Jump to content

Φυσικά Διακοσμητικά..


Recommended Posts

Αν πάρουμε διακοσμητικά στοιχεία απο ποτάμι της Ελλάδας η απο τη θάλασσα, όπως πέτρες, μπορούμε να τα προσθέσουμε στο ενυδρίο μας χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο νερο η θα τα καταστρέψουμε όλα? :D

Link to comment
Share on other sites

Για ξύλα καλύτερα να στραφείς σ' αυτά του εμπορίου ή να κάνεις πειράμματα σεε ενυδρείο χωρίς ψάρια κάνοντας μετρήσεις για να σιγουρευτείς, προσωπικά έχω δοκιμάσει λεπτές ρίζες φυστικιάς με πολύ καλά αποτελέσματα αλλά δεν μπορεί κανείς να σου εγκυηθεί ασφάλεια.

Όσον αφορά πέτρες, χαλίκι και άμμο, αν δεν σε ικανοποιεί κάτι από τα ενυδρειακά μαγαζιά μπορείς να χρησιμοποιήσεις πέτρες πολύ καλά καθαρισμένες που δεν αντιδρούν με οξύ (δεν αφρίζουν με ξύδι ή ακουαφόρτε) αν θέλεις να τις βάλεις σε ενυδρείο με μαλακό και όξινο νερό ή ότι πέτρες θέλεις (αρκεί να μην έχουν μέταλλα, πετρέλαια κλπ) για ενυδρείο σκληρού νερού.

Η άμμος θαλλάσης έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από πολλούς σε ενυδρεία σκληρού νερού αλλά και πάλι λαμβάνες εσύ την ευθύνη για τυχόν πετρέλαια και άλλους ρύπους που μπορεί να έχει.

Σε κάθε περίπτωση, το βράσιμο πολλές φορές μειώνει αρκετά τις πιθανότητες να μεταφερθούν στο ενυδρείο βλαβερές ενώσεις ή και μικρόβια.

Link to comment
Share on other sites

οτι και να βαλεις καλιτερα να το βρασης για 30 λεπτα σε κατσαρολακι με νερο για να φυγουν οι βλαβερες ουσιες :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...