Jump to content

CO2!Μπερδεμα!


Recommended Posts

Καλισπερα ,ειμαι σχετικα νεος με το αθλημα!ειχα ενα ενυδρειο 250λιτ το οποιο το παρατησα μετα απο συνεχομενες αποτυχιες κυριος στα φυτα!μετα απο ψαξιμο εμαθα οτι τα φυτα χρειαζονται συσκευη παροχης C02!θα ηθελα πληροφοριες για τη συσκευη αυτη π.χ(τι ειναι?τι συσκευη χρειαζομαι για ενα ενυδρειο 250λιτ) ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απαραίτητη η προσθήκη CO2 για όλα τα φυτά. Θα πρότεινα να μας πεις τι φυτά είχες ώστε να δούμε να πραγματικά είχες απαιτητικά φυτά ή το πρόβλημα οφειλόταν αλλού.

Θα έλεγα να ξεκινήσεις με εύκολα και απλά φυτά και σταδιακά να πάς σε πιο απαιτητικά, αν δεις ότι σου αρέσει η ασχολία με τα φυτεμένα , τότε επιλέγεις την αγορά CO2.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε νικο ευχαριστο,δεν θυμαμαι τι φυτα ειχα βαλει!εχει περασει αρκετος καιρος!θα μπορουσες να προτεινης καποια ?!

Link to comment
Share on other sites

Εύκολα και με λίγες απατήσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι

Vallisneria, anubias, limnophylla sosifolia, hygrophilla polysperma, ceratophilum, , Microsorum pteropus, Echinodorus 'Ozelot', Cryptocoryne beckettii, Vesicularia dubyana.

Link to comment
Share on other sites

διαβασα οτι ενα ενυδειο με πολλα φυτα δεν χρειαζεται αεραντλια,αληθευει ? ;)

Link to comment
Share on other sites

Είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια που φωτοσυνθέτουν τα φυτά (όταν έχει φως) το οξυγόνο που βγάζουν, μπορεί και να καλύπτει τις ανάγκες ενός ενυδρείο σε οξυγόνο αναλόγως το ενυδρείο, την ποσότητα και πυκνότητα των φυτών καθώς και το πόσο καλά φωτοσυνθέτουν τα φυτά. Η οξυγόνωση του νερού πρέπει να υπάρχει όμως και το βράδυ που τα φυτά δεν φωτοσυνθέτουν! Γι αυτό το λόγο άλλοι χρησιμοποιούν αεραντλίες κι άλλοι απλά στρέφουν την έξοδο από το φίλτρο προς την επιφάνεια του νερού ώστε να αναταράσσεται το νερό και να οξυγονώνεται. Η απόφαση είναι καθαρά δική σου μιας και είναι θέμα καλαισθησίας περισσότερο το αν θα έχεις οξυγόνωση με το φίλτρο ή με αεραντλία.

Link to comment
Share on other sites

φιλε γιαννη ευχαριστο(που βρισκεις το χρονο και απαντας και σε μας τα στραβαδια ;) )και συχαρητηρια για τη σελιδα σου ειναι πολυ κατατοπιστικη!εχω 1 ενυδρειο 250 λιτ και θελω να αρχισω απο την αρχη!μηποσ θα μπορουσες ενα καλο υποστρωμα για τα φυτα!? :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...