Jump to content

Επιθετικά σκαλάρια


Recommended Posts

Καλησπέρα,

θέλω την βοήθειά σας σε κάτι, πρίν από λίγες ώρες είδα τα 2 σκαλάρια μου να έχουν πιαστεί στόμα με στόμα. Αυτό το είδα να γίνεται 3 με 4 φορές. Τα σκαλάρια συνυπάρχουν 4 μήνες τώρα σε ενυδρείο 120 λίτρων (περίπου 100 καθαρά) με αρκετά φυτά, τα αγόρασα και τα δύο μαζί όταν ήταν ακόμα μικρά (2 μηνών περίπου). Τώρα έχουν μεγαλώσει αρκετά σε μέγεθος. Τα παρατηρώ συνέχεια αλλά 1η φορά είδα κάτι τέτοιο. Θα ήταν καλά αν μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. (Ξέρω, τα λίτρα μου είναι λίγα και το ενυδρείο δεν είναι ψηλό για σκαλάρια αλλά σύντομα θα τα μεταφέρω σε 300lt). :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

θέλω την βοήθειά σας σε κάτι, πρίν από λίγες ώρες είδα τα 2 σκαλάρια μου να έχουν πιαστεί στόμα με στόμα. Αυτό το είδα να γίνεται 3 με 4 φορές. Τα σκαλάρια συνυπάρχουν 4 μήνες τώρα σε ενυδρείο 120 λίτρων (περίπου 100 καθαρά) με αρκετά φυτά, τα αγόρασα και τα δύο μαζί όταν ήταν ακόμα μικρά (2 μηνών περίπου). Τώρα έχουν μεγαλώσει αρκετά σε μέγεθος. Τα παρατηρώ συνέχεια αλλά 1η φορά είδα κάτι τέτοιο. Θα ήταν καλά αν μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. (Ξέρω, τα λίτρα μου είναι λίγα και το ενυδρείο δεν είναι ψηλό για σκαλάρια αλλά σύντομα θα τα μεταφέρω σε 300lt). ;)

ξαλησπερα φιλε μου,αυτο συνηθως ειναι ενα ειδος ερωτικου παιχνιδιου μεταξι του ζευγαριο-αν ειναι- η στην περιπτωση που μιλαμε για "αγριο" ξυλο ειναι συμπεριφορα του κυριαρχου αρσενικου προς το υπολοιπομενο...οσο για τα λιτρα μην σκας,καποτε ειχα ενα ζευγαρι σκαλαρια με ενα ζευγαρι δισκους και οχι μονο ζουσαν μια χαρα,αλλα γενουσαν κιολας και τα 2

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον προκειται για παιχνιδια του ζευγους.Αν τσακωνονταν το ενα θα ηταν πιο ισχυρο και θα κυνηγουσε το αλλο.Οσο για τα λιτρα χρειαζεται το καθε ζευγος 100 τουλαχιστον λιτρα.αλλα σε τελικο μεγεθος.Εγω παλια που ειχα γλυκου νερου συντηρουσα δυο σκαλαρια περιπου 5-6 ποντων σε ενυδρειο μολις 50 λιτρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.Κατα πασα πιθανοτητα να ειναι δυο αρσενικα και μια θηλυκια(λεμε τωρα) και να παλευουν τα αρσενικα για ευνοητους λογους.Ειχε τυχει τετοια περιπτωση σε ενα φιλο μου ο οποιος αναγκαστηκε να δωσει ενα αρσενικο και αργοτερα του γεννησαν και αυγα ;)

Link to comment
Share on other sites

Τα σκαλαρια που εχεις ποσα ειναι τελικα 2 η 3?.

Link to comment
Share on other sites

Τα σκαλάρια είναι 2. Βασικά δεν τσακώνονται πολύ ή δεν έχω δει "άγριο ξύλο", το μόνο που κάνουν είναι να πιάνονται στόμα με στόμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ελπίζω να είναι "παιχνίδια ζεύγους". Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...