Jump to content

οι βιτρινες των πετσοπ


Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό προβληματίζομαι αρκετά για τις κινήσεις μου σχετικά με το ενυδρείο και πριν κάνω οτιδήποτε διαβάζω σχετικά άρθρα και ρωτάω. Παρόλα αυτά διαβάζω αρκετά άρθρα που είναι γεμάτα παρατηρήσεις και κριτική προς νέους χομπιστες,καλοπροαίρετη απ ο,τι αντιλαμβάνομαι. Αυτή την κριτική λοιπόν αναμένω και γω και ομολογώ πως νοιώθω ότι είναι πολύ γόνιμη και θα με βοηθήσει.

Χθες το βράδυ όμως έκανα μια στάση σε βιτρίνα ενός κεντρικού πετσοπ ,το οποίο έχει και ξεχωριστό,σχετικά μεγάλο τμήμα με ενυδρειακά. Έχοντας μόλις 3 μήνες που ασχολούμαι σοβαρά με το ενυδρείο (αν και το έχω πάνω από 10 χρόνια), και θεωρώ σοβαρό το ότι βρίσκομαι σε αυτή την κοινότητα του φόρουμ, αντιλήφθηκα με τις λιγοστες γνώσεις που έχω αποκτήσει, πως το συγκεκριμένο ενυδρείο δεν έχει κανένα λάθος!!!!Μάλλον είναι σεμινάριο για το τι ΔΕΝ πρεπει να κάνουμε σε ένα ενυδρείο!!!

8 ειδη ψαριών με τελείως διαφορετικές ανάγκες σε σκληρότητα και τιμές νερού (παπαγαλόψαρα με σιλβερ σαρκ και κορυ στερμπαι, πλεκο, κλοουν λοχ και πακου νομιζω), καρχαρίας με είδη που είναι "μεζές", το κορυ μόνο του να βολοδέρνει, διακόσμηση με λευκή άμμο - ξύλα και πέτρα λάβας...

Και φυσικά, ψάρια τα οποία μόνο ευτυχισμένα και άνετα δεν ένοιωθαν (τα 3 κλοουν νόμιζα ότι είχαν μετατραπεί σε θαλασσινό είδος και συγκεκριμένα σαρδέλες!) μιας και στις 2 το βράδυ ο φωτισμός ήταν όμοιος με πολύ ηλιόλουστο πρωινό...

Αυτά και άλλα με το μάτι ενός αρχάριου, σίγουρα πολλοί από σας βλέπουν πολλά ακόμα. Σκοπό δεν έχω να καταδείξω κάτι καινούριο σχετικά με το στήσιμο των βιτρινών κάποιων(και όχι όλων) καταστημάτων αφού αποβλέπουν να δείξουν όσο περισσότερα προϊόντα μπορούν σε ένα ενυδρείο. Σκοπός μου είναι αρχικά να προβληματιστούμε όλοι μας για την κατάσταση στην οποία παραλαμάνουμε πολλά από τα ψάρια μας και ίσως είναι εξίσου σημαντικό στην περιγραφή των μετρήσεων και των χαρακτηριστικών των ενυδρείων μας να προσθέτουμε και το περιβάλλον που ζούσαν πριν τα πάρουμε (αυτό που τουλάχιστον μπορούμε να γνωρίζουμε). Ίσως είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να διαγνώσουμε κάποια πιθανή ασθένεια. Και στην συνέχεια να προβληματιστείτε και όλοι οι εμπειρότεροι σχετικά με τους νέους ακουαρίστες που συνήθως ό,τι γνώση έχουν προέρχεται από τους πωλητές των πετσοπ. Εν κατακλήδει δυσκολεύομαι να αντιληφθώ και κατά πόσο αυτή η μέθοδος της παραπληροφόρησης (γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν γνωρίζουν τίποτα) είναι καλό μάρκετινγκ για τις επειχειρήσεις τους, αφού κανείς που τα ψάρια του πεθαίνουν το πολύ σε 4-5 μήνες με αυτές τις συμβουλες δεν θα συνεχίσει να ασχολείται με το χόμπυ.

Αυτούς λοιπόν τους αρχάριους συνήθως υποδέχεστε.

Φυσικά το παράδειγμα που έφερα με το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι μεμονομένο αλλά ούτε και απ την άλλη καθολικό. Υπάρχουν πιστεύω αρκετοί επαγγελματίες που εκτός απ το κέρδος ενδιαφέρονται και για την πρόοδο της ενυδρειακής κοινότητας.

Ελπίζω να μην κούρασα με τους προβληματισμούς μου και πολυ θα ήθελα να παραθέσετε σχετικά τις απόψεις σας.

Βαγγέλης

post-12804-1246868655_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...