Jump to content

Recommended Posts

(edited)

Δεν εχει μονο η Tanganyika τη συγκεκριμενη κατηγορια ψαριων.

Κατοικους των κοχυλιων εχει και η Malawi........


 

Έγινε επεξεργασία - argy1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευστράτιε πρέπει να είναι αυτό http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=900 ,ενδιαφέρον να φτιάξουμε ένα ενυδρείο καμμιά 60 - 80 λιτ. με κοχύλια και λίγες πέτρες να δούμε τη συμπεριφορά.

:thumbup::thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
(edited)

Να συμπληρώσω και κάτι άλλο οτι τα ψάρια αυτά βρίσκονται και στη λίμνη Malombe για να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας, που βρίσκεται νότια της malawi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Malombe

:thumbup:

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και λιγες παραπανω πληροφοριες......................

Τα ψαρακια αυτα βρισκονται σε περιοχες ενδιαμεσα βραχων και αμμου,αρκει σ'αυτα τα σημεια να υπαρχουν κοχυλια.

Στη λιμνη τα αρσενικα φτανουν τα 6 εκατοστα ενω στο ενυδρειο καποιες φορες μεγαλωνουν περισσοτερο λογω καλου ταισματος(αρσενικα 9cm-θηλυκα 7cm).

Στη λιμνη ψαχνουν την αμμο για μικροοργανισμους,ενω τρεφονται και με αλγη απο τις πετρες,αλλα και τα κοχυλια τους.

Στο ενυδρειο δεχονται ολες τις τροφες( spirulina pellets, mysis, artemia, cyclops and shrimp-peas mix).

Τροφη πλουσια σε αλγη οπως η σπιρουλινα ειναι πολυ βασικο να δινονται,ωστε να μην παρεκλινουμε των διατροφικων συνηθειων τους.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Σχετικό περιεχόμενο

  • Από Χρήστος
   Σκοπός του άρθρου δεν είναι να εμβαθύνει στους διάφορους τρόπους στρωσίματος αλλά απλά να τους παρουσιάσει και ο χομπιστας να διάλεξει τον τρόπο που του ταιριάζει. Αφού διαλέξει τον τρόπο που θέλει μετά μπορεί να εμβαθύνει τις γνώσεις του διαβάζοντας τα ανάλογα άρθρα με τις πιο αναλυτικές πληροφορίες.
    
   Στρώσιμο ενυδρείου
    
   Ένα από τα πρώτα ερωτήματα που δημιουργούνται στον χομπιστα είναι το πώς θα στρώσει το ενυδρείο του σωστά.
   Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορούμε να στρώσουμε ένα ενυδρείο, και ο κάθε ένας έχει τα συν του και τα πλην του. Κάποιοι απευθύνονται σε έμπειρους χομπιστες και κάποιοι σε αρχάριους
   Ενδεικτικά και περιληπτικά αναφέρουμε κάποιους τρόπους στρωσίματος.


   Στρώσιμο με αμμωνία
   Είναι ένας αμφιλεγόμενος τρόπος στρωσίματος που έχει τους υποστηρικτές του αλλά και αυτούς που τον απορρίπτουν. Μεταξύ αυτόν και αρκετοί επιστήμονες όπως πχ ο Dr. Ron Shimek.

   Στρώσιμο με φυτά και ψάρια
   Η μέθοδος αυτή απαιτεί μια σχετική γνώση και εμπειρία πάνω στα ενυδρεία και δεν απευθύνεται σε τελείως αρχάριους όπου θα μπορούσαν να κάνουν μοιραία λάθη για τα ψάρια. Τα φυτά ως γνωστό είναι σε θέση να απορροφούν της ενώσεις του ΝΗ3/4 και ΝΟ2/3.
   Τοποθετήσουμε σε πρώτη φάση έναν μικρό αριθμό ψαριών και μπόλικα φυτά γρήγορης ανάπτυξης. Σταδιακά αυξάνουμε τα ψάρια με αργούς ρυθμούς όχι όμως και την μάζα των φυτών ώστε να περισσεύει τροφή για τα βακτήρια και έτσι να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτά να πολλαπλασιάσουν την αποικία τους. Ο χρόνος στρωσίματος με αυτήν την μέθοδο δεν είναι σταθερός και μπορεί να μας πάρει από 30 έως 60 μέρες, ανάλογα πόσο σωστά θα χειριστούμε τον τρόπο στρωσίματος.

   Στρώσιμο με ψάρια
   Μόνο για πολύ έμπειρους χομπιστες, συνήθως απορριπτέος τρόπος στρωσίματος. Απαιτεί χρόνο και δεν συνιστάτε από την στιγμή που έχουμε να επιλέξουμε πολύ ποιο εύκολους τρόπους στρωσίματος.

   Στρώσιμο με τροφή
   Χρονοβόρος τρόπος στρωσίματος.
   Το σκεπτικό είναι να ρίχτουμε φιλαράκια τροφής ώστε να ενεργοποιήσουμε και να αυξήσουμε τον πληθυσμό των ωφέλιμων βακτηρίων στο ενυδρείο μας.
   Ο χρόνος στρωσίματος μπορεί να κρατήσει από 30 μέρες έως και το διπλάσιο. Ο λόγος που μπορεί να κρατήσει παραπάνω είναι ότι δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε πόσο τροφή θα ρίξουμε στο ενυδρείο μας και με τη ρυθμούς θα αυξάνουμε της δόσης. Υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι επαρκής ο πληθυσμός των βακτηρίων και ας έχει στρώσει το ενυδρείο μας. Μερικές φορές οι χομπιστες για να είναι σίγουροι ότι ο πληθυσμός των βακτηρίων θα είναι επαρκής ρίχνουν υπερβολική ποσότητα τροφής με αποτέλεσμα να έχουν έξαρση άλγεων και έξαρση βακτηρίων.
   Γενικά είναι ένας τρόπος που θέλει και αυτός μια εμπειρία πάνω στα ενυδρεία

   Στρώσιμο με μπόλι
   Απαιτεί λιγότερο χρόνο, συνήθως κάτω απο 15 μέρες ή και πολύ ποιο γρήγορα αν έχουμε μεγάλη ποσότητα απο μπόλι.
   Από την πρώτη μέρα κιόλας πρέπει να τοποθετήσουμε ψάρια για να μπορέσουμε να δώσουμε τροφή στα ζωντανά βακτήρια που βάλαμε στο ενυδρείο μας. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν βάζουμε τον τελικό αριθμό ψαριών που σκοπεύουμε να βάλουμε αλλά τον αυξάνουμε σιγά σιγά ώστε να δώσουμε χρόνο να αναπτυχθούν νέα βακτήρια. Η κίνδυνοι που εγκυμονούν με αυτήν την μέθοδο είναι η μεταφορά ασθενειών από το ενυδρείο από όπου πάρθηκε το μπόλι και η βιαστική και γρήγορη τοποθέτηση ψαριών μεγαλύτερου αριθμού από ότι μπορεί να αντέξει το ενυδρείο μας, το αποτέλεσμα αύξηση του ΝΗ3/4, ή του ΝΟ2


   Στρώσιμο με ειδικά σκευάσματα
   Όπως είναι γνωστό, η επιστήμη προχώρα σε όλους τους τομής. Έτσι και στον ενυδρειακό τομέα έχουν εξελιχτεί τα πράγματα πολύ. Τα έτοιμα σκευάσματα αν και έκαναν την εμφάνισή τους νωρίς περίπου 1998,  στην ελληνική αγορά ήρθα πολύ αργότερα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια εξελίχθηκαν και βελτιώθηκαν πάρα πολύ και πλέον μπορούν άνετα να χαρακτηρισθούν ώριμα και αξιόπιστα. 
   Τα σκευάσματα αυτά περιέχουν μια ποικιλία νιτροποιητικών και απονιτροποιητικων βακτηρίων όπου ενεργοποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα μόλις έρθουν σε επαφή με το νερό. Επίσης περιέχουν και διάφορα ένζυμα, αλλά και άλλα χρήσιμα βακτήρια που μπορούν να αποσυνθέτουν την τροφή και τα περιττώματα των ψαριών.
   Το ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί αφού είναι τόσο καλά δεν βρίσκονται ευρέως σε χρήση απο τους χομπίστες.
   Εδώ υπάρχει μια μεγάλη παραπληροφόρηση αλλά και σύγχυση απο τους χομπιστες 
    
   Το σημαντικότερο λάθος είναι ότι δεν τηρούμε αυτά που γράφουν οι οδηγίες χρήσης. Δηλαδή άμεση τοποθέτηση των ψαριών σχεδόν ταυτόχρονα με τα έτοιμα βακτήρια. Πολλοί σε αυτήν την φάση από  δυσπιστία ή υπερβάλλον προσεκτικότητα τοποθετούν τα ψάρια για δήθεν καλύτερα μετά από 48 ώρες, η βάζουν τροφή αντί για ψάρια, ή μπερδεύουν τη μια μέθοδο στρωσίματος με μια άλλοι. Όλα αυτά  είναι λάθος και θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί.
    
   Ας δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.
    
   1.Χρύση αντιχλώριου
   Πριν από την χρήση των σκευασμάτων οι περισσότερες εταιρίες προτείνουν να προηγηθεί η χρήση ενός αντιχλώριου. Αυτό έχει σαν στόχο την εξουδετέρωση των επιβλαβών ουσιών που θα μπορούσαν να βλάψουν τα βακτήρια.
    
   2. Ακολουθήστε επακριβώς της οδηγίες χρήσης των σκευασμάτων επακριβός.
   Τα έτυμα βακτήρια απο την στιγμή που έρθουν σε επαφή με το νερό ενεργοποιούνται άμεσα και ψάχνουν για τροφή ή οποία μπορεί να τους δοθεί μόνο απο τα ψάρια. Αν δεν βάλουμε άμεσα τροφή δηλαδή ψάρια τα βακτήρια αρχίζουν να νεκρώνονται και αν βάλουμε ψάρια μετά απο 48 ώρες πιθανών να μην υπάρχει κανένα ζωντανό βακτήριο, θα είναι σαν να μην βάλαμε στο ενυδρείο τίποτα.
   Πολλοί αντί για ψάρια βάζουν τροφή ψαριών όστε να έχουν τα βακτήρια τροφή. Αν και τα σκευάσματα περιέχουν τα ανάλογα βακτήρια που διασπούν την τροφή παρόλο αυτά είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο και έως ότου διασπαστεί η τροφή σε τροφή για τα βακτήρια αυτά θα έχουν νεκρωθεί. Πιστεύω πως είναι κατανοητό γιατί πρέπει να μπουν άμεσα τα ψάρια στο ενυδρείο μας.
    
   3. Δεν συνδυάζουμε διαφορετικούς τρόπους στρωσίματος
   Αυτό θα έχει πάντοτε αρνητικές επιπτώσεις εκτός και αν είμαστε πολύ καλή γνωστές της χειμειας και της βιολογίας όπου εκεί μπορούμε να κάνουμε της αλχημείες μας, αλλά επ΄ ουδενί λόγω αν είμαστε αρχάριοι. Το ρίσκο να νεκρώσουμε τα βακτήρια η να μην είναι ο πληθυσμός τους ανεπαρκής  είναι μεγάλο.

   4. Δεν βάζουμε όλα τα ψάρια με μιας στο ενυδρείο
   Τοποθετήστε στην αρχή ένα μικρό αριθμο ψαριών. Ένας καλός μπούσουλας είναι να βάλουμε το 1/4 των ψαριών απο το τελικο αριθμό που θα φιλοξενήσει το ενυδρείο μας. Στην περίπτωση που προσθέσουμε περισσότερα ψάρια τα βακτήρια δεν θα  επαρκούν οπότε θα έχουμε αύξηση των βλαβερών παραμέτρων με ενδεχομένως δυσάρεστα αποτελέσματα. Στην περίπτωση που βάλουμε λίγα ψάρια δεν θα αξιοποιήσουμε όλα τα βακτήρια και ένα μέρος τους θα χαθεί.
   Μετά απο 5-6 μέρες τοποθετούμε το δεύτερο τέταρτο κοκ. Ο τελικός αριθμός των ψαριών θα πρέπει να έχει τοποθετηθεί σε περίπου  20 μέρες.
    
   4. Δεν κάνουμε της πρώτες μέρες αλλαγές νερού
   Στην αρχή θέλουμε μια συνεχή ροή τροφής από τα ψάρια προς τα βακτήρια, για αυτό δεν κάνουμε αλλαγή νερού εκτός και αν ανέβουν η τιμές των ΝΗ και του ΝΟ2.  Συνήθως η πρώτη αλλαγή νερού γίνεται στις 10-15 μέρες.
    
   5. Μετρήσεις του ΝΗ, ΝΟ2
   Μετά απο δυο μέρες κάνουμε μια προληπτική μέτρηση των ΝΗ και ΝΟ2 , την επόμενη την κάνουμε μια μέρα προτού τοποθετηθούν τα νέα ψάρια για να δούμε ότι όλα είναι εντάξει. Επαναλαμβάνουμε της μετρήσεις πάντοτε την επομένη αφότου μπουν νέα ψάρια στο ενυδρείο.


   Σημείωση (2) : Έχει αναφερθεί από αρκετούς χομπίστες και μια άλλη κάπως ανορθόδοξη και όχι τόσο γνωστή μέθοδος στρωσίματος. Αυτή αφορά τη χρήση μεταχειρισμένου υλικού φίλτρανσης (βιολογικό υλικό ή σφουγγάρι) από στρωμένο φίλτρο που έχει αφεθεί να στεγνώσει και αποθηκευτεί. Είναι γνωστό ότι τα ωφέλιμα βακτήρια κλείνονται σε κέλυφος και μεταβαίνουν σε ανενεργή κατάσταση (νάρκη) όταν βρεθούν εκτός νερού. Σε αυτή τη λανθάνουσα κατάσταση μπορούν να επιβιώσουν για πάρα πολλά χρόνια. Όταν τα βακτήρια βρεθούν πάλι σε κατάλληλες συνθήκες, δηλαδή εντός νερού, ενεργοποιούνται ξανά και δημιουργούν μια νέα, δραστήρια αποικία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βέβαια το στέγνωμα των βιολογικών υλικών και η επιτυχής μετάβαση των βακτήριων σε "αδράνεια" δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται ούτε και πετυχαίνονται τόσο εύκολα.

   Χρήσιμες πληροφορίες.
   α) Η πρώτη φάση του στρωσίματος σε ένα ενυδρείο επιτυγχάνεται όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου (βλέπε γράφημα)   β) Το ουσιαστικό στρώσιμο του ενυδρείου επιτυγχάνεται μεταξύ 3-6 μήνες όπου θα έχουν αναπτυχτεί όλοι η μικροοργανισμοί, πρωτόζωα κτλ.
   Για αυτό τον λόγο κάποια ευαίσθητα ψάρια δεν τα τοποθετούμε σε νέα ενυδρεία.

   γ) Ενυδρεία με φυτά ωριμάζουν ποιο γρήγορα από ότι ενυδρεία χωρίς φυτά.

   Για τυχόν απορίες και ερωτήσεις ρωτήστε μας.
    
  • Από Ευη738
   Καλησπέρα.. Τι κάνετε? Ελπίζω ολοι καλα.. Ειμαι καινούργια στο top και θα ηθελα να κάνω την εξης ερωτηση:
   Επειδή αγορασα ενα ενυδρείο (20 l) δεν ξερω ποια ειναι η κατάληλη διακοσμηση του.. Δηλ φυσική η '' ψευτικη''? Τα διακοσμητικα με polyresin και πολύαστέρα βγαζουν καποιου ειδος χημικα?
    
   Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  • Από Husky_Jim
   Μιά πολύ ενδιαφέρον μελέτη για την εξέλιξη των υπερτροφικών χειλιών σε κιχλίδες της λίμνης Malawi!
    
   https://bmcevolbiol.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12862-018-1296-9?fbclid=IwAR3HR634Nblhf2mNgFP-KhILVNeQcsUHAyncWBfvN3OCDxCFzm27CoAMIi4#Abs1
    

    
   Καί σε PDF:
   Malawi.pdf
  • Από John Chef
   Καλησπερα σας παιδια σαν νεος χομπιστας στο θεμα των ενυδρειων γλυκου νερου ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις απο τους πιο εμπειρους του θεματος των ενυδρειων γλυκου νερου. Λοιπον αγορασα ενα καινουριο ενυδρειο 80 λιτρων με εσωτερικο φιλτρο και θερμοστατη και αρχισα την διαδικασια στρωσιματος του ενυδρειου ( κανονικα με αντιχλωριο) αλλα το προβλημα μου ειναι εχουν περασει 7 μερες εως τωρα αλλα εχω πολλες φυσαλιδες μεσα στο νερο και στα τζαμια επεισης στο θερμοστατη και στο φιλτρο απ'εξω μου ειπαν οτι μετα τις 2 3 μερες θα εξαφανιστουν αλλα αυτο δεν εγινε βεβαια δεν ξερω τι ειναι και φοβαμε να βαλω ψαρακια μεσα μετα, οταν κλεινω το φιλτρο οι φυσαλιδες εξαφανιζωνται.. thanks
  • Από George Nikas
   Σκέφτομαι να βάλω 2-3 θυληκές μονομάχους μαζί σε ένα ενυδρείο με 3-4 εύκολα φυτά. Ποιες οι ελάχιστες διαστάσεις του; Εάν προσθέσω στο μέλλον και ένα αρσενικό (χαρέμι) τι πρέπει να προσέξω από τώρα;
  • Από Kakaos21
   Καλησπερα εχω παρει δωρο custom ενυδρειο 283 λιτρα περιπου και θελω καθοδηγηση πως να το στησω τι καπακι να βαλω απο πανω,τι υποστρωμα να βαλω,φυτα κτλ κτλ, τι φιλτρο,πως να βαλω το CO2 κτλ κτλ.ξεκιναω απο το μηδεν παιδια δεν χρειαζομαι την ενυδριακη σας παιδεια ευχαριστω
  • Από fishbone!
   Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!
   Ελπίζω το 2015 να μας φέρει ευτυχία σε εμάς και τις οικογένειες μας και πάνω απ όλα υγεία!
   Αφού έκλεισα περίπου 2 χρόνια στη θάλασσα και όπως ολοι ξέρουμε το μικρόβιο δεν φεύγει είπα να περάσω στο επόμενο στάδιο και
   εγώ!
   Λίγο πριν κλείσει η χρονιά το παλιό αυτοσχέδιο ενυδρείο των 250λτ έκλεισε τον κύκλο του μετά απο 7 περίπου χρόνια χαράς,
   δημιουργίας και πειραματισμου !!!
   Τη θέση του πήρε μια γυάλα διαστάσεων 150-45-60 περίπου 400λτ!
   Το ενυδρείο κωλύθηκε στο σπίτι μου απο επαγγελματία γνωστού ενυδρειακου μαγαζιού (οι περισσότεροι θα καταλαβεται από ποιο)!

   Ο λόγος που δεν το έφτιαξα μόνος μου ειναι οτι η ταλαιπωρία και το οπτικό αποτέλεσμα ηταν δυσανάλογα του κόστους!
   Η μετακόμιση ξεκίνησε πριν κανα μήνα κάνοντας μπάχαλο το σπίτι παραληλα με αλλες οικοδομικές εργασίες!

   Το περίεργο ειναι οτι η γυναίκα μου δεν με χώρισε ακόμα (βλέπεται Άγιες Μέρες )
   Η θέση του είναι η ιδια με το παλιό (εντοιχισμένο με πρόσβαση μονο απο την μια πλευρά)

   και απο πίσω!

   Η παρουσίαση θα γίνεται σταδιακά ώστε να γίνονται παρατηρήσεις και διορθώσεις!
   Άντε καλή μας αρχή !
   Φιλικά
   Διονύσης
  • Από Dynamite
   Καλησπέρα σε ολα τα μελη του φορουμ !! 
   Ονομαζομαι Αλέξανδρος και ειμαι 23 χρονων ειμαι Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού και έχω αγάπη για τα ενυδρεία αλλα και για τους σκύλους!!
   Απο μικρός μου αρεζαν τα ενυδρειο και σε παιδικη ηλικία (10-12) χρονων ο πατερας μου αποφασισε να μας κανει το χατιρι και να μας παρει ενα ενυδρειο στο σπιτι ..Ηταν μικρο 60 λιτρα οχι φυτεμενο και αυτο που θυμαμαι χαρακτηριστικα ηταν το ποσα πολλα ψαρια ειχε μεσα (λογω ελλειψης γνωσης και ενημερωσης) θυμαμαι οτι ειχαμε 1 cory 1 pleco 1 silvershark 1 pangasius 2-3 zebras 3-4 guppies και 1 gourami φυσικα ολα αυτα ηταν μια εφιαλτικη ψαροσουπα με αποτελεσμα να εχουμε θανατους κλπ κλπ ..ωσπου μια μερα μετα απο 2-3 χρονια που ειχαμε το ενυδρειο ο πατερας μου αποφασισε να το αφησει κουρασμενος απο την συντηρηση που χρειαζοταν καθως και την αποτυχια που εν μερη δεν ηταν και δικο του λαθος (ο πετσοπας ειχε βρει την κοτα με τα χρυσα αυγα) .Απο την μερα εκεινη εμενα μου ειχε μεινει ενας διαρκης καημος να ξαναστησω ενα ενυδρειο !! Οπου πριν απο 1 μηνα προμηθευτηκα ενα "παροπλισμενο) Juwel Primo 110 απο εναν ξαδερφο μου συνχομπιστα και ξεκινησα το στησιμο με αρκετο διαβασμα αλλα και λαθακια σημερα εχω ενα ωραιοτατο φυτεμενο ενυδρειο οπου φιλοξενω 2 αρσενικα Guppies και 4 θυληκα και περιπου 17-19 νεογεννητα guppaκια !! Επισης ηδη εχω ξεκινησει να στηνω ενα 20Lt ενυδρειο ως "νηπιαγωγειο" για τα μωρα guppies ! Ο κοσμος του ενυδρειου ειναι ατελειωτος και φανταστικος και δεν νομιζω ποτε να σταματησω να ασχολουμε με αυτο το θαυμασιο hobby  !! 
   Ευχαριστω για την υπομονη σας με την προσωπικη μου ιστορια  
  • Από tkalamat
   Έτοιμο να υποδεχτεί τα ψάρια  Pseudotropheus Elongatus Mpanga, Metriaclima Red Zebra.
  • Από Hustler
   Καλησπέρα σε όλους είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ και στο χόμπι αυτό.
   Αποφάσισα να ξεκινήσω το πρώτο μου ενυδρείο, αφού πρώτα έχω διαβάσει πάρα πολύ στο ίντερνετ και έχω συζητήσει με φίλους που είχαν κάποιες γνώσεις στο αντικείμενο.
   Αυτό που κατάλαβα είναι ότι έχει πάρα πολλές παραμέτρους για να πετύχει ένα ενυδρείο, άσχετα μικρό ή μεγάλο, χρειάζεται πάντα προσοχή και θα ήθελα να αρχίσω με σωστές βάσεις.

   Αρχικά να θέσω το Budget που διαθέτω, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 500 ευρώ.

   Μετά από έρευνα αποφάσισα ότι θα το ενυδρείο θα είναι γλυκού νερού και τα ψάρια που θα βάλω στο οικοσύστημα που θέλω να φτιάξω είναι τα εξής:
    
   Neon Tetra, Glowlight Tetra, Glass Catfish, Neon Green Rasbora, Neon Yellow Rasbora, Neon Blue Rasbora.
   Cleaning Crew: Cherry Shrimp, Snails (that don't eat plants), Siemensis Algae eaters
   Συγγνώμη που δεν γνωρίζω τις Ελληνικές ονομασίες.

   Διαβάζοντας και ψάχνοντας κατάλαβα ότι θα χρειαστώ τουλάχιστον 120 Λίτρα ενυδρείο και για να είμαι ασφαλής αποφάσισα να πάρω 150Λίτρα.
   (Όπου κάνω λάθος σε οτιδήποτε, ακούω απόψεις, γνώμες και διορθώσεις)

   Το μοναδικό ενυδρείο που βρήκα σε αυτά τα λίτρα που να μπορώ να το πλησιάσω σε τιμή είναι στο σκρούτζ: https://www.petnow.gr/product/ενυδρείο-150lit-με-βάση-μαύρο/
   Δεν γνωρίζω το παραμικρό για την ποιότητα του ενυδρείου και την μάρκα του, αν τυγχάνει να διαβάζει το post αυτό κάποιος γνώστης ή κάποιος που έχει το ενυδρείο αυτό, θα ήθελα μια γνώμη.

   Το Ενυδρείο εκτός από τα ψάρια αυτά θα περιέχει και φυτά.

   Πριν προχωρήσω σε φίλτρα, λάμπες και ότι άλλο συνθέτει ένα ενυδρείο, θα ήθελα μια γνώμη σε όσα περιέγραψα παραπάνω.

   1) Γίνεται να βρω τα ψάρια αυτά για αγορά στην Ελλάδα?
   2) Είναι αρκετά τα 150 Λίτρα για καμιά 30αριά ψάρια σύνολο από όλα τα είδη που ανέφερα ?
   3) Υπάρχει άλλο ενυδρείο με τα ίδια λίτρα σε αυτά τα λεφτά ?
   4) Φτάνουν τα 500 Ευρώ για αυτό που θέλω? (500 Καθαρά για το ενυδρείο και όχι για τα ψάρια που θα βάλω)
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης