Jump to content

Ζωνη ασφαλειας και κρανος.


Recommended Posts

Σημερα μου ηρθε το εξης e-mail:



Από την ομιλία του Ιαβέρη στη Ερμούπολη :

1) Ξέρετε με πόσα χιλιόμετρα έπεσε πάνω στην κολώνα της μπασκέτας ο μπασκετμπολίστας Μπόμπαν Γιάνκοβιτς; Ε; Με τέσσερα (4) χιλιόμετρα την ώρα. Και έμεινε ανάπηρος, παραπληγικός. Οταν λοιπόν το παιδί σας στέκεται λυμένο και όρθιο ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα και φρενάρετε ή τρακάρετε περισσότερα από 4 χ.α.ω., ξέρετε τί είναι πιθανό να γίνει; Και πόσο συχνά πάτε με 4 χ.α..ω.; Και πόσο συχνά ο απέναντί σας πάει επίσης με 4 χ.α.ω.;

2) Οταν ένα ΙΧ κινείται με 50 χ.α.ω. και τρακάρει σε σταθερό σημείο (κολώνα) ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσει ο επιβάτης που δε φοράει ζώνη στο ταμπλώ; Με δύναμη 3 τόνων. Μπορείτε εσείς να σηκώσετε 3 τόνους; Ο Πύρρος Δήμας σηκώνει κάπου 240 κιλά... Είμαστε λοιπόν τόσο ηλίθιοι; Ναι είμαστε. Αλλά αν ρωτήσεις γύρω σου, όλοι πιστεύουν ότι ξέρουν να "οδηγάνε".. Ρε δεν πάμε στο διάολο, λέω εγώ .

3) Όταν οι πίσω επιβάτες δε φοράνε ζώνη ασφαλείας (αλήθεια πόσοι από τους πίσω επιβάτες φοράνε ζώνη; ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσουν πάνω στους μπροστινούς; Τα ίδια, με 3 τόνους. Ε, λοιπόν τί νόημα έχει να φοράει ο μπροστινός επιβάτης ζώνη ασφαλείας, άμα δε φοράει ο πίσω;

4) Οταν η μαμά κρατάει το αγγελούδι της στην αγκαλιά, καθισμένη στο μπροστινό κάθισμα, ξέρετε με πόση δύναμη θα το συνθλίψει πάνω στο ταμπλώ, αν γίνει ατύχημα με μόλις 50 χ.α.ω.; Ε, τώρα πια ξέρετε. Με 3 τόνους. Θα βάζατε το παιδί σας να το συνθλίψει ένα φορτηγό 3 τόνων; Οχι; Ε, γιατί το κρατάτε στην αγκαλιά; Και μή μου πείτε ότι θα το συγκρατήσετε..

5) Λέει ο Ελληνας που τα ξέρει... όλα: "Αμα δε φοράω κράνος, βλέπω καλύτερα και στο κάτω κάτω μόνο τον εαυτό μου βλάπτω". Αλήθεια; Κλαμένος και μυξωμένος, πέρα από αηδία είσαι και σκέτη τύφλα. Την τύφλα σου δε βλέπεις.

Αλλά ας το δούμε και αλλιώς. Αν πηγαίνεις με 80 χ.α.ω και φας τη μέλισσα στη μούρη, δεν είναι πιθανό να προκαλέσεις ατύχημα; Και ποιός θα φταίει τότε; Βλέπεις λοιπόν που το κράνος δεν είναι μόνο "δική σου υπόθεση";

6) Εχετε δει κάποιους πιτσιρικάδες με φτιαγμένα παπιά που έχουν (για μόδα; δεν ξέρω) ημιφορεμένο το κράνος, δηλ. το ακουμπάνε μέχρι το μέτωπο, κάπως σαν την περικεφαλαία του Περικλή; Θα το έχετε δει, δε μπορεί. Το ξέρετε ότι είναι χειρότερο από το να μή φοράνε καθόλου κράνος; Κι αυτό γιατί το ακουμπισμένο σαν περικεφαλαία κράνος σε πιθανη πτώση μπορεί να τραυματίσει τον αυχένα και να είναι αυτό η αιτία που θα αφήσει τον αναβάτη ανάπηρο. Το ίδιο ισχύει και για αυτόν που φοράει μεν το κράνος του αλλά το έχει λυμένο. Αμα είσαι λοιπόν τόσο ανόητος και έχεις το κράνος για περικεφαλαία ή το έχεις λυμένο, καλύτερα χωρίς κράνος, τόνισε ο Ιαβέρης.

7) Ξέρετε ότι πολλοί γονείς προσπαθούν οι ίδιοι (εν αγνοία τους βέβαια) να στείλουν τα παιδιά τους στον τάφο; Δείτε πώς. Πραγματικό γεγονός σε ελληνικό νησί. Ο γιός συλλαμβάνεται μέσα στη νύχτα με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, χωρίς κράνος και χωρίς δίπλωμα από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί παίρνουν μέσα στη νύχτα τηλέφωνο στο σπίτι του νεαρού και ειδοποιούν τους γονείς του. Το επόμενο πρωί πέφτουν από τον πατέρα τηλεφωνιές σε "παράγοντες" Tου τόπου και η κλήση σβήνεται και το θέμα είναι "λήξαν". Είναι όμως; Σε λίγο καιρό ο νεαρός σκοτώνεται με τη μηχανή χωρίς να φοράει κράνος.

Τί έκανε ο πατέρας; Εδωσε το χείριστο παράδειγμα στο γιό του. Με τη στάση του τού είπε: "Δεν είναι κακό να οδηγούμε ενάντια στον ΚΟΚ, αρκεί να είμαστε σε θέση να μην τρώμε πρόστιμο και ποινές". Οταν ο πατέρας επιδεικνύει τη ... δύναμή του σβήνοντας την κλήση του γιού που οδηγεί χωρίς δίπλωμα,του "δείχνει" με ποιόν τρόπο πρέπει να πορεύεται στη ζωή. Γλύφοντας, παρακαλώντας και κοροϊδεύοντας τον ίδιο σου τον εαυτό και τους άλλους. Η παιδεία, επέμεινε ο Ιαβέρης,αποκτάται μέσα από το σπίτι. Το παράδειγμα των γονιών είναι το πιο ισχυρό παράδειγμα. Αλλά οι περισσότεροι γονείς είναι οι ίδιοι κάκιστα παραδείγματα.

8) Τί είναι για την ελληνική πολιτεία πιο κακό; Το να αποπειραθείς να κλέψεις λεφτά από μία τράπεζα ή το να αποπειραθείς να δολοφονήσεις κάποιον; Ε, λοιπόν πιο κακό είναι το πρώτο. Δείτε γιατί:

-Αμα σε πιάσουν να κλέβεις μια τράπεζα, θα πας κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια.

-Αμα περάσεις με κόκκινο (άρα στην ουσία άμα αποπειραθείς να σκοτώσεις κάποιον άλλο που περνάει με πράσινο) πληρώνεις πρόστιμο 700 ευρώ.

-Κι άμα "τα έχεις τα φράγκα" και πληρώσεις μέσα σε 10 μέρες, σου κάνουν ΕΚΠΤΩΣΗ 50% και πληρώνεις 350 ευρώ.

-Αμα πας να κλέψεις λοιπόν, πας φυλακή. Αμα πας να σκοτώσεις, πληρώνεις και με έκπτωση. Μή γελάτε, εμάς αφορούν αυτά.

9) Αλλά η ελληνική πολιτεία έχει μακρά θητεία στην υποκρισία. Τη μέρα που ψηφιζόταν ο νέος ΚΟΚ, ένα κανάλι την είχε στήσει στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Σχεδόν κανένας βουλευτής δε φορούσε ζώνη..... Και πήγαιναν να ψηφίζουν για να πάει το πρόστιμο για τη ζώνη στα 350 ευρώ! Με έκπτωση 50%, αν πληρώσεις σε 10 μέρες, βεβαίως....

10) Να πάμε και στην Ελληνική Αστυνομία; Πόσες φορές έχετε δει αστυνομικό να φοράει ζώνη ασφαλείας στο περιπολικό; Μάλλον ποτέ ή σπάνια. Δηλ. αυτός που σου δίνει πρόστιμο για μη χρήση ζώνης είναι ο ίδιος παράνομος. Τί να λέμε τώρα;

11) Ας δούμε όμως και το θέμα της συνήθειας. Κάθε μέρα σκοτώνονται περίπου 3 άνθρωποι από τροχαίο. Πλήρης απάθεια. Το θεωρούμε σαν κάτι φυσικό. Οταν όμως σκοτώθηκαν 21 παιδιά στα Τέμπη, όλοι μιλούσαν για "εθνική τραγωδία". Μα αφού σε 7 μέρες θα έχουμε πάλι συμπληρώσει άλλους 21 νεκρούς σε τροχαία! Κάθε εβδομάδα 21 άνθρωποι (νέοι ως επί το πλείστον) σκοτώνονται στους δρόμους. Αλλά είπαμε, το έχουμε ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ. Μόνο άμα είναι μαζεμένοι σε ένα τροχαίο 21 νεκροί ιδρώνει λίγο τ' αυτί μας. Αλλιώς, χεστήκαμε.

12) Αλλά ας το πάμε και παραπέρα. Πόσοι κάηκαν στις φωτιές της Πελοποννήσου το 2007; 80 άνθρωποι. Και πάλι ο κοιμισμένος στον καναπέ του Ελλην, ξύπνησε από το μόνιμο λήθαργό του και μίλησε για "εθνική τραγωδία". Οι 2.500 νεκροί κάθε χρόνο στα τροχαία τί είναι; Έχει διαφορά ένας άνθρωπος που

καίγεται από έναν που σκοτώνεται σε τροχαίο; Για πείτε μου;

Και κλείνει την κουβέντα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Ερμούπολης ο Ιαβέρης, ζητώνταςνα μή χειροκροτήσουμε (γιατί τα χάλια μας δε θέλουν και χειροκρότημα) και ανακοινώνοντάς μας ένα ουσιαστικό και βαρύ "Καληνύχτα σας".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τον εχω ακουσει απο παλια να τα λεει και με βοηθησε πολυ να δημιουργησω οδηγικη συνειδηση.

Ενα "μαθημα" που εκανε στην TV καποτε με βοηθησε να "σωσω" μια ζωη.

Ειχε πει οτι οταν πεταγεται μια μπαλα στο δρομο, ακουλουθει κατα 99% και ενα παιδι.

Μια μερα ενω οδηγουσα, πεταχτηκε μια μπαλα αναμεσα απο τα αυτοκινητα και διεσχισε το δρομο καθετα, χωρις να φαινεται κανενας ανθρωπος γυρω.

Εκοψα αυτοματα κατακορυφα ταχυτητα, αφου ευτυχως ειχε περασει στο υποσυνειδητο μου η συμβουλη του Ιαβερη.

Αφου ειχα φερει το αυτοκινητο σε ταχυτητα που μπορουσα να το ακινητοποιησω επιτοπου, πεταχτηκε και το παιδακι αναμεσα απο τα αυτοκινητα!!!!!

Τερμα φρενο τοτε (abs) και το αυτοκινητο σταματησε μερικα εκατοστα πισω απο το παιδακι.

Η γυναικα μου ειχε μεινε με ανοιχτο το στομα απο το σοκ.

"Πως το ηξερες"? ρωτησε μετα αφου δεν οδηγει και δεν ετυχε να δει την εκπομπη.

Για το κρανος θα πω τα εξης.

Εχω 4 τροχαια με μηχανη. ;)

Στη εθνικη συγκρουση με χιλιομετρα, συγκρουση με μπουλντοζα οδικων εργων που οδηγουσε χωρις διπλωμα ανειδικευτος, συγκρουση με τζιπ γνωστου τερματοφυλακα εθνικης ομαδας, που πεταχτηκε στη λεωφορο απο χωματοδρομο και συγκρουση με μεθυσμενο.

Σε κανενα δεν εφταιγα, αλλα εγω την "πληρωσα" με τραυματα κλπ, αφου οι αλλοι ειχαν ροδες και εγω 2.

Το κοινο σε ολα ειναι οτι φοραγα παντα κρανος και πιστευω οτι αυτο μου εσωσε τη ζωη, ιδιως στο τελευταιο τροχαιο που μου ειπαν οτι εφυγα απο τη μηχανη και επεσα με το κεφαλι στο κρασπεδο του πεζοδρομιου αφου επεσε πανω μου ενας μεθυσμενος ενω ημουν σταματημενος στο κοκκινο.

ΥΓ Φωναζετε παντα τροχαια, γιατι μετα το παιζουν ολοι κινεζοι.

Επισης και για τους μεθυσμενους να φωναζετε τροχαια, δεν ισχυει το παραμυθι "δεν πληρωνει η ασφαλεια".

Link to comment
Share on other sites

πολυ σωστες διαπιστωσεις-οδηγιες.στην ελλαδα η τροχαια καλα θα κανει να γραφει οδηγους που δεν φορανε κρανος-στολη-ζωνες ασφαλειας απο το να βγαινει για να μαζεψει χρημα.Αν ο ελληνας ειχε μυαλο πολλα τροχαια θα ειχανε αποφευχθει.κατα την γνωμη μου στους δε μοτοσυκλετιστες περαν του κρανους απαραιτητο ειναι και το τζακετ με ολα τα προστατευιτικα που μπορει να παρει αυτο,καθως και καποια που προστατευουν τον αυχενα.

Link to comment
Share on other sites

Λίγο άσχετο αλλά να προσθέσω σε όλα τα παραπάνω

Όχι αλκοόλ στο τιμόνι, έχω χάση 2 φίλους και 2 γνωστούς χωρίς να φταίνε καθόλου μα καθόλου. Ήρθαν και έπεσαν πάνω τους μεθυσμένοι οδηγεί.

Μπορεί να ακούγεται δρακόντειο αλλά δεν μου το βγάζεται από το μυαλό, όποιος σύλληφτει πιωμένος να αφαιρείτε το δίπλωμα του ευ’ όρου ζωής.- ούτε βήμα πίσω είμαι πολύ πικραμένος από αυτούς τους εν δυνάμει δολοφόνους.

Αλλά και από την κοινωνία που έχει κάνει ένα σορό διαδηλώσεις για πιο γελοία θέματα και ποτέ μα ποτέ δεν έγινε μια διαδήλωση για αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλα τα λεει ο αγαπητος Ιαβερης...

χρονια παλευα και παλευω για το κρανος αλλα ο Ελληνας ειναι Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΛΑΞ της γης!!! :thumbup:

Οποιος θελησει να συνεργαστουμε πανω σε αυτο εδω ειμαστε! ;)

Link to comment
Share on other sites

Παιδια το κρανος και η ζωνη πραγματικα σωζουν. Στο σχολειο μας μαθαιναν τι ειναι αδρανεια, οσοι λοιπον το ειχαν καταλαβει μπορουν να δουν την επικινδυνοτητα της οδηγησης. Το θεμα ειναι οτι ολοι συμφωνουμε και ολοι τα ιδια κανουμε. Και οχι μονο για το κρανος και τη ζωνη. Μιλαω για υπερβολικη ταχυτητα, παρανομο παρκαρισμα, επιθετικη οδηγηση, παραβιαση προτεραιοτητας, κτλ. Δεν ξερω αν φταιει ο ελληνας και η νοοτροπια του γιατι δεν εχω κυκλοφορησει σε αναπτυγμενη χωρα. Ξερω ομως οτι οταν ερχεται ο νταλικερης ο γερμανος εδω, τρεχει και αυτος και συμπεριφερεται ισως και χειροτερα. Γνωμη μου ειναι οτι ο ανθρωπος (και οχι ο ελληνας μονο) θελει βουρδουλα για να συμορφωθει.

Οσο περναει ο καιρος βλεπω οτι ο Ιαβερης κανει πραγματικα δουλεια. Τι σταθακης και βλακειες. Εγω ψηφιζω Ιαβερη!!!

Saverock πολυ καλη η πρωτοβουλια σου αλλα για το λογο που αναφερα παραπανω τα χαρτακια δεν θα πιασουν και τοσο. Γιατι οι περισσοτεροι δεν εχουμε πρωτα απο ολα αντιληψη και κατ' επεκταση σεβασμο. εγω ειμαι προθυμος να βοηθησω, μονο και μονο για να σωθουν καποιοι που θα το μετρησουν. Οτι χρειαστει για να γινει και εφοσον μπορω μιλα μου με πμ.

Χρηστο μου δεν υπερβαλεις καθολου. Πολυ καλα τα λες. Το ποτο φερνει μαγκια και το τιμονι δεν σηκωνει μαγκια. Ούτε βήμα πίσω είμαι πολύ πικραμένος από αυτούς τους εν δυνάμει δολοφόνους, λες. Θυμιζω σε οσους παρακολουθησαν το θεμα μου "καπνισμα", τι ελεγα για τον αστυνομικο και τον μικρο Αλεξη. ολοι στη θεση του αστυνομικου ειμαστε. Του αστυνομικου που δικαζουμε και κατηγορουμε τωρα. Εμεις ομως δεν δεχομαστε ουτε μια απλη κληση, ουτε μια απλη παρατηρηση απο ενα συνανθρωπο που ειδε κατι κακο στην οδηγικη μας συμπεριφορα.

Ολα ξεκινουν απο το πολιτικο κοστος. Κι εδω ακομη. Για σκεφτητε. Ο τροχονομος ειναι αυστηρος και με γραφει. Εγω εχω το βουλευτη και αν ο διοικητης δεν τη σβησει ισως βρεθει στο Σουφλι ή χασει τη προαγωγη. Αν ο βουλευτης δεν το κανει δεν θα το ψηφισω και δεν θα του φερω κοσμο στις εκλογες. Και αν ειμαι ονομα μεγαλο δεν θα το χρηματοδοτησω. Αλυσιδα παει.

Delta το πραδειγμα που εφερες με τη μπαλα ειναι πολυ καλο και το συναντω συνεχεια στη πραξη. Ενα αλλο ειναι οτι οταν βλεπεις ενα μεγαλο οχημα ή εμποδιο και σου κρυβει την ορατοτητα, ελατωσε πολυ. Ακομα και ενα φυλλο να παρασηρει ο αερας και σου πεταχτει ξαφνικα ειναι ικανο να σε σκοτωσει. Αν οχι θα σε τρομαξει σιγουρα.

Ολοι εχουμε πεσει με μηχανες. Το θεμα ειναι να βαλουμε μυαλο και να σκεφτουμε το εξης:

-τι να το κανω το δικιο ή τη προτεραιοτητα αν σκοτωθω ή μεινω παραλυτος στην υπολοιπη μου ζωη? Η' στην καλυτερη αν τρεχω στο συνεργειο και δεν εχω ιχ ή μηχανη για μια εβδομαδα και ταλαιπωρηθω?

-καλο θα ειναι αν δεν μας χρειαζεται η μηχανη να μη τη καβαλαμε. (εγω δεν μπορω να το κανω, αλλα λεω το σωστο)

-ενα μαχαιρι μπορει να χρησημευσει να κοψουμε τη σαλατα, αλλα και να σκοτωσουμε. Ετσι ειναι και το ιχ. Αναλογα για τη χρηση που το προοριζουμε το ονομαζουμε μεταφορικο μεσο ή οπλο. Παντα να σεβομαστε τα μεγαλυτερα οχηματα. Οχι μονο για καποιους ιδιαιτερους λογους (πχ. το φωρτομενο φορτηγο δεν σταματαει ευκολα) αλλα κυριως για την ζωη μας γιατι δεν ξερουμε ποιος το οδηγαει και πως μπορει να χρησιμοποιησει το οχημα του. Ενα ιχ μπορει να γινει φονικο εργαλειο αν το στρεψουμε εναντια σε ενα πεζο ή μηχανοβιο.

Πολυ σωστα λες για τον μεθυσμενο. Η ασφαλιστικη σε καλυπτει και επειτα αυτη στρεφεται εναντιον του ασφαλισμενου της-υπαιτιου. Το ιδιο ισχυει αν ο υπαιτιος δεν εχει αδεια οδηγησης και αν η χρηση του οχηματος ειναι διαφορετικη της προβλεπομενης. Οι ασφαλιστικες βαζουν τις περιπτωσεις αυτες στις εξαιρεσεις του συμβολαιου που υπογραφουμε αλλα αν κινηθουμε δικαστικα δικαιονομαστε γιατι μας καλυπτει ο νομος. Καλο θα ειναι ομως αν ο συνοδηγος ειναι νηφαλιος να δηλωσει αυτος οτι οδηγει να μην μπλεξουμε.

Η τροχαια απλα καταγραφει το συμβαν ωστε ο αλλος να μην μπορει να αναιρεσει οτι εγινε. . Κανουμε φιλικη δηλωση και απλουστευεται η διαδικασια κατα πολυ γιατι υπογραφει και ο υπαιτιος, οποτε δεν μπορει να αναιρεσει οτι ειπε. Επισης πολλες ασφαλιστικες, αν οχι ολες πλεον, εχουν μια υπηρεσια οπου σου στελνουν ανθρωπο τους και σε βοηθαει να συμπληρωσεις τη δηλωση α ατυχηματος επι τοπου. Στη δηλωση υπογραφει και ο αλλος. Τα αναφερω αυτα γιατι πολλες φορες ταλαιπωρειται κοσμος περιμενοντας την τροχαια. Τροχαια φωναζουμε μονο αν υπαρχει τραυματισμος, δεν μπορουμε να κανουμε κατι απο τα παραπαναω ή ο αλλος δεν ειναι συνεργασιμος. Και ρε παιδια, ελεος, φωτογραφιες και στην ακρη το οχηματα. δεν τα αφηνουμε στη μεση αναμενωντας την αστηνομια αψιφωντας την ταλαιπωρια που δημιουργουμε στους περαστικους οδηγους.

Ξερω οτι ξεφυγα λιγο απο το θεμα αλλα ηθελα να τα πω. Θα εσκαγα!! Ζωνη και κρανος παιδια... παντα... φυσικα αν αγαπαμε τις οικογενειες μας και θελουμε να τις βλεπουμε.

Link to comment
Share on other sites

ωραια θεμα παιδια προσοχη !!

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ απόλυτα με όσα λέτε...ζώνη πάντα και κράνος αλλά όχι μόνο αυτό χρειάζεται και στολή που σε προστατεύει αρκετά...

άλλο να τρακάρεις με αμάξι και να στραβώσουν οι λαμαρίνες και άλλο με μηχανή που είσαι ακάλυπτος...οι λαμαρίνες γίνονται εμείς όχι...

Οι αναβάτες είναι πιο απρόσεκτοι από τους οδηγούς αυτοκινήτων...έχω δεί πολλές φορές σε φανάρια να περνάνε μηχανές φέτες ανάμεσα στα αυτοκίνητα, έχετε σκεφτεί αν ακουμπήσετε σε έναν καθρέφτη έχετε πέσει και ίσως να χάσετε την ζωή σας;όταν στους μεγάλους δρόμους πάτε τέζα και μπαίνετε στις στροφές ξέρετε ότι η άσφαλτος δεν είναι πίστας και δεν θα σας κρατήσει;;;

άρα εσείς πρέπει να προσέχετε περισσότερο και όχι να λέτε κάθε φορά τα αυτοκίνητα είναι απρόσεκτα,δεν λέω φταίνε και αυτά...

παιδιά προσοχή στο δρόμο τα μάτια σας δεκατέσσερα.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ απόλυτα με όσα λέτε...ζώνη πάντα και κράνος αλλά όχι μόνο αυτό χρειάζεται και στολή που σε προστατεύει αρκετά...

άλλο να τρακάρεις με αμάξι και να στραβώσουν οι λαμαρίνες και άλλο με μηχανή που είσαι ακάλυπτος...οι λαμαρίνες γίνονται εμείς όχι...

Οι αναβάτες είναι πιο απρόσεκτοι από τους οδηγούς αυτοκινήτων...έχω δεί πολλές φορές σε φανάρια να περνάνε μηχανές φέτες ανάμεσα στα αυτοκίνητα, έχετε σκεφτεί αν ακουμπήσετε σε έναν καθρέφτη έχετε πέσει και ίσως να χάσετε την ζωή σας;όταν στους μεγάλους δρόμους πάτε τέζα και μπαίνετε στις στροφές ξέρετε ότι η άσφαλτος δεν είναι πίστας και δεν θα σας κρατήσει;;;

άρα εσείς πρέπει να προσέχετε περισσότερο και όχι να λέτε κάθε φορά τα αυτοκίνητα είναι απρόσεκτα,δεν λέω φταίνε και αυτά...

παιδιά προσοχή στο δρόμο τα μάτια σας δεκατέσσερα.

πολυ σωστος ο φιλος!! οδηγω ολες τις κατηγοριες οχηματων οποτε αν μου επιτρεψετε να κανω κριτικη θα συμφωνησω με τον shadow. Μιλαω για τη συμπεριφορα των μηχανοβιων.

Επισης ειδικα για μηχανες μεγαλου κυβισμου και ιδιαιτερα σε εθνικους δρομους θα επρεπε να υποχρεωναν τους αναβατες να φορουν, αν οχι στολη, τουλαχιστον προστατευτικα κοκκαλινα, οπως υποχρεωνουν τα κρανη.

Link to comment
Share on other sites

Βλεπω οτι υπαρχουν καποιοι που οδηγουν μηχανη, τους απευθυνω λοιπον την ερωτηση ..... ποσοι γνωριζετε τι ειναι το 200,5 ;

Link to comment
Share on other sites

Βλεπω οτι υπαρχουν καποιοι που οδηγουν μηχανη, τους απευθυνω λοιπον την ερωτηση ..... ποσοι γνωριζετε τι ειναι το 200,5 ;

:thumbup:;)

Link to comment
Share on other sites

Βλεπω οτι υπαρχουν καποιοι που οδηγουν μηχανη, τους απευθυνω λοιπον την ερωτηση ..... ποσοι γνωριζετε τι ειναι το 200,5 ;

Κανόνας για την επιβίωση στην πόλη.

180+20+0.5=200.5 :thumbup:

Εξηγησε τωρα στα παιδια τι σημαινει εσυ, παλιοσφηνακια ;)

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

πολυ σωστος ο φιλος!! οδηγω ολες τις κατηγοριες οχηματων οποτε αν μου επιτρεψετε να κανω κριτικη θα συμφωνησω με τον shadow. Μιλαω για τη συμπεριφορα των μηχανοβιων.

Επισης ειδικα για μηχανες μεγαλου κυβισμου και ιδιαιτερα σε εθνικους δρομους θα επρεπε να υποχρεωναν τους αναβατες να φορουν, αν οχι στολη, τουλαχιστον προστατευτικα κοκκαλινα, οπως υποχρεωνουν τα κρανη.

;) Εγω θα ηθελα να αναφερω και το μεγαλο για μενα θεμα τους ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ!!!

Κατανοω οτι προσπαθουν να κανουν την δουλεια τους, αλλα θα ηθελα να σκεφτουν περα

απο την ζημια που μπορει να προκαλεσουν σε τριτους, αυτοι μια και δεν φορουν ποτε κρανος

και τρεχουν σαν τρελλοι αναμεσα μας, ποσο κοστιζει η δικη τους ζωη.

Πριν απο ενα χρονο εχασα ενα φιλο που εκανε αυτη τη δουλεια, που για να προλαβει να

παραδωσει περισσοτερα σουβλακια και να κερδισει μερικα ευρω αφησε πισω του ενα μωρο χωρις

πατερα. Παρακαλω λοιπον οσους κανουν αυτη τη δουλεια να σκεφτουν ποσα νομιζουν οτι αξιζει

πρωτα η δικη τους ασφαλεια και μετα των υπολοιπων.

ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΗ. ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΑ.

Ετσι σιγουρα θα εισαστε κερδισμενοι και εσεις και η οικογενεια σας.

Link to comment
Share on other sites

;) Εγω θα ηθελα να αναφερω και το μεγαλο για μενα θεμα τους ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ!!!

Κατανοω οτι προσπαθουν να κανουν την δουλεια τους, αλλα θα ηθελα να σκεφτουν περα

απο την ζημια που μπορει να προκαλεσουν σε τριτους, αυτοι μια και δεν φορουν ποτε κρανος

και τρεχουν σαν τρελλοι αναμεσα μας, ποσο κοστιζει η δικη τους ζωη.

Πριν απο ενα χρονο εχασα ενα φιλο που εκανε αυτη τη δουλεια, που για να προλαβει να

παραδωσει περισσοτερα σουβλακια και να κερδισει μερικα ευρω αφησε πισω του ενα μωρο χωρις

πατερα. Παρακαλω λοιπον οσους κανουν αυτη τη δουλεια να σκεφτουν ποσα νομιζουν οτι αξιζει

πρωτα η δικη τους ασφαλεια και μετα των υπολοιπων.

ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΗ. ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΑ.

Ετσι σιγουρα θα εισαστε κερδισμενοι και εσεις και η οικογενεια σας.

Εδω φταινε οι ιδιοκτητες fast-food...

αυτοι πρεπει να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ στους πακεταδες τους τα κρανη... καποιοι το κανουν καποιοι παλι οχι...+

οσο για το "τρεξιμο" υπαρχουν πελατες που αν αργησει λιγο το φαγητο παιρνουν τηλ. στο μαγαζι και διαμαρτύρονται... το οποιο συνεπάγεται κατσαδα του ιδιοκτητη στον πακετα... φαύλος κυκλος...

Έγινε επεξεργασία - sarevock
Link to comment
Share on other sites

Εδω φταινε οι ιδιοκτητες fast-food...

αυτοι πρεπει να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ στους πακεταδες τους τα κρανη... καποιοι το κανουν καποιοι παλι οχι...+

οσο για το "τρεξιμο" υπαρχουν πελατες που αν αργησει λιγο το φαγητο παιρνουν τηλ. στο μαγαζι και διαμαρτύρονται... το οποιο συνεπάγεται κατσαδα του ιδιοκτητη στον πακετα... φαύλος κυκλος...

Θα επρεπε αλλα νομιζω οτι καποιος απο μονος του πρεπει να σκεφτει ποιο ειναι το συμφερον του,

οσο για τα υπολοιπα δυστυχως αυτο συμβαινει.

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω επίσης στο γενικότερο προβληματισμό και να θέσω το εξής ερώτημα στους φίλους "μηχανόβιους":

Πόσες φορές βγαίνετε αβίαστα στο αντίθετο ρεύμα απλά για να προσπεράσετε την ουρά στο φανάρι και εσείς οι υπόλοιποι οδηγοί πόσες φορές έχετε βρεθεί φάτσα με μηχανάκι που κινείται αντίθετα στο ρεύμα ή επάνω στη διπλή γραμμή σε μία ισορροπία τρόμου, και μέχρι να καταλάβετε τι συμβαίνει (τουλάχιστον στην αρχή) παραλίγο να χάσετε τον έλεγχο ??

Μάλιστα, έχω παρατηρήσει ότι αυτή η τάση οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα σε φανάρια και μποτιλιαρίσματα, είναι εξέλιξη των τελευταίων 4-5 χρόνων (να υποθέσω από την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε ελέγχου προς οποιονδήποτε).

Δεν είναι κρίμα να χάνονται ζωές από τέτοιες ανοησίες ?? (γενικά είναι κρίμα να χάνονται ζωές τώρα να το επιδιώκουμε κι από μόνοι μας είναι σκέτη βλακεία).

Link to comment
Share on other sites

μηχανοβιοι, ΙΧιδες, ταξιτζιδες, λεοφορειατζηδες, νταλικερηδεδες, φορτηγατζηδες, ΟΛΟΙ δεν οδηγουν σωστα. Δεν σεβονται κανενα και απο τη στιγμη που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ξερουν και δεν φορουν κρανος ή ζωνη δεν σεβονται την οικογενεια τους. ειμαι τρομερα αγανακτησμενος με το θεμα οδηγικη συμπεριφορα και ωριμοτητα. ειμαστε ανιδεοι και εγωιστες. ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Συνεχως εχω δει οδηγους να κανουν κριτικη. Αλλη δεν κανουν καθολου. Ολους ομως τους εχω συλλαβει να κανουν τρομερα σφαλαματα. Ειτε λογω χαρακτηρα ειτε λογω αμαθειας ή επιδεξιοτητας. Κανεις τους ομως δεν δεχετε υποδειξεις απο καποιον που εχει φαει τα μουτρα του στο δρομο. Και αυτο γιατι εχει αγνοια και ειμαι απο αυτους που δεν χωνευει να βλεπει μποστα του.

Καλος οδηγος δεν ειναι ο προσεκτικος ή ο επιδεξιος ή ο νομοταγης ή αυτος που σεβεται τον αλλο οδηγο. Ειναι αυτος που τα εχει ολα. Και κανεις μας δεν τα εχει. Τουλαχιστον ας περνουμε μετρα ασφαλειας φορωντας κρανος ή ζωνη.

Link to comment
Share on other sites

Για δειτε και

.
Link to comment
Share on other sites

Κανόνας για την επιβίωση στην πόλη.

180+20+0.5=200.5 :D

Εξηγησε τωρα στα παιδια τι σημαινει εσυ, παλιοσφηνακια ;)

Ωρε Σπυρο για ακομα μια φορα με "τρελλανες", το ξερεις κι'αυτο; :thumbup:ΜΠΡΑΒΟ και παλι ΜΠΡΑΒΟ. :D Οπως ομως και εσυ διαπιστωνεις αλλη απαντηση ..........δεν υπηρξε!!!!! Αγαπητοι συμφορουμιτες ..........οσοι απο εσας απλα απεκτησαν διπλωμα και νομιζουν οτι εμαθαν να οδηγουν ........ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ!!!!! Αν θελετε να μαθετε πρεπει δυστυχως να πληρωσετε (στην Ελλαδα). Τουλαχιστον ετσι θα εχετε μερικα οπλα στα χερια σας παραπανω για να σωσετε αν χρειαστει τη ζωη σας.-

Το παραπανω μαθημα παρολαυτα ειναι δωρεαν υπο μορφη σεμιναριου απο το περιοδικο 0-300 και το παρακολουθησα στα 46 μου, παρα το οτι εχω αποκτησει γνωσεις απο μαθηματα οπως 0-300 Riding School και 4 συνολικα τμηματα του California Superbike School (το ειδα συμπτωματικα χτες στην τηλεοραση να το "κανει" ο ηθοποιος Somer στην Αμερικη). Επισης διανεμεται κατα καιρους και υπο μορφη φυλαδιου, στις διελευσεις απο την "Αττικη οδο".-

post-8059-1243427053_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ακομη ομως να μαθουμε τι ειναι το 180+20+0.5=200.5

Link to comment
Share on other sites

Περιμενεις να κανω εγω το σεμιναριο και μαλιστα εδω; :thumbup:

;):D

Link to comment
Share on other sites

Περιμενεις να κανω εγω το σεμιναριο και μαλιστα εδω; :D

:thumbup::D

wow φιλε,εισαι ο πρωτος στους δισκουςμπρωτος στο ψαρεντουφεκο και πρωτος στις μηχανες!!!! πως τα προλαβαινεις ολα αυτα? ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...