Jump to content

προβλημα με ξιφοφορους


nifen

Recommended Posts

Καλησπερα

μετα απο διαφορες περιπετειες αποφασισα να το γυρισω σε ζωοτοκα κι ετσι εχω τωρα μεσα 6 γκαπι και 5 ξιφοφορους, 2 αρσενικους και 3 θηλυκες

μαλλον ομως ειναι λαθος η αναλογια και το προβλημα μου ειναι οτι ο ενας αρσενικος επιτιθεται στον αλλον

προφανως θα πρεπει να βγαλω τον εναν απο τους δυο αλλα δεν ξερω ποιον πρεπει να βγαλω

αυτον που ειναι επιθετικος ή τον αλλον που ειναι ησυχος?

και μια 2η ερωτηση, αν βαλω κανα 2 θηλυκα ακομα υπαρχει περιπτωση να σωθει η κατασταση και να υποχωρησει αυτο το φαινομενο ή ειναι θεμα "χαρακτηρα" του συγκεκριμενου ψαριου?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αν ειχες τα λιτρα και εβαζες παραπανω ψαρακια δεν θα το ειχες το προβλημα. Η αναλογια καλο θα ειναι να ειναι 1 αρσενικος με 2-3 θηλυκα και οχι 2 αρσενικα με 3 θηλυκες γιατι προσπαθουν να διεκδικησουν παραπανω θηλυκες και δεν υπαρχουν αρκετες για τον καθενα

Θα μπορουσες σε παρακαλω να μας γραψεις καποια πραγματα για το ενυδρειο σου και τιμες;

Τωρα για τον ποιον θα βγαλεις αυτο θα το κρινεις μονος σου γιατι μπορει να αφησεις τον επιθετικο και να ηρεμισει μονος του ή ν αφησεις τον αλλο και να αρχισει να σου κανει τρελα μια και δεν θα υπαρχει ανταγωνιστης.

Εγω παντως θα αφηνα τον ηρεμο

Link to comment
Share on other sites

Τα λιτρα ειναι 100 καθαρα. Δυστυχως δεν υπαρχει χωρος για μεγαλυτερο ενυδρειο που πολυ θα το ηθελα (με το ζορι χωραμε κι εμεις εδω περα μεσα)

Εχω εξωτερικο φιλτρο, δεν ξερω να σας πω τις τεχνικες του λεπτομερειες γιατι καπου εχω βαλει τα χαρτια του (ουτε ξερω που) παντως υποτιθεται οτι ειναι καταλληλο για ενυδρειο 200+λιτρων.

Μετα το στρωσιμο δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα με αμμωνια.Τρεχει τωρα περιπου 3μηνες

Τελευταιες μετρησεις πριν καμια 10ρια μερες (με τα υπαρχοντα ψαρια που ταιζονται κανονικα και προ αλλαγης νερου):

pH:7.6

ΝΟ2:0

ΝΟ3:10

αμμωνια:0

ΚΗ: 6 και προσθεσα λιγο αλατι (δεν ξερω αν τα γραφω σωστα)

GH: δεν μετρησα

θ:25βαθμοι.

αλλαγη νερου καθε 7-10 μερες 25% περιπου με νερο βρυσης

Ο λογος που επελεξα τελικα τα ζωοτοκα ειναι γιατι αποφασισα να βαλω ψαρια που να ταιριαζουν με το νερο της βρυσης μου (το μετρησα επανειλλημμενα), δεδομενου οτι δεν εχω καμια εμπειρια και θεωρησα οτι αυτο μου παρεχει μεγαλυτερη ασφαλεια απο το να προσπαθω να το μαλακωσω ή να κατεβασω το pH κλπ. Μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την επιλογη μου γιατι τα ψαρακια τα βλεπω μια χαρα, δεν εχω απωλειες και βασικα αυτο ειναι που με νοιαζει.

Διαβασα οτι μπορει μερικες φορες να εμφανιστει επιθετικοτητα αναμεσα στους αρσενικους ξιφοφορους, ειπα να το δοκιμασω, τις πρωτες μερες ολα ηταν μια χαρα, μετα ο ενας συγκεκριμενο τον κυνηγουσε τον αλλον συνεχεια με αποτελεσμα το ψαρι να κρυβεται κλπ, τωρα καπως εχουν ηρεμησει τα πραγματα αλλα πρεπει να δωσω μια λυση. Θα ηθελα φυσικα να τους κρατησω και τους 2 αλλα λογω λιτρων μαλλον δεν γινεται. Αν ομως μεινει μονο 1 αρσενικος με τα θηλυκα υποθετω οτι θα ηρεμησει, ετσι δεν ειναι? Βεβαια δεν ξερω τι θα γινει αργοτερα με γεννες (ο Θεος να βαλει το χερι του). Ισως τελικα ειναι καλυτερο να κρατησω τον ηρεμο. Τι λετε?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...