Jump to content

Ο ρόλος των συντονιστών


Recommended Posts

Με αφορμή το ερώτημα που έθεσε ο φίλος Aiolos-910 εδω για το ρόλο των συντονιστών θέτω το θεμα προς συζήτηση .

Προσωπικά η άποψη μου είναι οτι το φόρουμ υπάρχει για να μπορούν τα μέλη να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες .

Λόγο όμως του οτι ο οποιοσδήποτε μπορεί να γραφτεί και να αρχίσει να γράφει οτιδήποτε καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία , θα πρέπει να υπάρχει και κάποια επιτήρηση .

Η επιτήρηση αυτή τυπικά γίνεται απο τους ιδιοκτήτες του φόρουμ και ειναι ανάλογη με τους σκοπούς ύπαρξης του φόρουμ .

Ουσιαστικά όμως λόγο μεγάλου όγκου δημοσιεύσεων δεν είναι δυνατόν οι διαχειριστές να προλαβαίνουν και να παρακολουθούν όλες τις δημοσιεύσεις .

Ετσι αποφασίζουν να βρούν κάποια άτομα μέλη που να μπορούν να τους βοηθήσουν στο έργο τους .

Για να μπορέσουν όμως αυτά τα μέλη να επιβλέψουν τη καλή λειτουργία του φόρουμ τους δίνονται κάποια δικαιώματα παραπάνω και ονομάζονται συντονιστές .

Ολα αυτά γενικά για τα φόρουμ .

Ειδικά όμως για το δικό μας φόρουμ .

Έχουμε να κάνουμε με ενα πολύ μεγάλο θέμα με πάρα πολλούς τομείς που απαιτούν πολλές γνώσεις και με την ιδιορρυθμία οτι δεν υπάρχουν όλες οι γνώσεις . Ο λόγος που δεν υπάρχουν ολες οι γνώσεις ειναι διότι ακόμα οι επιστήμονες τα ψάχνουν και συνεχώς ανακαλύπτουν νέα δεδομένα που πολλές φορές αναιρούν και κάποια απο τα παλιά . Γι αυτό άλλωστε και έχουμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο φόρουμ μας των Dr. Ron Shimek και Heiko Bleher ώστε σε θέματα δύσκολα που δεν μπορούν να απαντηθούν απο τις δικές μας γνώσεις και εμπειρίες να μπορούν να τεθούν σε ανθρώπους διεθνώς αναγνωρισμένους.

Πολλοί νομίζουν οτι η επιλογή των συντονιστών γίνεται με βάση τις γνώσεις και μόνο .

Κάνουν λάθος !

Και κάνουν λάθος γιατί όπως είπα και ποιο πάνω δεν είναι δυνατόν αντικειμενικά να υπάρχει η γνώση .

Η επιλογή των συντονιστών γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες , και με βάση το πνεύμα του φόρουμ , τη θέληση δηλαδή για μάθηση και τη θέληση για μετάδοση της γνώσης .

Το φόρουμ μας ετσι ξεκίνησε και ετσι προσπαθεί να συνεχίσει τη πορεία του .

Τα μέλη όμως έχουν αυξηθεί πολύ και κάθε μέρα γράφονται αρκετά άτομα που θέλουν να μάθουν , και αρκετά άτομα που δεν θέλουν να μάθουν και γράφονται για άλλους λόγους . Όπως καταλαβαίνετε ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους γράφει διάφορα πράγματα , πολλές φορές επαναλαμβανόμενα και πολλές φορές ανούσια που όμως χωρίς να είναι απαραίτητα κακό δεν συνάδει με το πνεύμα του φόρουμ .

Λογικό είναι οτι κάποιος θα πρέπει φιλτράρει τις δημοσιεύσεις οχι με την έννοια της λογοκρισίας , αλλά με την έννοια της ομοιομορφίας , της καλής συνέχειας τις συζήτησης , του σωστού διαλόγου μέ τον αντιλογό του , την ευγενεια , και την εντός θέματος εξέλιξη της κουβέντας για να μπορεί ένα νέο μέλος να αποκομίσει εύκολα τη γνώση που τον ενδιαφέρει .

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν που θα κάνει αυτή τη δουλειά είναι ο συντονιστής .

Τωρα το αναλαμβάνει κάποιο επιμέρους τομέα του φόρουμ γίνετε πρώτον για λόγους τάξης και δεύτερον για το ζήλο που έχει δείξει σε αυτό το τομέα .

Όχι όμως ότι δεν έχει δικαίωμα επέμβασης και στο υπόλοιπο φόρουμ συνολικά .

Οι γνώσεις που έχει χρειάζονται για να μπορεί να κρίνει αν η συζήτηση έχει ομαλή εξέλιξη και εάν νομίζει οτι μπορεί να συνεισφέρει επιπλέον με αυτά που γνωρίζει το κάνει .

Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα που τίθεται στο τομέα του .

Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο τότε θα έπρεπε ο τομέας του να είχε άλλο τίτλο π.χ. "Ask ΣΤΑΜΑΤΗΣ " :P

Με λίγα λόγια η προσφορά του καθενός είναι εθελοντική αν νομίζει κάποιος οτι μπορεί , αν θέλει , και εάν έχει το χρόνο , δίνει απαντήσεις όπου νομίζει εκείνος καλύτερα . Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τον υποχρεώσουμε .

Αν και οι συντονιστές πιέζονται με το κανονισμό του φόρουμ να προσέχουν τα ευτράπελα και να φροντίζουν να τηρείτε αυστηρά .

Αυτά σε γενικές γραμμές γύρο απο την άποψη μου για τους συντονιστές .

Αρκετά σας κούρασα .

Link to comment
Share on other sites

Και για να ολοκληρώσω και την απάντηση μου προς τον Aiolos-910 που έθεσε αυτό το ερώτημα :

"Ο συντονιστής για τις ασθένειες είναι μόνο για να κάνει παρατηρήσεις ή να δίνει και απαντήσεις στο θέμα, γιατί κάτι δεν έχω καταλάβει !!!"

Και τον ευχαριστώ πολύ με την αφορμή που μου έδωσε γιατί από καιρό ήθελα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα σε σχέση με μένα .

Ο συντονιστής στο ασθένειες και θεραπείες είναι ακριβώς το ίδιο με τους υπόλοιπους συντονιστές , με τις ίδιες υποχρεώσεις και με τα ίδια δικαιώματα .

Ο συγκεκριμένος συντονιστής δεν έχει καμία παραπάνω γνώση από αυτή που έχουν και οι υπόλοιποι συντονιστές .

Ο συγκεκριμένος συντονιστής εξοργίζετε όταν , κάποιο μέλος δεν σέβεται τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ και απαιτεί το οτιδήποτε , πόσο μάλλον να μιλήσει και με άσχημο τρόπο ή ειρωνευτικο προς όλα τα μέλη .

Ο συγκεκριμένος συντονιστής δεν απαντά όταν κάποιο μέλος απευθύνει το ερώτημα : το ψαράκι μου είναι άρρωστο τι να κάνω ;

Και ο λόγος που δεν απαντώ είναι γιατί όταν πάει κάποιος στο γιατρό δεν του λέει ενα ξερό πονάω , εξηγεί στο γιατρό που πονάει , από πότε πονάει κι αν έχει υποψίες από τη μπορεί να πονάει , και προσπαθεί να κάνει μια λεπτομερή περιγραφή του πόνου που νιώθει .

Καλως ή κακώς κάποια μέλη αγωνίστηκαν να φτιάξουν μια φόρμα που θα συμπληρώνετε απο τον ενδιαφερόμενο για να διευκολυνθεί η διάγνωση , τουλάχιστον κατά το αρχικό στάδιο .

Δεν λεμε οτι με αυτη τη φόρμα θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα , είναι όμως μια πρώτη εικόνα που μπορούμε εμείς που είμαστε μακρια να αποκτήσουμε για τη κατάσταση που υπάρχει στο ενυδρείο και το ψάρι .

Εάν κάποιος δεν μπορεί να τη συμπληρώσει και του είναι δύσκολο , ας καθίσει τουλάχιστον να τη διαβάσει , να καταλάβει τι στοιχεία χρειαζόμαστε για να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα , και ας μας γράψει με δικά του λόγια και με δικιά του περιγραφή στο πρόβλημα .

Δεν είμαι αυστηρός στη φόρμα .

Η φόρμα είναι ένας μπούσουλας που μπορεί και να σε βοηθήσει να θεραπεύσεις το ψάρι σου από μόνος σου !

Δεν μπορείς όμως να την αγνοείς και να μην μας ενημερώνεις με κανένα τρόπο .

Επιτέλους ας υπάρχει και ο στοιχειώδεις σεβασμός ως προς τη νοημοσύνη μας .

Ο συγκεκριμένος συντονιστής εξοργίζεται και με τους τίτλους : "Βοηθεια!!!!!","ΕΠΕΙΓΟΝ","Προσοχή","χάνω το ψαράκι μου","Help","SOS" και κάτι τέτοια .

Δεν λέω , πάντα , όταν έχουμε να κάνουμε με κάποιο άρρωστο ψάρι η κατάσταση είναι επείγουσα από μόνη της , και καμιά φορά δεν το γνωρίζει και ο κάτοχος πόσο επείγουσα είναι η κατάσταση .

Δεν είναι όμως τρόπος αυτός για να κινήσεις το ενδιαφέρων και να πάρεις γρήγορες απαντήσεις .

Εγω τουλάχιστον όταν δεν εχω χρόνο για να δώσω απαντήσεις , ρίχνω μια ματιά μήπως και είναι κάτι που θα με βοηθήσει να καταλάβω απο το τίτλο του θέματος αν είναι κάτι επείγον , το να μου γράφει ομως με μεγάλα γράμματα οτι είναι ΕΠΕΙΓΟΝ δεν μου λεει τίποτα , και ο λογος που δεν μου λεει τίποτα ειναι γιατι οι περισσότεροι τίτλοι στα θέματα γράφουν κατι τέτοιο . Μην κοιτάτε που αρκετά θέματα κάθομαι και τα διορθώνω όταν έχω χρόνο για να μπορέσει να βρει κάποιος αυτό που θέλει .

Φανταστείτε τώρα στο ασθένειες και θεραπείες ενα κατεβατό απο τίτλους θεμάτων με αυτές τις λέξεις στην επικεφαλίδα : "ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!","ΕΠΕΙΓΟΝ","Προσοχή","χάνω το ψαράκι μου","Help","SOS" και άλλα διάφορα .Πως θα μπορέσει κάποιος να βρει γρήγορα μια λύση σε παρόμοιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ;

Ο συγκεκριμένος συντονιστής δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί ενώ το θέλει πολύ να βοηθήσει . Πολλές φορές κάποια μέλη μου στέλνουν π.μ. και με ρωτάνε τι να κάνουν με το ψαράκι τους , στους περισσότερους δεν απαντώ αν δεν έχουν ανοίξει θέμα στη κατηγορία αλλιώς θα τους απαντήσω δημόσια . Ο λόγος που το κάνω είναι γιατί πρώτον δεν έχω το χρόνο δεύτερον γιατί καλό είναι να μαθαίνουμε όλοι μαζί και τρίτον μπορεί μια λεπτομέρεια να μου ξεφύγει και να κάνω λάθος διάγνωση .

Ο συγκεκριμένος συντονιστής εξοργίζεται με τα Greeklish τα κεφαλαία γράμματα και τα λίνκ προς άλλα φόρουμ ή ιστοσελίδες οταν η πληροφορία υπάρχει εδώ , και δεν μπαίνει στο κόπο ο άλλος να ψάξει να τη βρει ενώ μπαίνει στο κόπο να κοιτάξει αλλού .

Ο συγκεκριμένος συντονιστής εξοργίζεται όταν μπαίνουν κείμενα σε άλλη γλώσσα χωρίς μετάφραση .

Θεωρώ οτι είμαστε Ελληνικό φόρουμ και δεν είναι υποχρεωμένα τα μέλη μας να γνωρίζουν άλλες γλώσσες .

Στο κάτω κάτω αν δεν θέλεις να κάνεις τη μετάφραση γράψε μας το συμπέρασμα που κατέληξες με δικά σου λόγια και δίπλα βάλε και το λινκ .

Τέλος να σας ενημερώσω για όσους δεν το ξέρουν οτι η σωστή διάγνωση γίνεται μόνο από ιχθυοπαθολόγο με εργαστηριακούς ελέγχους , όλα τα άλλα που λέμε εμείς είναι αλμπάνικα .

Υπάρχει βέβαια το στοιχείο της εμπειρίας αλλά σε εύκολες και κοινές καταστάσεις και προβλήματα που μας προκύπτουν .

Ζήτω συγγνώμη για τις παρατηρήσεις που έχω κάνει σε πολλά μέλη μας , πιστεύω όμως οτι σιγά σιγά όλοι μαθαίνουμε τα χούγια μας που έχουμε μεταξύ μας και θα διορθωθούμε προς το καλύτερο με τη πάροδο του χρόνου .

Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους

Χαλικιάς Σταμάτης

Υ.Γ. δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει οτι το φόρουμ αυτό ανήκει στα μέλη του . Πριν λίγο καιρό κάποια μέλη μας θέλησαν να ασχοληθούν με τα προφίλ των ψαριών και έφτιαξαν μια ομάδα την ομάδα καταχώρισης και αυτή τη στιγμή εργάζονται πάνω σε αυτό με δικό τους ξεχωριστό δίαυλο επικοινωνίας . Είναι αυτά τα μέλη που βγαίνει το όνομά τους με μπλε χρώμα .

Αν μπορείτε να τους βοηθήσετε έστω και με τη συλλογή φωτογραφιών δικών σας καλής ποιότητας .

Link to comment
Share on other sites

ΟΛΑ τα παραπάνω που γράφει ο Σταμάτης, πρέπει να τα διαβάσουν ΟΛΟΙ για να καταλάβουν τί δουλειά γίνεται σε αυτό το φόρουμ και από ποιους ανθρώπους αποτελείται!!!

Πολλά από αυτά που εξοργίζουν τον Σταμάτη δεν εξοργίζουν εμένα (κυρίως επειδή είναι διαφορετική η θέση μας εδώ μέσα), αλλά αυτό που με εξοργίζει αφάνταστα είναι όταν κάποιος θα μιλήσει ειρωνικά και υποτιμητικά σε κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ (συντονιστή ή απλό χρήστη) χωρίς να έχει ιδέα τί έχουν τραβήξει κάποιοι άνθρωποι για να φτάσει αυτό το φόρουμ στο σημείο να μπορεί να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ γνώση σε όλους τους χομπίστες!

Ένα απλό search να κάνετε θα καταλάβετε πως αυτός ο χώρος ΑΝΕΤΑ μπορεί να πάψει να είναι φόρουμ και να γίνει απλά μία ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, αν φυσικά οργανωθούν οι πληροφορίες που έχουν γραφτεί κατά το παρελθόν.

Επειδή όμως η λογική είναι να κουβεντιάζουμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον και κυρίως (για μένα) να είμαστε μία μεγάλη και όμορφη παρέα, παραμένει φόρουμ αλλά αυτό απαιτεί σεβασμό από όλους προς όλους!

Για να μη παρεξηγηθώ, προσωπικά δεν έχω συντελέσει καθόλου σε όλα τα θετικά αυτού του φόρουμ, καθότι είμαι σχετικά νέος χρήστης του. Απλά έχω γνωρίσει τους ανθρώπους που το αποτελούν και θεωρώ πως ο σκοπός τους είναι πραγματικά επιμορφωτικός!!!

Link to comment
Share on other sites

ΟΛΑ τα παραπάνω που γράφει ο Σταμάτης, πρέπει να τα διαβάσουν ΟΛΟΙ για να καταλάβουν τί δουλειά γίνεται σε αυτό το φόρουμ και από ποιους ανθρώπους αποτελείται!!!

Πολλά από αυτά που εξοργίζουν τον Σταμάτη δεν εξοργίζουν εμένα (κυρίως επειδή είναι διαφορετική η θέση μας εδώ μέσα), αλλά αυτό που με εξοργίζει αφάνταστα είναι όταν κάποιος θα μιλήσει ειρωνικά και υποτιμητικά σε κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ (συντονιστή ή απλό χρήστη) χωρίς να έχει ιδέα τί έχουν τραβήξει κάποιοι άνθρωποι για να φτάσει αυτό το φόρουμ στο σημείο να μπορεί να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ γνώση σε όλους τους χομπίστες!

Ένα απλό search να κάνετε θα καταλάβετε πως αυτός ο χώρος ΑΝΕΤΑ μπορεί να πάψει να είναι φόρουμ και να γίνει απλά μία ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, αν φυσικά οργανωθούν οι πληροφορίες που έχουν γραφτεί κατά το παρελθόν.

Επειδή όμως η λογική είναι να κουβεντιάζουμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον και κυρίως (για μένα) να είμαστε μία μεγάλη και όμορφη παρέα, παραμένει φόρουμ αλλά αυτό απαιτεί σεβασμό από όλους προς όλους!

Για να μη παρεξηγηθώ, προσωπικά δεν έχω συντελέσει καθόλου σε όλα τα θετικά αυτού του φόρουμ, καθότι είμαι σχετικά νέος χρήστης του. Απλά έχω γνωρίσει τους ανθρώπους που το αποτελούν και θεωρώ πως ο σκοπός τους είναι πραγματικά επιμορφωτικός!!!

Ετσι ειναι.. :P:P

Link to comment
Share on other sites

Θα ξεκαθαρίσω και εγώ τη θέση μου μιας και ήμουν ο υποκινητής της συγκεκριμένης κουβέντας.

Έργαψα: "Ο συντονιστής για τις ασθένειες είναι μόνο για να κάνει παρατηρήσεις ή να δίνει και απαντήσεις στο θέμα, γιατί κάτι δεν έχω καταλάβει !!!" τονίζω αυτό, γιατί όντος δεν γνωρίζω της όποιες «υποχρεώσεις» (έστω και εθελοντικές) του εκάστοτε συντονιστή.

Δεν είχε ειρωνικό χαρακτήρα, απλά διευκρινιστικό.

Ο λόγος που έλαβα μέρος στη συζήτηση για το Tiger, είναι ότι μου έκαναν εντύπωση οι απαντήσεις που δόθηκαν και ήταν οι περισσότερες «παρατηρήσεις».

Πολύ απλά θα μπορούσαν να ενημερώσουν από την αρχή κιόλας το που πρέπει και πως πρέπει να θέσει την ερώτηση.

Αν δεχτούμε ότι είναι ένα νέο μέλος, λογικό είναι να μην ξέρει ή να μη θυμάται (ας μου επιτραπεί η έκφραση) «το πρωτόκολλο» επικοινωνίας.

Το Portal έχει τέτοια πληθώρα πληροφοριών που στη κυριολεξία χάνεσαι.

Από τη άλλη πάλι, όλοι μας έχουμε δει και διαβάσει κατά καιρούς διάφορα θέματα που για κάποιο σημαντικό ή και ασήμαντο λόγο γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων.

Σε σημείο δηλαδή που το τάδε ψαράκι που ήταν του τάδε μέλους.. μόνο κηδεία δεν του κάνανε !!!! (του ψαριού) :P

Αυτός ήταν και ό λόγος νομίζω που «παραπονέθηκε» ο KATIR, με τον τρόπο που παραπονέθηκε.

Δεν θέλω να έρχομαι σε αντιπαράθεση και δεν έχω προσωπικά με κανέναν.

Απλά πήρε η μπάλα τον ΣΤΑΜΑΤΗ γιατί απλά έτυχε να είναι ο συντονιστής στο συγκεκριμένο θέμα.

Όλα αυτά που ειπώθηκαν, όπως ειπώθηκαν (καλός ή κακώς) ας τα δούμε θετικά για να καλυτερεύσουμε όλοι μας τον τρόπο που επικοινωνούμε.

Αίολος Λιβεριάδης

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Αίολε δεν χρειάζεται να γράφεις με το όνομα σου , εγώ το έκανα λόγο της θέσης μου εδω , παρ όλα αυτά δείχνει οτι έχεις το θάρρος να εκτεθείς δημόσια και να πεις τη γνώμη σου (έχει άλλη βαρύτητα ο λόγος σου).

Δεν είχα καμία διάθεση να προσωποποιήσω την όλη κατάσταση στο πρόσωπο σου .

Μία καλή αφορμή μου έδωσες να εκθέσω κάποια πράγματα που είναι φυσιολογικό να μην τα γνωρίζουν οι περισσότεροι .

Λογικό είναι να μην γνωρίζεις πως λειτουργεί το σύστημα .

Λογικό όμως είναι να προσπαθούμε και εμείς να ενημερώσουμε τα μέλη μας για να γνωρίζουν .

Ξέρεις πολλά πράγματα γράφονται στις ανακοινώσεις διαβάζονται στην αρχή και μετά τέλος .

Καμια φορά ξεχνιόνται κι ολας .

Οσο περισσότερα μέλη γνωρίζουν τη λειτουργία και τη φιλοσοφία του φόρουμ τόσο θα μαθαίνουν και τα νέα μέλη και θα τα βοηθάνε στην προσαρμογή τους εδώ μέσα .

Εγω εχω εντυπωσιαστεί με κάποιους που πολύ σύντομα μπήκαν στη φιλοσοφία του φόρουμ και δίνουν οδηγίες και βοηθάνε στο συντονιστικό έργο μας .

Βέβαια καμιά φορά δέχονται επιθέσεις γιατί κάποιοι δεν δέχονται παρατηρήσεις .

Ξέρεις ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε εύκολα και η αιτία μπορεί να είναι ενα κόμμα που δεν μπήκε σωστά και απέδωσε άλλο νόημα .

Άλλο ενα κακο που έχει είναι οτι τι στιγμη που εγώ έχω καταλάβει (έστω απο λάθος μου ) οτι με βρίζεις , εχω τη δημοσίευση μπροστά μου και νιώθω σαν να με βρίζεις εκείνη την ώρα .Αλλάζω σελίδα επανέρχομαι ξαναβλέπω τη δημοσίευση σου με ξανά βρίζεις κ.ο.κ. μου σπάνε τα νεύρα γράφω κάτι και ξεκινά ένας φαύλος κύκλος .

Ολα αυτά οι παλιοί στο φόρουμ τα γνωρίζουν και γνωρίζουν πως πρέπει να αντιδρούν και προσπαθούν αυτο το πνεύμα της συγκαταβατικότητας να το περάσουν και στους νέους .

Ενα μήνυμα που θα ήθελα να περάσω Αίολε στα μέλη μας , αλλά φοβάμαι οτι θα ανοίξω τους ασκούς του Αιόλου , είναι οτι το χόμπι μας δεν είναι κατι ξεχωριστό απο τα μαγαζιά και τους επαγγελματίες του χώρου μας .

Τα μαγαζιά δεν πρέπει να είναι απέναντι μας , πρέπει να είναι μαζί μας και εμείς μαζί τους .

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξέρω αλλα χόμπι χωρίς τους επαγγελματίες δεν μπορεί να γίνει , αυτο μου λέει η εμπειρία μου σε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το χώρο μας .

Είναι όμως ενα άλλο θέμα που θα συζητηθεί στη πορεία .

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν πολλοι τυποι ανθρωπων που γραφουν στο φορουμ και απο τα ποστ τους γενικα, μπορει ο καθενας να βγαλει συμπερασματα για τον γραφωντα και οχι απο μια φραση του.

Αν αποκλεισουμε απο τη συζητηση στο φορουμ, το ειδος αυτων που κανουν απλα πλακα.

Αλλοι ειναι νεοι στο χομπυ και ψαχνουν απαντησεις σε λεπτομεριες και αποριες που τους εχουν μεινει απο τα αρθρα και τις συζητησεις μεσω της αναζητησης που εχουν βρει και διαβασει.

Αλλοι ειναι νεοι που βαριουνται να διαβασουν και ψαχνουν γρηγορη απαντηση σε ενα προβλημα τους, οπως καποιος που μαγειρευει και ρωταει σε καθε φαγητο τι υλικα να χρησιμοποιησει χωρις να κατσει να μαθει τα βασικα, οτι χρειαζεται μια κατσαρολα, μια ηλ. κουζινα, αλατι, πιπερι. λαδι κλπ και καθε φορα (και μαλιστα μεσα σε λιγα λεπτα της ωρας) πρεπει να του δινεται η απαντηση "αναψε το ματι, βαλε επανω την κατσαρολα, ριξε μεσα λαδι" κλπ κλπ (και αν τους πει "διαβασε και λιγο τα βασικα" να γινεται και κακος), οχι πως ειναι βαρετο να απαντα συνεχως καποιος τα ιδια, απλα δειχνει απο τη μερια του ο ερωτων, ελλειψη θελησης και αγαπης για το χομπυ και παραλληλα νομιζει οτι ειναι εξυπνος και εκμεταλευομενος αυτον που απαντα καθε φορα χωρις να ξερει οτι αυτος το κανει γνωριζοντας τι γινεται, και περισσοτερο το κανει για το χομπυ και τα ζωντανα που φιλοξενει ο εκαστοτε ερωτων.

Αλλοι δεν γνωριζουν και απλα για να περασει η ωρα τους και να ανεβασουν τα ποστ τους (λες και παιζει ρολο).

Αλλοι μαθαινουν ακομα μελετωντας και απ'οτι εχουν μαθει γραφουν και στους αλλους.

Αλλοι απλα για να κανουν επιδειξη γνωσεων.

Και αλλοι ειναι περισσοτερο γνωστες και απαντουν με ολη την καλη διαθεση συμπληρωνοντας/διορθωνοντας και τους προηγουμενους.

Το σιγουρο ειναι οτι σε πολλα απο τα θεματα υπαρχει συζητηση με περιεχομενο που οφελει τον αναγνωστη που θελει να μαθει πληροφοριες για το χομπυ του αρκει να μαθει να τις "φιλτραρει".

Και μπορει καποιος πολυ ευκολα να δει μελη που ξεκινησαν ασχετοι με το αντικειμενο και γρηγορα με τη μελετη τους να ειναι σε θεση να βοηθουν κι αλλους, και αλλα μελη που εμφανιστηκαν εκαναν τις "ερωτησεις" τους και εξαφανιστηκαν απλα απο το φορουμ, ισως και απο το χομπυ γενικοτερα.

Και για να ξεκαθαρισω ενα θεμα που βλεπω να δημιουργειται με απαιτητικα ποστ του στυλ "πειτε μου (τωρα) τι εχει το ψαρι μου", ή "ποιο ψαρι ειναι στη φωτογραφια" κλπ κλπ, οπως οι συντονιστες δεν ειναι υποχρεωμενοι να γνωριζουν απαντησεις και να απαντουν σε ολα, το ιδιο δεν ειναι υποχρεωμενα και τα υπολοιπα μελη.

Ειναι γνωστο οτι ο γραπτος λογος παραξηγειται ευκολα.

Πριν "αρπαχτει" λοιπον καποιος με τα γραφωμενα αλλου και δεν τον γνωριζει, μπορει να μπει στο προφιλ του και να δει τα ποστ του και το υφος του και παλι ομως το σιγουροτερο ειναι να ερθει στη μηνιαια συναντηση μελων του φορουμ για καφε, να γνωρισει απο κοντα αλλα μελη και να συζητησει μαζι τους.

Υπαρχουν μελη που (γραπτα) αρπαχτηκαν και τωρα πινουν διπλα διπλα καφεδακι σε καθε συναντηση.

Και επειδη κανεις δεν ειναι υπαλληλος κανενος, λιγος σεβασμος στο φορουμ στους συντονιστες και στους συνχομπιστες που προσπαθουν να βοηθησουν, και παραλληλα ας τους βοηθουν να απαντουν με στοιχεια που ζητουνται.

Οσο για την "ταξη" στο φορουμ υπαρχουν συντονιστες που ξερουν ποτε και που θα την "επιβαλουν".

Αν καποιος εχει προβλημα προσωπικο μπορει να στειλει ΠΜ στο μελος ή να πατησει το κουμπακι απο κατω απο το ποστ που λεει "αναφορα" ή να στειλει ΠΜ στο αναλογο συντονιστη.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ξέρεις (το τονίζεις άλλωστε) πολλά από τα μέλη, ακόμη και εγώ πολλές φορές, περνάμε «παπαγαλία» τα κείμενα και ειδικά τα μεγάλα, όπως π.χ. είναι και ο κανονισμός λειτουργίας.

Πολύ σωστά επισημαίνεις επίσης, ότι ο γραπτός λόγος «παρερμηνεύεται».

Πολλές φορές επίσης κάτω υπό ορισμένες συνθήκες υπάρχει ένας «εκνευρισμός» και από τα μέλη αλλά και από τους συντονιστές.

Οι συντονιστές από την άλλη, ίσως θεωρούν δεδομένο ότι όλοι έχουν διαβάσει το κανονισμό και το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα εκάστοτε topic, πράγμα που φυσικά δεν συμβαίνει.

Που θέλω να καταλήξω… θα μπορούσαν οι συντονιστές (στο μέτρο του δυνατού) να είναι πιο «ελαστικοί» στα νέα μέλη και να μην «παίζουν» το ρόλο του «μπαμπούλα» με «ξύλινα» και «τυπικά» λόγια. (τα έβαλα σε εισαγωγικά για να μην παρεξηγηθώ).

(Και για να χαριτολογήσω κιόλας, το Avatar σου ΣΤΑΜΑΤΗ κάτι τέτοιο δείχνει). :P

Μια άλλη πρόταση είναι (που γίνεται εν μέρει), το κάθε νέο μέλος να λαμβάνει ένα αυτοματοποιημένο e-mail, (και όχι ολόκληρο κατεβατό), με κάποια συγκεκριμένα πράγματα που «πρέπει» να κάνει, όπως π.χ. όταν αντιμετωπίσει μια ασθένεια ποιές είναι οι ενέργειες που θα ακολουθήσει. Οι συντονιστές γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποια είναι τα top10 (ας πούμε) θέματα που απασχολούν τους χρήστες και ας επικεντρώσουν τη φόρμα πάνω σ΄αυτά τα θέματα.

Έχουμε δει ουκ ολίγες φορές το πρώτο post κάποιου νέου μέλους να είναι ένα μεγάλο HELP το ψαράκι μου…..

Όπως καταλαβαίνεις, μέσα στη όποια «απελπισία» του δεν θα κάτσει να διαβάσει τον κανονισμό, ούτε να ψάξει το που βρίσκεται η φόρμα για τις ασθένειες. Θέλει μια απάντηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Νέος είναι και πρέπει να υπάρχει ελαστικότητα πιστεύω.

Φιλικά… Αίολος

Link to comment
Share on other sites

(Και για να χαριτολογήσω κιόλας, το Avatar σου ΣΤΑΜΑΤΗ κάτι τέτοιο δείχνει). :P

Μάλον δεν κατάλαβες το Avatar μου δείχνει το υφος που παίρνω οταν τη Παρασκευή το απόγευμα που είναι να σχολάσω απο τη δουλειά , μου λέει το αφεντικό οτι πρέπει να κάτσω υπερωρίες . :P:thumbup::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Όπως ξέρεις (το τονίζεις άλλωστε) πολλά από τα μέλη, ακόμη και εγώ πολλές φορές, περνάμε «παπαγαλία» τα κείμενα και ειδικά τα μεγάλα, όπως π.χ. είναι και ο κανονισμός λειτουργίας.

Πολύ σωστά επισημαίνεις επίσης, ότι ο γραπτός λόγος «παρερμηνεύεται».

Πολλές φορές επίσης κάτω υπό ορισμένες συνθήκες υπάρχει ένας «εκνευρισμός» και από τα μέλη αλλά και από τους συντονιστές.

Οι συντονιστές από την άλλη, ίσως θεωρούν δεδομένο ότι όλοι έχουν διαβάσει το κανονισμό και το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα εκάστοτε topic, πράγμα που φυσικά δεν συμβαίνει.

Που θέλω να καταλήξω… θα μπορούσαν οι συντονιστές (στο μέτρο του δυνατού) να είναι πιο «ελαστικοί» στα νέα μέλη και να μην «παίζουν» το ρόλο του «μπαμπούλα» με «ξύλινα» και «τυπικά» λόγια. (τα έβαλα σε εισαγωγικά για να μην παρεξηγηθώ).

(Και για να χαριτολογήσω κιόλας, το Avatar σου ΣΤΑΜΑΤΗ κάτι τέτοιο δείχνει). :P

Μια άλλη πρόταση είναι (που γίνεται εν μέρει), το κάθε νέο μέλος να λαμβάνει ένα αυτοματοποιημένο e-mail, (και όχι ολόκληρο κατεβατό), με κάποια συγκεκριμένα πράγματα που «πρέπει» να κάνει, όπως π.χ. όταν αντιμετωπίσει μια ασθένεια ποιές είναι οι ενέργειες που θα ακολουθήσει. Οι συντονιστές γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποια είναι τα top10 (ας πούμε) θέματα που απασχολούν τους χρήστες και ας επικεντρώσουν τη φόρμα πάνω σ΄αυτά τα θέματα.

Έχουμε δει ουκ ολίγες φορές το πρώτο post κάποιου νέου μέλους να είναι ένα μεγάλο HELP το ψαράκι μου…..

Όπως καταλαβαίνεις, μέσα στη όποια «απελπισία» του δεν θα κάτσει να διαβάσει τον κανονισμό, ούτε να ψάξει το που βρίσκεται η φόρμα για τις ασθένειες. Θέλει μια απάντηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Νέος είναι και πρέπει να υπάρχει ελαστικότητα πιστεύω.

Φιλικά… Αίολος

+1 :P

Link to comment
Share on other sites

Σωστο ειναι αυτο που λες και οτι πανω στον "πανικο" θελεις αμεση απαντηση, αλλα αν 3 ωρες μετα την εναρξη του ποστ αρχιζεις να ειρωνευεσαι τα μελη και να μιλας για "ειδημονες που θαβουν ο ενας τον αλλο", ε τοτε απο εμενα τουλαχιστον μην περιμενεις τιποτα...

Link to comment
Share on other sites

Zorba_The_Freak μην το παίρνεις τόσο πατριωτικά, ούτος η άλλος η παρατήρηση έγινε, και αυτός το κατάλαβε και όσοι το διάβασαν.

Είπαμε ότι κάτω υπό ορισμένες συνθήκες υπάρχει εκνευρισμός.

Αν δηλαδή γνώριζες το πρόβλημα του δεν θα του έλεγες τη λύση?

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα θεωρω οτι τα διαφορα forum ειναι 99,999% παρεα.

Σημερα, οποιος εχει στοιχειωδεις γνωσης ιντερνετ μπορει σε λιγα λεπτα να παρει καποιες οδηγιες για να ελεγξει καταρχην το προβλημα του μεχρι καποιος να του δωσει πιο συγκεκριμμενες οδηγιες...

Link to comment
Share on other sites

Δεν απάντησες όμως στην ερώτηση που σε απεύθυνα !!!, προσωπικά εσύ τι θα έκανες...

Σαν MODERETOR και όχι σαν Zorba_The_Freak

Έγινε επεξεργασία - Aiolos-910
Link to comment
Share on other sites

Αν δηλαδή γνώριζες το πρόβλημα του δεν θα του έλεγες τη λύση?

Μα δεν είναι δυνατόν να γνώριζα με τόσο λίγα στοιχεία .

Απλα δεν εχω το χρόνο να του αναλύσω ποια στοιχεία χρειάζονται και δεν απαντώ .

Αλλα το θέμα μας δεν ειναι η συγκεκριμένη περίπτωση .

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση Σταμάτη απευθυνόταν στον Zorba_The_Freak

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να μπορούσε να βγάλει συμπέρασμα κι αυτός .

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα μιλήσω γενικά.

Μην περάσει ποτέ από το μυαλό σας ότι οι συντονιστές δεν είναι συνάμα και κοινά μέλη, που πάει να πει κοινή άνθρωποι με της τρέλες τους, με τα κουσούρια τους, με τα νευράκια τους, με της φιλενάδες τους, με της οικογένειες τους, με της υποχρεώσεις τους, με της δουλειές τους, και με όλα τα αλλά που μας περιβάλει η καθημερινότητα μας. Δεν ήμαστε ουφο..., μην ξεχνάτε το φόρουμ το συντονίζουν άνθρωποι όχι μηχανές.

Link to comment
Share on other sites

Εκτος και εάν υπονοείς οτι δεν θα έδινε απάντηση για λόγους εγωισμού και θα άφηνε το ψαράκι να χαθεί έτσι .

Αυτά είναι παιδικές ασθένειες , κανένας συντονιστής δεν το κάνει αυτο πρώτον διότι απλά δεν θα ξαναέγραφε στο φόρουμ με αυτα που τυχαίνουν πολύ συχνά , και δεύτερον υπάρχουν και άλλοι συντονιστές που ελέγχουν .

Όπως εγω θα ενημερώσω ενα συντονιστή που εχει λάθος έτσι και εμένα με διορθώνουν οι άλλοι συντονιστές .

Όλοι εδώ προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις καταστάσεις όπως μπορούμε ο κάθε ενας με το τρόπο του .

Καλή διάθεση να υπάρχει μόνο .

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα με λυπει το γεγονος οτι μερικα ατομα εχουν παρεξιγησει το φορουμ μας και τον τροπο που λειτουργει.

οι ανθρωποι εδω δεν ειναι ουτε υπαληλοι ουτε τπτ αλλο τετοιο. ειναι χομπιστες με λιγη η πολυ εμπιρια που

αγαπανε αυτο που κανουν και οταν υπαρχει αναγκη ειναι ετοιμοι να δωσουν θεραπια, συμβουλη, ιδεα η οτι αλλο

χρειαστουμε. και αντι να εκτιμαμε αυτο το γεγονος κανουμε κ παρατηρησεις.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ : αυτο ειναι μεγαλη αχαρηστια.

Αν γνωριζατε προσωπικα τον Σταματη και βλεπατε το μερακι και την αγαπη που διχνει σε καθε νεο χομπιστα και

ποσο προσπαθει, τι ιδρωτα ριχνει για να οργανωσει και να βοηθησει καθε νεο χομπιστα θα καταλαβενατε τι εννοω.

ενδικτηκα ακομα και την 1η συναντηση στην Θεσσαλονικη αυτος την οργανωσε (μαζι εννοητε με τον Χρηστο)

απο την Αθηνα. αυτο λεει πολλα.

αυτα ειχα να πω.

ευχομαι η οποια μικρο παρεξιγηση να λυθει και να πανε ολα καλα.

φιλικα Σταθης.

Link to comment
Share on other sites

Εγω Sta8hs000 δεν το θεωρώ παρεξήγηση με την έννοια να κάτσουμε να τη λύσουμε και να τα βρούμε .

Αλλωστε το οτι ο Αίολος βγαίνει στα ισα και λέει αυτό που νομίζει το θεωρώ αντρικιο , και δεν υπάρχει παρεξήγηση .

Εγω θεωρώ οτι πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και μια ενημέρωση για να μην αιωρούνται πράγματα που δεν υπάρχουν .

Οσο για τη διοργάνωση που λες , όλοι μαζί το οργανώσαμε και η ομάδα που μερίμνησε για τα δώρα .

Link to comment
Share on other sites

Εγω Sta8hs000 δεν το θεωρώ παρεξήγηση με την έννοια να κάτσουμε να τη λύσουμε και να τα βρούμε .

Αλλωστε το οτι ο Αίολος βγαίνει στα ισα και λέει αυτό που νομίζει το θεωρώ αντρικιο , και δεν υπάρχει παρεξήγηση .

Εγω θεωρώ οτι πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και μια ενημέρωση για να μην αιωρούνται πράγματα που δεν υπάρχουν .

Οσο για τη διοργάνωση που λες , όλοι μαζί το οργανώσαμε και η ομάδα που μερίμνησε για τα δώρα .

:P:thumbup::thumbup:

καλη συνεχεια ευχομαι.. :P

Έγινε επεξεργασία - Sta8hs000
Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, τόσο για το hobby μας, όσο και για τη λειτουργία του portal, (έστω και με τις όποιες αντιπαραθέσεις δημιουργούνται σε μα συζήτηση).

Μη ξεχνάμε άλλωστε και το σύμπαν από μια μεγάλη έκρηξη ξεκίνησε !!!

Link to comment
Share on other sites

:P

ολα για το χομπι μας. :P

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...