Jump to content

Aπορία για τεστ Gh/kh Api


Recommended Posts

Ελπίζω να ποστάρω σωστά....

η απορία μου είναι η εξής... ;) χρησιμοποίησα ένα φίλτρο ρητινών για να μαλακώσω το νερό μου και έκανα μέτρηση με τα υγρά τεστ της API για GH/KH , το αποτέλεσμα είναι :thumbup:ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ στις τιμές πριν και μετά... και εδώ λοιπόν ζητάω τα φώτα σας!!!

Υπάρχει Περίπτωση να μην μετράνε τα τεστ το "μαλάκωμα" ρητινών??

Link to comment
Share on other sites

Μερικες πληροφοριες παραπανω μπορεις να δωσεις για το υλικο (ρυτινες) που χρησιμοποιησες και τον τροπο που ακολουθησες; Καποιο λαθος "μυριζει".-

Link to comment
Share on other sites

"Specially designed water softening cartridge containing ion exchange granulate with abilities to change ions of calcium and magnesium to ions of sodium."

Αυτή φίλε μου είμαι η περιγραφή του φίλτρου... Τώρα όσο για την διαδικασία απλά σύνδεσα το φίλτρο στην παροχή της βρύσης μου και την άνοιξα!! Έκανα μια μέτρηση και βρήκα GH:25 και KH:10 όσο δλδ είναι το νερό του δικτύου μου!!

Κανονικά η σκληρότητα έπρεπε να είναι 0 γιαυτό λέω μήπως απλά τα τεστ δεν μετράνε αλλιώς να το σουτάρω ;)

p.s. ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και ελπίζω αυτές τις πληροφορίες να ζητούσες

Έγινε επεξεργασία - bebisnet
Link to comment
Share on other sites

Αυτο το υλικο που το βρηκες; Δεν εχει καποια ονομασια η καποιο ονομα εταιριας; Ποση ωρα αφησες να τρεξει νερο και μετα πηρες δειγμα για μετρηση;

Link to comment
Share on other sites

Το αγόρασα από ένα γνωστό που πουλάει φίλτρα, ψύκτες συστήματα Α/Ο κτλ. Τώρα όσο για την ονομασία το μοντέλο είναι το FCCST-STO της aquafilter. (εδω μπορείς να το δεις http://www.icrete.gr/kalafatakis/water/water.htm )

Το έδωσα πίσω πριν μερικές μέρες και περιμένω να το δούνε αλλά από μια πρώτη μέτρηση που έκαναν και εκείνοι όντος κάτι δεν πάει καλά με το φίλτρο αυτό (εννοώντας το κομμάτι ε?) οπότε περιμένω απάντηση και πιθανός αντικατάσταση!!

Link to comment
Share on other sites

Κατι μου λεει οτι ισως αγορασες και ακριβα κατι που ισως δεν σε καλυψει. Μπορεις να δωσεις παραπανω πληροφοριες για το προιον.- :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...