Jump to content

Μη ομαλη αναπτυξη φυτου!?!?!?


Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους,

εχω παρατηρισει οτι το Hygrophila polysperma οπως αναπτυσεται,ο κορμος στη βαση του δεν βγαζει νεα φυλλα,καθος το εχω κλαδεψει,συνεχιζει την αναπτηξη του αλλα μονο στην κορυφη.οπως φαινεται στην φωτο.

το ενυδρειο ειναι 100λτ,εχει υποστρομα τησ σερα,2χ30 βατ λαμπες,CO2 DIY,και ριχνω λιπασμα δυο φορεσ την βδομαδα Flurish απο 1 ml. Τα υπολοιπα φυτα anubia,valisneria,egeria densa,μεγαλονουν μια χαρα!

Ελπιζω να εγινα κατανοητος και να με βοηθησετε. :bowdown::bowdown:

ευχαριτω!

post-7443-1241983158_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φρόντισε να είναι κάτω από λάμπα και να μην σκιάζονται καθόλου από άλλα φυτά και άσε τα να ψηλώσουν για να φτάσουν κοντάσ το φως και να δυναμώσει ο κορμός τους, φαίνονται αδύνατα, μπορείς επίσης να ρίχνεις λίπασμα μισό ml κάθε μέρα για να είναι πιό σταθερά διαθέσιμο στα φυτά, φρόντισε να μην αναταράσσεται πολύ η επιφάνεις και χάνεις CO2.

Αλλαγές νερού πόσο κάνεις και πόσο συχνά?

Link to comment
Share on other sites

αλλαγες νερου καθε εβδομαδα το 30%.

Απο οσα λεσ,αυτο γινεται μαλλον επιδι τα εχω φυτεψει πολυ κοντα η μια ριζα στην αλλη!σε καποια που ειναι μονα τουσ ειναι δυνατα!

ευχαριστω!!!!!

πως θα καταλαβω χρειαζονται φωσφορο??

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις κάμποσα ψάρια, με τα περιττώματα που παράγουν εμπλουτίζουν το νερό και με φώσφορο και με άζωτο, κάλιο, σίδηρος και ιχνοστοιχεία χρειάζεσαι ουσιαστικά που τα ιχνοστοιχεία υπάρχουν στο νερό της βρύσης για αυτό σε ρώτησα για αλλαγές νερού.

Φρόντισε να δυναμώσουν και μετά θα πάνε σφαίρα χωρίς ιδιέταιρη φροντίδα, φυτεμά αραιά κάτω από φως, τα αφήνεις να ψηλώσουν και λίπασμα μισό ml τη μέρα, μετά μπορείς να τα μεταφέρεις και σε άλλο σημείο για να αφήσεις ξέφωτο στο κέντρο.

Link to comment
Share on other sites

Τα ξαναφυτεψα πιο αραια και εβαλα την εξαγωγη του φιλτρου να χτυπαει λοξα ωστε να μην τα παρασερνει το ρευμα.τωρα ειναι καλυτερο το οπτικο αποτελεσμα.σε 1-2 μερες που θα ισιοσουν οι κορμοι τους κ θα απλοθουν τα φυλλα θα ειναι ακομα καλυτερο πιστευω.

Αλλαγες νερου κανω απο πηγη ποσημου νερου,λογο του οτι ειναι πιο μαλακο το νερο και δεν εχει αλλατα να παραμενουν στο ενυδρειο.

Τα ψαρια ειναι 10,στα 100λιτρα.δεν ειναι πολλα,αλλα εχω αλλα 10 νεογεννητα γκαπυ τα οποια μολισ μεγαλοσουν θα μπουν και αυτα μεσα.τωρα ειναι σε 30λιτρο ενυδρειο-νηπιαγωγειο!!τους βαζω εκει οτι κλαδεματα

εχω.

σε ευχαριστω viciouscircle!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...