Jump to content

Φωτα.


Recommended Posts

Καλημερα σας αγαπητοι φιλοι! εχω ενα ενυδρειο 160λ φυτεμενο και σκαιφτομαι να βγαλω το καπακι του και να το κανω ανοιχτου τυπου.Τωρα εχω 2 τ8,μια ροζ και μια ασπρη. Η αλαγη θα ειναι τεραστια γιατι θα βαλω 4 τ5 39w και παραλληλα μια φιαλη co2. Θελω μια βοηθεια σχετικα με την προσαρμογη.ποση ωρα θα αναβω τα φωτα για αρχη??Τι προγραμμα να ακολουθησω?? Ευχαριστω Πολυ!!!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου καλος ηλθες!!!

πρωτα απο ολα να σου πω αν θελεις να ερθεις στην συναντηση μας στην Θεσσαλονικη να τα πουμε και απο κοντα... θα χαρουμε να σε εχουμε στην παρεα μας...

μπορεις να διαβασεις περισοτερα εδω...

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=238858

πολυ καλη η ιδεα σου... ετσι θα μπορεις να βαλεις και φυτα επιφανιας οπως μικρα νουφαρακια.. θα δειχνει πολυ ομορφο πιστευω..

τωρα για τον φωτησμο θα σου προτηνα 1watt για καθε λιτρο νερου.. δλδ για τα 120 λιτρα σου 120 - 150 watt ειναι μια χαρα... καλο θα ηταν να ειναι μονο κιτρινες λαμπες και οχι μπλε η ροζ..

και για αρχη 8 - 12 ωρες την μερα ειναι μια χαρα

καλη συνεχεια ευχομαι :)

Link to comment
Share on other sites

Απο την στιγμη που θα ξεκινησεις με το νεο φωτιστικο, αναβε τις 2 μεσαιες Τ5 για 9-10 ωρες και μονο αυτες για μια εβδομαδα περιπου. Επειτα απο την 1η αυτη εβδομαδα, θα αρχισεις να αναβεις και τις 4 μονο για 1 ωρα (προτιμησε να αναβουν ολες οι λαμπες 1-2ωρες αφου αναψουν τα φωτα). Απο εκει και περα θα αυξανεις τον φουλ φωτισμο 15 λεπτα καθε 5-6 μερες εως οτου φτασεις στην εξης φωτοπεριοδο: 2Χ39 για 10-11 ωρες , 4Χ39 για 7-8 ωρες.

Πιστευω οτι με αυτον τον τροπο θα γινει σταδιακα η αυξηση του φωτισμου και δεν θα αντιμετωπισεις προβλημα.

Συνδεσε και την φιαλη CO2 και φροντισε ωστε να υπαρχει σταθερη παροχη με ωφελιμο γυρω στα 27-33ppm.

Πας σχεδον σε 1Watt/lit φωτισμου και μπορεις να εχεις οποιο φυτο θελεις αλλα θα πρεπει να φροντισεις και για την σωστη λιπανση...καλως ηρθες στα δυσκολα :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...