Jump to content

R/o και Tds...απορία


Aiolos

Recommended Posts

Γεια σας

Αγόρασα αυτού του τύπου την όσμωση, συν ένα φίλτρο ρητίνης και απ όσο κατάλαβα ο τρόπος σύνδεσης είναι αυτός όπως φαίνεται στο σχέδιο που επισυνάπτω.. (αν δεν κάνω λάθος).

Επίσης αγόρασα και ένα TDS meter δύο δρόμων, που μετράει το νερό όπως έρχεται από την ύδρευση (σωλήνας εισαγωγής 1) καθώς και το τελικό αποτέλεσμα (μπλε σωλήνας εξαγωγής 3).

Η μέτρηση στην εισαγωγή είναι 257 και στην εξαγωγή 000… μέχρι εδώ καλά !!!

Διάβασα σ ένα παλιότερο post, ότι είναι άχρηστο να μετράει κάποιος το νερό εισαγωγής αφού γνωρίζουμε την ποιότητά του και συμφωνώ απολύτως. Μάλιστα είχε προτείνει να συνδεθεί ο αισθητήρας εισαγωγής του TDS meter σε άλλο σημείο του συστήματος της όσμωσης, ώστε να μετράει τη κατάσταση της μεμβράνης (απ ότι θυμάμαι).

Θα ήταν εύκολο σε κάποιον να μου εξηγήσει σε ποίο σημείο πρέπει να συνδέσω τον αισθητήρα εισαγωγής του TDS?

(Τώρα τον έχω στον σωλήνα εισαγωγής 1, αλλά είναι δώρο άδωρο !!!)

(Τα ερωτηματικά στους θαλάμους της όσμωσης τα έβαλα γιατί δεν γνωρίζω ποιός είναι ποιος !!!)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιος ρε παιδια ???

Link to comment
Share on other sites

Η σωστη σειρα απο τα σταδια που περναει το νερο ειναι:

1)φιλτρο σωματιδιων (το εχεις σωστα)

2)φιλτρο ανθρακα (σωστο και αυτο)

3)φιλτρο οσμωσης.Στην θεση 3 εχεις το φιλτρο DI.Ετσι οπως το εχεις τα 257ppm του νερου της βρυσης σου τα κραταει ολα η ρητινη.Αυτο θα την κανει να "τελειωσει" παρα πολυ γρηγορα.Θα πρεπει το νερο να περναει απο την μεμβρανη πρωτα.Αυτη θα κραταει το 90-99% απο τα 257ppm (αναλογα την κατασταση της μεμβρανης και την πιεση του δυκτιου).Το υπολοιπομενο 1-10% των 257 που μετρας (δηλ 2,5-25ppm) θα περασουν επειτα απο το

4)τεταρτο σταδιο του DI(μιλαμε για τον μπλε σωλινα σου που βγαζει το καθαρο νερο).Ετσι η ρητινη θα κρατησει το πολυ 2,5 εως 25 ppm με αποτελεσμα να κραταει αρκετο καιρο.

Τον μετρητη τον βαζεις ακριβως μετα την οσμωση και πριν το DI (μπλε σωλινας σου με το καθαρο νερο)για να δεις το ποσοστο που "καθαριζει" η μεμβρανη το νερο (αρα και την κατασταση της) και το δευτερο μετα το DI για να βλεπεις ποτε θελει αλλαγη (οταν παει πανω απο 1-2 ppm)

Έγινε επεξεργασία - ΑΚΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Άκη σ ευχαριστώ πολύ για την τόσο αναλυτική απάντηση.

Σύμφωνα με τον τρόπο που μου εξηγείς η «διάταξη» έχει ως εξής (σχέδιο).

Έτσι το είχα για δυο μήνες, αλλά ένας φίλος μου είχε προτείνει την «λανθασμένη» διάταξη και το είχα συνδέσει έτσι εδώ και ένα μήνα περίπου.

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

To δευτερο σχεδιο σου ειναι σωστο με το μονο λαθος οτι το tds in το βαζεις στην αρχη στο 1 πριν το φιλτρο εισαγωγης ή ακριβως πριν την μεμβρανη και οχι εκει που το εχεις βαλει

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Pan

Σύμφωνα με την πρόταση του Άκη, κατάλαβα ότι πρέπει να τοποθετηθεί έτσι όπως το έχω στο σχέδιο 2.

Το να τοποθετηθεί το TDS in στην εισαγωγή του νερού, (σωλήνας 1) όπως αναφέρουν οι οδηγίες του κατασκευαστή, θεωρώ ότι είναι περιττό. Τι να μετράς δηλαδή την χάλια ποιότητα νερού, που ούτως ή άλλως είναι αυτή που είναι.

Εσύ προτείνεις το TDS in πριν τις μεμβράνες και ο Άκης μετά τις μεμβράνες… άρα που πρέπει?

Το TDS out παραμένει ως έχει πάντως !!!

Link to comment
Share on other sites

Και για εμενα δεν υπαρχει λογος να μετρας μονιμως το TDS της υδρευσης.Δεν αλαζει τοσο πολυ.Ισως χειμωνα με καλοκαιρι να εχει διαφορα,αλλα και αυτη δεν ειναι κατι τραγικο.Αυτο που σε ενδιαφερει στη συγκεκριμενη περιπτωση που εχεις δυο ηλεκτροδια ειναι πρωτον και κυριον το τελικο τελικο προιον που παιρνεις (μετα το DI) ετσι ωστε να ξερεις ποτε να το αλλαξεις και την αποδοση της μεμβρανης για να βλεπεις την κατασταση της.Μια στο τοσο, αν θελησεις, μπορεις να μετρας και το TDS πριν την μεμβρανη για να δεις ποσο ειναι πριν και ποσο μετα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...