Jump to content

Χαίρετε!


petran

Recommended Posts

Υποβάλλω τα σέβη μου στην αξιοθαύμαστη κοινωνία του Aquazone, της οποίας μέλος φιλοδοξώ να γίνω και του λόγου μου... :rockon:

Από μικρό παιδί θαύμαζα πολύ τα ενυδρεία, και τώρα (2-3 δεκαετίες αργότερα ΜΟΝΟ :hysterical: ) αποφάσισα να τολμήσω να αποκτήσω ένα... Η αρχή έγινε με χρυσόψαρα που πήρα για τα 2 παιδιά μου και με τα οποία έχω ψωνιστεί λίγο!

Έτσι ξεκίνησα να διαβάζω για το αντικείμενο και εδώ αλλά και σε άλλα σχετικά sites και ομολογώ πως έχω εντυπωσιαστεί αλλά και τρομάξει μαζί! Αποφάσισα να προσπαθήσω να κάνω αργά και σταθερά (κατά το δυνατόν) βήματα για να αποφύγω όσο γίνεται τις κακοτοπιές. Έτσι τώρα βρίσκομαι σε αναζήτηση του εξοπλισμού, κάτι που με έχει προβληματίσει αρκετά, οπότε θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη των πιο ειδικών και έμπειρων! Σκέφτομαι να ξεκινήσω με διακόσμηση χωρίς πολλά φυτά, και φυσικά γλυκό νερό... :hysterical:

Οι πιθανοί χώροι τοποθέτησης, οι οποίοι πληρούν κάπως τις βασικές συνθήκες που διάβασα (π.χ. μακριά από ηλιακό φως, χωρίς πολύ "κίνηση") είναι δύο: Στο χαμηλό "κομμάτι" του σύνθετου (επιφάνεια διαστάσεων 78x35) ή στη θέση μιας διαμπερούς βιτρίνας 100x100x20 στον διαχωριστικό τοίχο κουζίνας-καθιστικού, αφού "έπεισα" τη γυναίκα μου πως η συγκεκριμένη βιτρίνα είναι... περιττή!!! :hysterical::welcome: Προφανώς ο δεύτερος χώρος απαιτεί κατασκευή και δεν ξέρω εάν μπορώ να καταφέρω κάτι τέτοιο παρά τις οδηγίες που διαβάζω, ενώ ο πρώτος περιορίζει το μέγεθος του έτοιμου ενυδρείου που μπορώ να προμηθευτώ. Μέχρι στιγμής έχω δει τα εξής:

  • Το 96 lt του Carrefour με φίλτρο και θερμοστάτη στα 115Ε. Καλή τιμή μεν, αλλά δεν ξέρω τίποτε για την ποιότητα των εξαρτημάτων. Λόγω των 80εκ μήκους θα πρέπει να "ανοίξω" το σύνθετο και δεν θα το ήθελα. Η τοποθέτησή του κάπου με τη βάση του, πάλι δεν είναι εύκολη λόγω έλλειψης χώρου.
  • Ένα RESUN 65 lt περίπου με φίλτρο και θερμοστάτη ίδιας μάρκας, καθώς και 1 λάμπα, στα 99Ε. Αν και άσχετος, παρατήρησα κακή ποιότητα κατασκευής στις ενώσεις. :hysterical:
  • Ένα WROMAK 63 lt στα 70Ε χωρίς εξοπλισμό. Δεν ήταν άσχημο, αλλά δεν έχω βρει και πολλές άλλες πληροφορίες γι αυτό.
  • Ένα Ferplast Cayman 60 Professional στα 175Ε. Αν και ακριβό, μου άρεσε και είναι πληρέστατο (από όσο μπορώ να κρίνω εγώ). Είδα ότι υπάρχουν κάποια θέματα, όπως ένα post της GIN που αναφέρει έλλειψη ανταλλακτικών. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω, βρήκα αυτό που ελπίζω ότι κάνει για το συγκεκριμένο. Θα με βόλευε πολύ να μην έχω εξωτερικό εξοπλισμό στο σύνθετο, αν και έχω καταλάβει ότι π.χ. ένα εξωτερικό φίλτρο EHEIM θα ήταν πολύ καλύτερο.
  • Τέλος, διάβασα καλά λόγια για τα Juwel (non Rekord) και τα ΜP, χωρίς όμως να έχω δει σε κατάστημα κάποιο από αυτά ή να ξέρω τιμή.

Προφανώς έχω πελαγώσει... :hysterical: Οποιαδήποτε γνώμη ή συμβουλή είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ, κι ελπίζω να μη σας ζάλισα πολύ (από τώρα τουλάχιστον!!!!) :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες..

ειδες φως και καλα

εκανες και μπηκες...

στο θεμα μας τωρα..εχουμε δυο χωρους 100x100x20

και 78x35..

για την περιπτωση ενα δεδομενου οτι το πλατος ειναι 20εκ.

δεν νομιζω οτι θα ταιριαζε κατι..

στην δευτερη περιπτωση μπορεις να κανεις κατι..

πριν ομως την αγορα του ενυδρειου(συμφωνω απολυτα με την ερευνα

αγορας που κανεις), πρεπει να να καταληξεις σε πιο χωρο θα το τοποθετησεις..

τωρα για τα ενυδρεια θα σου πουν τα παιδια

γιατι εμενα ειναι diy κατασκευες :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε petran :rockon: στην παρέα μας.

Συμφωνώ με το Πέτρο και με την λεπτομερή έρευνα αγοράς που κάνεις. Αυτό που θέλω να σου επισημάνω για την περίπτωση του σύνθετου – επειδή μου έχει συμβεί – είναι η προσεχτική μελέτη όσον αφορά στη συντήρηση του ενυδρείου. Είχα φτιάξει ένα DIY ενυδρείο για ένα συγκεκριμένο χώρο σε σύνθετο και άφησα από επάνω 15 cm. Με την τοποθέτηση της λάμπας πάνω στο έπιπλο, η απόσταση είχε μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα σε κάθε αλλαγή νερού, έπρεπε να τραβάω το μισό έξω. Το αποτέλεσμα ήταν να το κρατήσω για 2 περίπου χρόνια, να ταλαιπωρούμαι σε κάθε αλλαγή και τελικά να προκαλέσω ζημιά και στο έπιπλο. Οπτικά ήτα πολύ ωραίο αλλά........

Η θερμοκρασία το καλοκαίρι λόγω του κλειστού χώρου ήταν ένα ακόμα πρόβλημα.

Μία καλή μελέτη θα σε γλιτώσει από μελλοντικά προβλήματα.

Για ότι χρειαστείς, μη διστάσεις .

Link to comment
Share on other sites

:rockon: κι από μένα στην παρέα μας :welcome:
Link to comment
Share on other sites

:rockon: Petran και από εμένα στο Aquazone
Link to comment
Share on other sites

:rockon:

Δεν χρειάζεται να πελαγώνεις. Εδω θα βρείς βοήθεια και μάλιστα ουσιαστική.

Σιγά-σιγά θα ξεπεράσεις όλα τα προβλήματα ...

και πάλι καλώς ήρθες στην ενυδρειακή κοινότητα του Aquazone

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το θερμό καλοσώρισμα! :rockon:

Είναι πολύ ενθαρρυντικό να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν να... "τα κάνεις θάλασσα!!!" (κυριολεκτικά όμως, όχι μεταφορικά!!) :hysterical::welcome:

Και μια και η λύση του έτοιμου ενυδρείου (γι αρχή) μου φαντάζει πιο εύκολη, θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας για την αγορά αυτή. Προτείνετε κάτι από τα παραπάνω; Το Cayman τελικά (που βολεύει ως "όλα σε ένα, νυκοκοιρεμένα" :hysterical:), αξίζει τα λεφτά του, ή μπορώ πιο οικονομικά να βρω κάτι καλύτερο; Θα μου προτείνατε να δω κάτι άλλο εκτός από αυτά;

Έγινε επεξεργασία - petran
Link to comment
Share on other sites

Καλωςηρθες και απο μενα στο forum :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Welcome Petran !!! Καλη αρχη... άλλα αυτο το "φυσικα γλυκο νερο" γιατι εισαι τοσο σιγουρος :welcome::hysterical:

Θαλασσα !!! :rockon:

Οτι και να κανεις βεβαια το χομπυ του ενυδρειου ειναι πραγματικα μοναδικο!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και πάλι! :hysterical:

Φίλε Manogr, μαζί σου κι εγώ! Ζήτω η θάλασσα! Αλλά έτσι άσχετος που είμαι ακόμα, αν στήσω θαλασσινό ενυδρείο ούτε... τσούχτρα δε θα αντέξει να μείνει μέσα!!! :hysterical: Εδώ πριν 5-6 ημέρες εάν μου έλεγες ότι τα ενυδρεία τα στρώνουμε, θα έψαχνα για το... στροφόμετρο! :hysterical::welcome:

Φίλε Saridakis, ευτυχώς προς τα πάνω δεν έχω πρόβλημα χώρου. Οπότε θα το γλιτώσω το τράβηγμα (ελπίζω)! :rockon:

Όμως.. καμιά γνώμη δε βλέπω βρε παιδιά κι ανησυχώ! :hysterical: Βοηθήστε λιγάκι αν θέλετε για να πάρω μια απόφαση να το βάλω μπρος σιγά-σιγά... :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

φιλε petran καλησπερα

1.το ενυδρειο του καρφουρ το εχουν

αγορασει πολλοι συνχομπιστες μου και

δεν εχουν εκφρασει παραπονα(απο οσο ξερω).

2.το resun εχει 60ευρω και οχι 99..... :rockon:

3.υπαρχει και αυτο

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1445

4.τα Cayman ειναι σαφως ποιοτικα αλλα η τιμουλα

λιγο τσιμπημενη.....

για να μην πολυλογω οι περισσοτεροι καταφευγουν

στην λυση του καρφουρ.....

αλλα παλι εσυ αποφασιζεις :welcome:

Link to comment
Share on other sites

:rockon: κι από μένα στην παρέα του aquazone
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και τους δύο... :rockon:

Συνονόματε, ευχαριστώ για την ενημέρωση! Και θεωρούσα το 99 "καλή" τιμή!!! Είδα και που είναι το 60 που ανέφερες. Ίσως και να είχα πάρει χωρίς πολλή σκέψη αυτό του carrefour εάν δεν ήταν 2 cm μεγαλύτερο από το χώρο που θα προτιμούσα να το βάλω. :hysterical:

Πάντως αποφάσισα να κάνω πρώτα μια επίσκεψη σε ορισμένα καταστήματα που "ανακάλυψα" εδώ και μ' εντυπωσίασαν. :welcome:

Link to comment
Share on other sites

Φιλε PETRAN καλημερα και καλως ορισες στην παρεα μας! :rockon:

Εχω το ενυδρειο του carrefur των 120 λιτρων εδω και 1,5 χρονο περιπου και μου εχει βγει πολυ καλο.Συγκεκριμενα το χρησιμοποιω ακριβως οπως το αγορασα, με τον ιδιο εξοπλισμο και δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα.Η επιλογη δικη σου!!!

Το μονο που θα ηθελα να σου επισημανω εγω, ειναι το θεμα βαρους.Αν δεν κανω λαθος δεν εχει αναφερθει πουθενα ως τωρα και ειναι πολυ σημαντικο!Αν εχω καταλαβει καλα το ενυδρειο που σκεφτεσαι να παρεις θα το τοποθετησεις σε ειδη υπαρχον επιπλο.Προσεξε λοιπον, το επιπλο αυτο να ειναι αντοχης, αφου το ενυδρειο ζυγιζει αρκετα κιλα (λιτρα=κιλα + τζαμια + εξοπλισμος).

Καλη επιτυχια στην επιλογη σου!!! :welcome:

Link to comment
Share on other sites

Καλώς σας βρήκα, φίλε zak...

Πράγματι, το έχω υπόψη μου αυτό - κι ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Η αλήθεια είναι ότι δείχνει σχετικά γερό, ίσως πιο γερό από τα έπιπλα που δίνουν με κάποια οικονομικά ενυδρεία, αλλά πάλι ξέρω και γω; Σκεφτόμουν να ανέβω πάνω να δω αν με κρατάει για να σιγουρευτώ, αλλά φοβάμαι μη σπάσει και τσακιστώ!!!! :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Σκεφτόμουν να ανέβω πάνω να δω αν με κρατάει για να σιγουρευτώ, αλλά φοβάμαι μη σπάσει και τσακιστώ!!!! :rockon:

14854[/snapback]

φιλε πετραν

μπορεις οταν το αγορασεις να το γεμισεις νερο

να το αφησεις δυο μερες στην βεραντα (γεματο νερο)

και να παρατηρησεις στεγανοτητα και καμπυλοτητα τζαμιων..

αν και δεν νομιζω να υπαρξει κατι που να σε ανυσηχησει.

Link to comment
Share on other sites

Πέτρο, στο έπιπλο που θα το "σηκώσει" αναφέρθηκε ο zak και του απάντησα, δε σκόπευα να ανέβω στο ίδιο το ενυδρείο!! :welcome::rockon:

Link to comment
Share on other sites

AMANNNNNNNNNNNN

sorry επρεπε να ειχα παει για υπνο :rockon::welcome:

Link to comment
Share on other sites

Πετρο.....δεν παει για ακροβατης ο ανθρωπος!!!! :welcome:

Μου φαινεται οτι κατι αλλο σκεφτοσουν (πχ1000 λιτρα υδατος!!!!) :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Πετρο.....δεν παει για ακροβατης ο ανθρωπος!!!! :welcome:

Μου φαινεται οτι κατι αλλο σκεφτοσουν (πχ1000 λιτρα υδατος!!!!) :rockon:

14913[/snapback]

:hysterical::hysterical::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, και με την πολύτιμη βοήθεια ενός "από μηχανής θεού" :hysterical:, αποφάσισα να "επενδύσω" στο Cayman 60 Professional (75lt), το οποίο χωράει επάνω στο έπιπλο, είναι ελαφρύτερο, είναι πληρέστατο και κατασκευαστικά εντυπωσιακό.

Για το επόμενο βήμα, άνοιξα νέο θέμα στο φόρουμ των "αρχαρίων του γλυκού νερού" (που μου θυμίζει κάτι από "μάγκας του γλυκού νερού"! :hysterical::welcome:) το οποίο μου φάνηκε καταλληλότερο για το θέμα.

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τη βοήθεια! :rockon:

Έγινε επεξεργασία - petran
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...