Jump to content

2213 θόρυβος :(


akkornteon

Recommended Posts

Εδώ και λίγο καιρό το 2213 μου κάνει ένα θόρυβο, ακούγεται σαν να συντονίζεται κάτι και να τρέμει. Ή σαν να γδέρνει η φτερωτή κάτι όπως γυρίζει. Ακούγεται συνεχόμενος θόρυβος. Ακουμπάει το πάτωμα, αλλά και στα χέρια όταν το κρατάω τον ίδιο θόρυβο κάνει.

Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα τα εξής:

Έχω

1. ανοίξει το φίλτρο,

2. καθαρίσει τη φτερωτή,

3. βγάλει τελείως το diy πρόφιλτρο μου από μπλε σφουγγάρι,

4. βγάλει το filter wool μήπως μάζευε πολλά σκουπιδάκια και μείωνε τη ροή.

5. Διάβασα ότι μπορεί να φταίει η μπίχλα στους σωλήνες που φέρνει αντίσταση στο νερό και μειώνει την ροή. Το άνοιξα όμως και πήρα το καπάκι στα χέρια μου και το έβαλα να δουλέψει εκτός νερού, ακούγεται ο ίδιος θόρυβος αλλά πιο δυνατά. Υπάρχει περίπτωση να έγινε κάτι και να μην είναι ευθυγραμμισμένη η φτερωτή;

6. Κάπου αλλού διάβασα ότι ίσως είναι αέρας, αλλά το κούνησα, βγήκε και πάλι τα ίδια. Το ξανάνοιξα να δω αν έχει τίποτα η φτερωτή και όταν το έκλεισα δεν έκανε θόρυβο. Μετά από μισή ώρα άρχισε πάλι.

Πείτε καμιά ιδέα ρε παιδιά.. :(:hysterical:

Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Το fluval 2 plus μου 5 χρόνια δεν το είχα ακούσει ποτέ, κοίταγα αν κουνιούνται τα φυτά για να καταλάβω αν λειτουργεί. Αλλά ήθελα ένα πιο ισχυρό φίλτρο που δεν θα μου χαλάει και το aquascape.

Έγινε επεξεργασία - akkornteon
Link to comment
Share on other sites

δοκιμασε να ξαπλωσης το φιλτρο την ωρα που δουλευει για λιγη ωρα.αν αυτο δεν πιασει αλλαγη φτερωτης.

Link to comment
Share on other sites

το ξάπλωσα αλλά ακόμη ακούγεται, μην σου πω χειρότερα. Το φίλτρο είναι καινούργιο, το Δεκέμβρη το αγόρασα, γιατί χρειάζεται αλλαγή η φτερωτή;

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έχει εγκλοβιστεί αέρας?

Άσχετο αλλά δοκίμασε και αυτό:

Ενώ λειτουργεί το φίλτρο διέκοψε τη ροή της εισόδου για λίγα δευτερόλεπτα τσακίζοντας τον σωλήνα και μετά κάνε το ίδιο με την έξοδο.

Το μαύρο λαστιχάκι που υπάρχει στο λευκό πειράκι της φτεροτής μήπως το έχασες ή δεν έκατσε καλά?

Άνοιξε και την κεφαλή και ξανασυναρμολόγησε της από την αρχή!

Link to comment
Share on other sites

Το μαύρο λαστιχάκι που υπάρχει στο λευκό πειράκι της φτεροτής μήπως το έχασες ή δεν έκατσε καλά :(

Link to comment
Share on other sites

@stormtrooper

Νίκο δεν κάνει τον δυνατό ήχο που κάνει όταν εγκλωβίζεται αέρας, κανεί απλά θόρυβο σαν να ακουμπάει κάπου η φτερωτή όταν γυρίζει. Μάλιστα αν το κουνήσεις και φύγει αέρας από κάπου μέσα από τα υλικά, μέχρι να τον βγάλει το φίλτρο ακούγεται ο δυνατός χαρακτηριστικός θόρυβος και αυτό το "τρίξιμο" σταματάει όση ώρα βγαίνει ο αέρας.

Όταν κλείνω την βάνα εισόδου ή εξόδου, λίγο έως τελείως, ακούγεται ο ίδιος θόρυβος ακόμη πιο δυνατά, σαν να χτυπάει η φτερωτή κάπου. Υποθέτω είναι το ίδιο με το να τσακίσω το σωλήνα.

@stormtrooper και zapetros

Μαύρο λαστιχάκι εννοείς τα 2 μικρά που βρίσκονται πάνω και κάτω από το λευκό κεραμικό άξονα; Τα έχω αυτά. Άλλο λαστιχάκι δεν έχει, έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Το λευκό πειράκι κρατάει την φτερωτή στη θέση της για να μην κάνει αυτό που κάνει σε σένα. Πιστεύω πως εκεί είναι το πρόβλημα!

Βγάλε την κεφαλή και βάλτην στην πρίζα για να δεις τί κάνει. Μη το αφήσεις να δουλέψει πολύ εκτός νερού γιατί θα σου καεί. Ίσα ίσα να δεις τί κάνει!

Αλήθεια η ροή πως είναι? Κανονική ή πεσμένη?

Αν κάνεις το παραπάνω και δεις πως η φτερωτή χτυπάει στα τοιχώματα ενώ όλα είναι σωστά τοποθετημένα στη θέση τους.... τί να σου πω! Προσωπικά θα λίμαρα 1-2 χιλιοστά την φτερωτή για να μην βαράει. Δεν λέω βέβαια πως είναι σωστή λύση καθότι θα μειώσει τη ροή...

Τί να σου πω.... :(

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...