Jump to content

ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΑΠΟ......ΑΜΟΡΓΟ


Recommended Posts

λοιπον στο λιμανι οταν οι ψαραδες καθαριζαν τα διχτυα τους εβγαλαν κατι φοβερα κομματια τιγκα στην κοραλλινη γεματα σκουλικια κ γαριδες κ καβουρακια.Ο βραχος ειναι πολυ ελαφρυς πολυ πορωδες γεματος "τρυπουλες".Τον επλυνα με γλυκο νερο κ τον αφησα στον ηλιο να στεγνωσει.Ρωταω τωρα αν βαλω αυτα τα κομματια μεσα στο sump σε κανα 6μηνο δε θα ειναι οκ σαν βιολογικο φιλτρο?θα εχει καμια διαφορα με αυτα που αγοραζουμε 15 ευρω το κιλο?σκεφτομαι να τον χρησιμοποιησω σε ενα μελλοντικο nano reef.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι που τον έκανες δεν είναι ζωντανός πια !!! Ένα κομμάτι βράχου είναι που μπορείς να τον βάλεις ως βάση για να βάλεις τον ζωντανό από πάνω. Κάποια στιγμή «θα κολλήσει» ζωή και αυτός.

Link to comment
Share on other sites

Αυτη η πετρα λεγεται τραγανα. Ειναι ιδανικη αφου μεινει αρκετο καιρο εξω απο το νερο, για ενυδρεια αφρικης ή ως νεκρος βραχος για βαση σε θαλασσινα :(

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Θοδωρή αυτός ο τύπος βράχου λέγεται τραγανά όπως σου είπε και ο Nidal και είναι αρκετά δημοφιλής στα αφρικανικά ενυδρεια.Μπορει να αποτελέσει άψυχο βιολογικό υλικό λόγο του ότι είναι πολύ πορώδες. Με το να τον πλύνεις με γλυκό νερό φυσικά τον νέκρωσες και καλό είναι να επαναλάβεις το πλύσιμο έτσι ώστε να απομακρυνθούν νεκροί οργανισμοί από μέσα του και μετά αφησέτο στον ήλιο για κάποιες μέρες.

Link to comment
Share on other sites

Κανε το τεστ με τη μυτη.... :( οταν δεις οτι δεν μυριζουν ψοφημι,πλυνε τα για αλλη μια φορα και χρησιμοποιησε τα μετα.... καποιοι οργανισμοι αν και ψοφιοι μυριζουν για μηνες.

Link to comment
Share on other sites

απο την αρχη ηθελα να τον νεκρωσω κ γι αυτο τον επλυνα με γλυκο νερο.θα ανεβασω φωτο συντομα.εγω δε μπορουσα να κουβαλησω αλλα κομματια μαζι μου λογω μηχανης αλλα υπηρχαν κατι κομματια πραγματικα κοσμηματα.ευχαριστω για ολες τις απαντησεις

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

μα ο σκοπός που τον ξεπλένουμε με γλυκό νερό είναι για ψοφήσουν οι οργανισμοί που κουβαλάει επάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...