχρι 50 maximum) μπορείς να βάλεις ψαράκια.

Ερώτηση:

Πως έκανες στρώσιμο?

Σημείωση:

Αν οι τιμές του νερού σου είναι όντως καλές και βάλεις μέσα ψαράκια, δεν σημαίνει πως το ενυδρείο σου "τελείωσε" και είναι έτοιμο. Οι σωστές τιμές σε αυτή τη φάση σημαίνουν ότι το ενυδρείο σου έχει αποκτήσει μία σωστή "πρώτη" βιολογία, αλλά για κανένα 6μηνο θα πρέπει να κάνεις συχνά τα τεστ και να ενισχύεις την βιολογία σου και ότι ψάρι προσθέτεις να το κάνεις προσεχτικά και με μέτρο!

Όπως και να έχει, εμείς είμαστε εδώ για κάθε βοήθεια που να μπορούμε να σου προσφέρουμε :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

αυτος μου ειπε οτι εχει στρωσει το νερο απο βακτηρια απλα εχει μεινει η θολουρα.

Η ιδια ιστορια............ :huh:

Link to comment
Share on other sites

συγγνώμη που τα πήρα πριν :huh: αλλά τσαντίζομαι όταν πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου αυτοί γενικά από τα pet-shop κοιτάζουν να πουλήσουν και δεν είναι καλο να τους δίνεις και πολύ βάση.. διάβασε πρώτα για το στρώσιμο ενός ενυδρείου εδώ στο site και μετά ρώτα ότι απορία έχεις.. αλλα η γνώμη μου είναι να μην ρωτάς pet-"shopαδες" και γενικά μην αγοράζεις ότι θέλουν να ξεφορτωθούν από το μαγαζάκι τους..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...