Jump to content

φρεσκο


hlias81

Recommended Posts

για χαρα σε ολους σημερα ψιλοαποτελιοσα το νεομου ενυδρειο και ελπιζω να σας αρεσει ειναι 400 λιτρα και ειναι κασκευει δικιαμου με πολυ κουραση και σας το παρουσιαζω γιατι αξιζετε ολοισας να το χαρειτε μαζιμου και σας το πορουσιαζω...

post-9190-1233775627_thumb.jpg

post-9190-1233775771_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ειμαι σε λαθος θεμα?

Μαλλον επρεπε να δημοσιευσεις στις παρουσιασεις ενυδρειων.

Link to comment
Share on other sites

Γεία σου φίλε από την όμορφη Κεφαλλονιά.

Συγχαρητήρια, όμορφη και καθαρή κατασκευή. Χαρά στο κουράγιο σου!

Από ότι βλέπω και από ότι μας είπες το ενυδρείο σου βρήσκεται ακόμη στην αρχή του και μάλλον έχεις αρκετό δρόμο ακόμα. Το θετικό είναι ότι έχεις αρκετά λίτρα και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με αυτά. Μακάρι να είχα και εγώ τόσα!

Κατ' αρχήν θα πρέπει να ξεκινήσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την διαδικασία στρωσίματος του φίλτρου σου γιατί όσο πιο γρήγορα ξεκινήσεις τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσεις και τόσο πιο γρήγορα θα βάλεις ψαράκια.

Όπως βλέπω γράφεις ότι έχεις αρκετά καλή εμπειρία και επομένως ξέρεις ποιά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις στην συνέχεια. Για τον λόγο αυτό υποθέτω πως θα ήθελες γνώμες και σχόλια κυρίως για την κατασκευή.

Αν και δεν κατέχω πολλά από κατασκευές θα ήθελα να ρωτήσω αν ο άσπρος σκελετός είναι μόνο για να καλύπτει τις ενώσεις ή είναι γερή κατασκευή και ενισχύει και την αντοχή του ενυδρείου; Κόντρες δεν βλέπω να έχεις βάλει ή κάνω λάθος; Δώσε προσοχή στα παραπάνω για να μην έχεις απρόοπτα. (φτου, φτου, να μην γρουσουζεύω).

Από φωτισμό τι σκοπεύεις να κάνεις; Και εκεί θα έχεις δουλεία αν και από ότι φαίνεται πιάνουν τα χέρια σου.

Αποφάσισε από τώρα τι ψαράκια θέλεις να βάλεις, για να επιλέξεις την ανάλογη διακόσμηση και επομένως και τον αντίστοιχο φωτισμό.

Για να πω κάποια γνώμη για την διακόσμιση του ενυδρείου θα περιμένω νέες φώτο, καθώς είναι άδειο ακόμα από φυτά και πέτρες/ξύλα. Απλώς να σου επισημάνω ότι αν δεν κάνω λάθως τά μεγάλα φυτά αριστερά και δεξιά είναι Microsorum pteropus τα οποία όπως και οι anubias δεν φυτεύονται στο χώμα αλλά δένονται και αυτά σε ξύλα ή πέτρες. Αν πάλι θέλεις να τα καρατήσεις φυτεμένα θα πρέπει να τραβήξεις τα φυτά ελαφρά και με προσοχή προς τα επάνω, έτσι ώστε να μην καλύπτεται από χαλικάκι το ρίζωμα ( το οριζόντιο τμήμα από το οποίο αναπτύσεται το φυτό και βγαίνουν οι ρίζες και τα φύλα) και να μείνουν στο χώμα μόνο τα ριζίδια (λεπτές μαύρες ρίζες) ώστε να συγκρατείται το φυτό στην θέση του και να μην επιπλέει...

Αν έχεις απορίες, ψάξε λίγο στο forum και θα βρεις αρκετό υλικό.

Επίσης θα προτιμούσα κάτι πιο φυσικό για χαλικάκι, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου. Οπότε αν σου αρέσει εσένα, όλα ok...

Αυτά για τώρα και καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

ευχαρηστω για τα καλασου λογια και για τις παρατηρησης.ο ασπρος σκελετος ειναι μονο για να καληψω της ενωσης γιατι εχω κοντρες αι πανω και κατω απο φωτισμο θα βαλω 2 arcadia 30w original tropical 1 sylvana groloux 36w και 1 arcadia 30w marine blue actnic οπου αυτην θα τιν ντιμαρω ακομα θα βαλω και αλλα ξυλα και 3 καρυδες κομενες για φωλιες και για τιν αμμο οπου εχω βαλει αστα δεν μου αρεσει και εμενα και μαλλον θα τιν βγαλω

Link to comment
Share on other sites

Βλέποντας λίγο τα θέματα που έχεις ξεκινήσει, είδα ότι θα ασχοληθείς με κιχλίδες και μάλιστα αρκετά μεγάλες σε μέγεθος. Γνώμη μου είναι να βάλεις αρκετά περισσότερο χαλίκι καθώς στα είδη που προσανατολιζεσε αρέσει το σκάψιμο και θα έχεις ένα ενυδρείο άνω κάτω :thumbup: . Συνεπώς καλό θα είναι να αρκεστείς σε φυτά ανθεκτικά (σαν αυτά που έχεις) γιατί οτιδήποτε άλλο δύσκολα θα τα καταφέρει. Οπότε δημιούργησε ένα περιβάλλον περισσότερο βασισμένο σε πέτρς ή/και ξύλα, παρά σε φυτά.

Και πρόσεξε αυτό που σου είπα για το Microsorum γιατί αν το αφήσεις έτσι θαμένο το πιο πιθανό είναι συντομα να χαλάσει.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, είναι όμορφα τα φυτά που έχεις επιλέξει και καθόλου απαιτητικά. Βέβαια με τις κιχλίδες δεν ξέρω πως θα την παλέψουν.

Αν τελικά βάλλεις κιχλίδες πρέπει να διαμορφώσεις το ενυδρείο κατάλληλα. Εξαρτάται τι είδος κιχλίδες θα βάλλεις. Ψάξε στην αντίστοιχη κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...