Jump to content

Γενικοί κανόνες για τα μηνύματα


TAN

Recommended Posts

Γενικοί κανόνες για τα μηνύματα:

Τα μηνύματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στα Ελληνικά και όχι greeklish. Μην γράφετε ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ούτε τον τίτλο του μηνύματος αλλά ούτε και το περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Εκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το μήνυμα με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχής χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

greeklish

Γράφετε Ελληνικά, κανείς μας δεν έχει διάθεση να του βγαίνουν τα μάτια να ξεχωρίζει greeklish. Πολλοί χρήστες θα αγνοήσουν τέτοια μηνύματα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι: αισθητικής, ευκολίας και άνεσης στην ανάγνωση, καλύτερης αναζήτησης σε αποθηκευμένα κείμενα, σωστής γραφής της ελληνικής γλώσσας.

Η χρήση greeklish ξεκίνησε κάποτε για να αντιμετωπιστούν ξεπερασμένες από καιρό τεχνικές δυσκολίες και παραμένει σαν μια κακώς εννοούμενη «ευκολία». Και αν θα μπορούσε κάποιος να πει πως δεν εγείρει τόσες ενστάσεις η χρήση της για την πρόσκαιρη επικοινωνία μεταξύ ατόμων ή ομάδων που συναινούν (IRC, SMS, messengers) το πρόβλημα είναι σίγουρα εντονότερο όταν γράφουμε κάτι για να μείνει και να διαβαστεί ενδεχομένως και από ανθρώπους που δυσκολεύονται ή δυσανασχετούν με τα greeklish, ένα μόρφωμα (γιατί γλώσσα δεν είναι) το οποίο χρησιμοποιεί με το έτσι θέλω διαφορετικό αλφάβητο για την Ελληνική, του οποίου η χρήση κάνει τα Ελληνικά φόρα δυσανάγνωστα και καταστρέφει την γλώσσα μας.

Μην αποπαίρνετε όσους δεν γράφουν σωστά ελληνικά, μερικοί φίλοι προσπαθούν πολύ για να το κάνουν και πρέπει να τους επαινέσουμε κια όχι να τους μαλώσουμε.

Υπηρεσίες μετατροπής Greeklish

http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...