Jump to content

Hello Again!


voutsos1983

Recommended Posts

Γεια σας ξανά!!! Πριν κανά χρόνο αποφάσισα από το γλυκό νερό να μεταβώ στο θαλασσινό!!! Μου πήρε ένα χρόνο αλλά τελικά εδώ και 5 μέρες είναι γεγονός :bowdown: !!! Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Rio 180 που προορίζεται για fish only με ζωντανό βράχο(2,5 kg αυτή τη στιγμή)

20kg αραγωνίτη (5 ζωντανός)

το εσωτερικό του φίλτρο με άνθρακα

skimmer tunze 9002

εξωτερικό φίλτρο serafil 1100 με silicate clear και μακαρόνι

1 tunze turbelle 6025

αλατότητα 1022 και θερμοκρασία σταθερά 25C, φώτα σβηστά και καμία άλλη μέτρηση μέχρι ώρας.

Να ρωτήσω λοιπόν, πρώτον ο βράχος είναι τοποθετημένος απευθείας πάνω στον αραγωνίτη, είναι πρόβλημα αυτό? και πόσο θεωρείτε ότι είναι καλό να φτάσω (πόσα kg?) και από τη στιγμή που θα τον προσθέτω σταδιακά, ο επόμενος πώς θα κουραριστεί???

Αυτά για αρχή!!!!! :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή λοιπον!!!

Κοιτα, το στρωσιμο του ενυδρειου θα το μετρήσεις απο τοτε που θα προσθεσεις και το τελευταιο κιλο βραχου που πρεπει να φτασει περιπου 20kg.

Το οτι ακουμπαει κατω ειναι θεμα αλλα οχι και ακατορθωτο προβλημα. Να ξερεις οτι το κομματι που ακουμπαει στο υποστρωμα θα νεκρωσει...

Link to comment
Share on other sites

20kg, ε??? Αρκετούτσικα!!! Και για fish οnly πρέπει να είναι όλα τα κιλά Live?

Ο κύριος ρόλος του είναι η βιολογική επεξεργασία του κλειστού συστήματος και κατά δεύτερο λόγο διακόσμιση και δημιουργία καταφυγίων.

Αν λοιπόν επιλέξεις να δημιουργήσεις ένα φυσικό σύστημα, η ποσότητα του βράχου θα πρέπει να είναι αυτή, άσχετα αν πρόκειται για f/o ή με κοράλλια.

Ειδικά στο πρώτο, αν ο αριθμός των ψαριών είναι αρκετός, πιθανά να χρειαστεί περισσότερη ποσότητα βράχου.

Link to comment
Share on other sites

:bowdown: Ναι σωστά! Να ρωτήσω και κάτι άλλο όμως, όπως είναι φυσικό, λόγω κόστους ο βράχος θα προσθεθεί σταδιακά, τι γίνεται με το κουράρισμά του και όλη αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να επαναληφθεί? Και πως αν μπουν και ψάρια, εν τω μεταξύ?

Σας ζαλίζω,ε? :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Αν προστίθενται μεγάλες ποσοτητες ακουράριστου βράχου,θα δημιουργείται ανάλογη ανισορροπία, με κίνδυνο πάντα την ζωή των φιλοξενούμενων οργανισμών.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!!! Λοιπόν, χτες πήρα ένα νέο κομμάτι βράχου και έβαλα στο ενυδρειάκι μου και έχει πάνω λίγη άλγη (πράσινη, αλλά όχι σαν γλίτσα, μάλλον σαν σκληρές τρίχες!!!! Τρομέρή περιγραφή,ε??? :bowdown: ). Ο πωλητής που μου τον έδωσε, μου το είπε για καλό ότι έχει αυτό επάνω!!! Αλλά είναι όντως καλό???? Μηπως σαν ψάρι με έπιασε κορόϊδο????? :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Το οτι εχει πανω καποιο ειδος αλγης εγω δεν θα το ελεγα ουτε θετικο ουτε αρνητικο. ειναι παντως μια ενδειξη ότι ειναι ζωντανος...

Link to comment
Share on other sites

Ολοζώντανος!!! Είναι αλήθεια ότι ο βράχος δεν πρέπει να μυρίζει? Και πως προσδιορίζεται η μυρωδιά του καλού (κουραρισμένου) βράχου?

Δεν θα πρέπει να μυρίζει άσκημα εκλύοντας δυσοσμία. Ένας καλα κουραρισμένος βράχος μυρίζει μονο θάλασσα τίποτα άλλο

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δε μου μύριζε τίποτα, άρα είναι καλό αυτό! Α, χτες βρήκα και ένα σκουλικάκι να βολτάρει μπροστά στα βραχάκια μου, και καλού κακού το αφαίρεσα. Ήταν πολύ μικρό για να διακρίνω καλά τι ήταν αλλά θύμιζε λίγο αυτό http://www.nhm.org/guana/bvi-invt/bvi-surv...m-04/h0034a.htm γιαυτό το έβγαλα!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...