Jump to content

φιλτραρισμα 350 λιτρων φυτεμένου


koulis

Recommended Posts

είχα 2 100αρια ενυδρία (και τα 2 φυτεμένα... ζούγκλες). Αγοράζοντας συνέχεια ψάρια διαπίστωσα (παρά την πολύ καλή ποιότητα νερού) ότι τα λίτρα ήταν λίγα για τα ψάρια που έχω. Οπότε πήρα τη μεγάλη απόφαση να στήσω ένα 350αρι. Με όλα τα φυτά και όλα τα ψάρια από τα 100αρια....στο ενα 100αρι θα μετακομίσω κάτι χρυσόψαρα και στο άλλο θα επειχηρήσω να κρατήσω ένα δύο δίσκους με ξύλα μόνο και άμμο και επιπλέοντα φυτά (προς το παρόν πολλαπλασιάζω την riccia που μου άρεσε πολύ σαν φυτό επιφάνειας αφού κάνει πολύ ωραίο στρώμα στην επιφάνεια, θα ρουφά αμμονίες κλπ και θα κόβει το πολύ φως σε ίσως συνδυασμό με μια καλή δόση τύρφης)

Μέχρι σήμερα είχα 1 Eheim professional 2222 και ένα ecco pro 2036. Αγόρασα όμως και ένα 2217 γιατί θέλω να χρησιμοποιήσω και εξωτερικό θερμοστάτη που μπαίνει μόνο στη χοντρή σωλήνα. Για να στήσω γρήγορα το ενυδρίο αρχικά λειτούργησε το 2217 στο οποίο συνέδεσα σε σειρά και εκτός πρίζας το 2222 (ουσιαστικά δηλαδή το νερό από το 2217 αφού φιλτραριστεί μηχανικά περνάει από το στρωμένο φίλτρο κ από εκεί στο ενυδρίο). Παράλληλα όταν έπεσαν όλα τα ψάρια έθεσε σε λειτουργία στην άλλη πλευρά του ενυδρίου το 2036.

Το ερώτημα μου είναι το εξίς:

Να κρατήσω την παρούσα διάταξη σε σειρά ? Βολεύει διότι έτσι θα καθαρίζω μόνο το 2217 ενώ με το μηχανικό καθαρισμό και με το bio chem zorb είμαι σίγουρος ότι το 2222 θα παίρνει μόνο κα8αρό νερό και έτσι ίσως αφαιρέσω και το ακρυλικό βαμβάκι οπότε θα ανοίγει για συντήρηση σπάνια. Επίσης θα χώσω και βιολογία στο 2217 -κεραμικά- και θα αφαιρέσω μερικά από τα σφουγγάρια. (δεν μου αρέσει η ιδέα να βάλω κεραμικά σφουγγάρι και πάλι βιολογία διότι με προβληματίζει η περίπτωση (πολύ πιθανή) να πρέπει να αφαιρώ βιολογία για να έχω πρόσβαση στο σφουγγάρι που όλοι ξέρουμε ότι μαζεύει ότι %^&* υπάρχει και δεν υπάρχει και βουλώνει. substrat δεν θέλω να βάλω για τον ίδιο λόγο αφού εκ πείρας ξέρω ότι μπουκώνει εύκολα)

Ή

Να μετατρέψω και το 2217 σε κυρίως βιολογικό με ένα σφουγγάρι πάνω από 4-5 λίτρα βιολογίας, το bio chem zorb και βαμβάκι και από την άλλη πλευρά να κρατήσω ή το 2222 ή το ecco pro?

Ή

Να συνδέσω και τα τρία σε σειρά με το 2217 το μόνο σε πρίζα και τα άλλα δύο εκτός... Αν το κάνω αυτό να αφαιρέσω και τα μοτεράκια εκτός από το να τα έχω εκτός πρίζας?

Ή

Απλά να το παρακάνω και να λειτουργώ και τα τρία παράλληλα και να πουλήσω το ένα νεφρό για να πληρώνω τη Δ.Ε.Η.?

Τέλος, και σόρρυ για τον βομβαρδισμό, σκέφτομαι να βάλω στην δεύτερη περίπτωση στο 2222 και στο 2036 μόνο matrix ή substrat ή siropax σε όλα τα καλαθακια, αφού το νερό θα είναι από άποψη τουλάχιστον βρωμιάς καθαρό και δεν θα βουλώσει γρήγορα. Οπότε θα δουλεύουν καθαρά σαν βιολογικά.

Τα ψάρια που έχω στα 350 λίτρα είναι 4 three spot gourami, 5 sae, 4 otto, 3 corry, 1 flawonella, 1 angelfish, 2 pearl gourami, 1 yellow ancistrus, 2 borneo, 2 kissing gourami και καμιά 20 μικρά apple snails από γέννες. Και επειδή αυτά δεν είναι αρκετά για 350 λίτρα - :bowdown: - λέω να ρίξω και κανένα κοπαδάκι τέτρα.... όχι πολλά καμιά 10αριά....

Ευχαριστώ εκ τ ων προτέρων για τyxόν απαντήσεις και συγγνώμη αν σας ζάλισα :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...